Billenbloot| Wat heeft een weekendje Milaan ons gekost?

Het is weer tijd voor een nieuwe Billenbloot. Laatst hebben jullie kunnen lezen dat ik Jelmer verraste met een weekendje Milaan! Dit keer laten we jullie zien wat een weekendje Milaan ons heeft gekost. De tickets naar Milaan zijn relatief goedkoop, ten opzichte van het leven in de stad zelf, goed om hier rekening mee te houden als je goedkope en fijne tickets voorbij ziet komen! Van te voren hoorde ik diverse verhalen over Milaan, de een was positief en de ander een heel stuk minder. Milaan heeft mij in positieve zin verrast en ik zou zelf nog wel eens een keertje terug willen keren naar deze leuke stad! Milaan is niet de goedkoopste bestemming voor een weekendje weg, maar toch vond ik het al met al reuze meevallen! Benieuwd wat jij vind van de kosten voor een weekendje Milaan.

Milaan Citytrip
Tickets
Als je een beetje flexibel bent en een beetje goed zoekt kun je al tickets vinden voor rond de €50,- per persoon. Helaas waren wij gebonden aan een bepaalde datum en wouden we graag fijne vliegtijden waardoor we €85,- per vliegticket betaalden. Voor deze €85,- vlogen we dan wel naar Milaan Linante, dit vliegveld ligt het dichts bij het centrum van Milaan, en hadden we voor ons zeer gunstige vliegtijden.

Milaan, Galleria Vittorio Emanuelle II
Overnachting
Het hotel is waarschijnlijk de grootste kostenpost voor je weekendje Milaan. Wij verbleven in het fijne vier sterren hotel NH Milano Touring in het centrum van Milaan. Zeker niet de goedkoopste optie voor een overnachting, maar omdat het een verrassingsweekend voor Jelmer was zocht ik een fijn hotel in het centrum van Milaan. Voor 2 nachten betaalden we in totaal €217,50 inclusief ontbijt. Goed om rekening mee te houden is dat de toeristenbelasting in Milaan €5,- per persoon per nacht is. Dit kan behoorlijk oplopen zeker, wanneer je langer dan een weekendje in Milaan verblijft!

Milaan sint laurensbasiliek

Vervoer
Vanaf het vliegveld Milaan Linante hebben wij de bus genomen richting het centrum van Milaan. Hier kochten we meteen een metrocard waarmee je 48 uur onbeperkt kunt reizen met de metro, een kaart kost €8,25 per persoon. Het fijne van deze metrocard was dat deze ook gebruikt kon worden in de bus van en naar het vliegveld Milaan Linante. We hebben dus het gehele weekend door Milaan gereisd voor slechts €8,25 per persoon! Ideaal!

Milaan Tram winkelstraat

Eten en Drinken
Het ontbijt zat bij onze hotelovernachting inbegrepen, wat natuurlijk al fijn wat geld scheelt. Zeker wanneer je een beetje stevig ontbijt, hoef je de eerste paar uur niets meer te eten. We hebben daarom ook niet heel uitgebreid geluncht. Één keer kozen we samen voor een pasta en een keer gingen we voor een pizzapunt op de hoek van de straat, qua lunch zijn we dus niet heel culinair bezig geweest. Wel hebben we elke dag een heerlijk Italiaans ijsje gegeten, voor een ijsje in Milaan betaal je rond de €2,- Daarnaast hebben we een heerlijke appertivo gegeten en wijn gedronken in de Mozarellabar waar we €45,- voor betaalden en hebben we een keer een heerlijke pizza gegeten in het gezellige wijkje Navigli waar we voor twee pizza’s, vier goede glazen wijn en een liter water ook €45,- kwijt waren. De prijzen voor het eten in Milaan zijn ongeveer te vergelijken met de Nederlandse prijzen, in totaal hebben we het gehele weekend €140.- uitgeven aan eten en drinken.

Bezienswaardigheden
Veel bezienswaardigheden zijn in Milaan gratis te bezoeken. De vele kerkjes, gezellige straatjes en mooie winkelcentra zijn gratis te bezichtigen. Wij betaalden enkel entree voor het bezichtigen van de Duomo. Wij kochten voor €12,- per persoon een combipas waarmee we het museum, de kathedraal als het dakterras van de kathedraal konden bezichtigen.

Milaan Piazzo Duomo
Eindbalans

In totaal waren we voor een weekendje Milaan een bedrag van €294,- per persoon kwijt. Voor dit bedrag hebben we twee heerlijke dagen in Milaan gehad met leuke bezienswaardigheden en heerlijk eten en drinken! Vind jij deze kosten voor een weekendje in Milaan mee of tegenvallen?

2 gedachten over “Billenbloot| Wat heeft een weekendje Milaan ons gekost?

 • 30 augustus 2017 om 14:03
  Permalink

  Milaan lijkt mij een mooie stad om te bezoeken voor een weekendje. Voor een weekend vind ik het wel erg veel geld, maar ik zou waarschijnlijk een goedkoper hotel kiezen waarmee je al kosten bespaard. Het ov en de toegangsprijzen vind ik erg meevallen, dat is fijn om te lezen! De toeristenbelasting in steden in Italië vind ik trouwens altijd hoog liggen, in Venetië was het ook 2,50 per nacht per persoon, natuurlijk minder als in Milaan (nou ja, natuurlijk?) maar alsnog belachelijk veel eigenlijk.

  Beantwoorden
  • 31 augustus 2017 om 13:53
   Permalink

   @ Linda. Het hotel heeft inderdaad een behoorlijke gat geslagen in ons budget. Je kunt prima hotels (hostels) vinden voor een lager bedrag. De overige kosten vielen mij ook mee, ik had dit een stuk duurder verwacht in Milaan.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: