Dat Japan geen goedkope backpack bestemming is konden jullie al lezen in ons budgetartikel over Japan. Japan ligt dan wel in Azië de prijzen kunnen zelfs voor Europese begrippen aan de hoge kant zijn. Gelukkig kost niet alles geld en zijn er genoeg gratis bezienswaardigheden in Japan. In dit artikel delen wij 10 gratis bezienswaardigheden in Tokyo, zodat je ook met een kleiner budget naar Japan kunt reizen.

Tsjukiji Fish Markt

De oudste vismarkt van Tokyo is de Tsjukiji Fish Markt. Voor deze markt moet je vroeg uit de veren, omdat er dan de meeste activiteit op de markt is. Restauranteigenaren en handelaren zijn hier elke dag op zoek naar de beste vis! De markt is volledig gratis te bezoeken.

Shibuya Crossing

Nog zo’n highlight in Tokyo is het Shibuya Crossing. Het Shibuya Crossing is het drukste kruispunt ter wereld. Hier komen vijf zebrapaden samen, waarbij de stoplichten altijd gelijk op groen springen. Hierdoor is het altijd enorm druk. Leuk om zelf het kruispunt een paar keer over te steken of om mensen te kijken!

Hachiko Standbeeld

Bij het Shibuya station in Tokyo vind je het Hachiko standbeeld. Dit standbeeld is geplaatst ter ere van de hond Hachiko wat eigenlijk een verdrietig verhaal is. De hond Hachiko kwam zijn baasje elke dag ophalen bij het metrostation Shibuya. Toen zijn baasje was overleden kwam de hond nog elke dag naar het station! Het standbeeld is niet te missen, omdat er vaak meerdere mensen omheen staan die graag op de foto willen met deze beroemde hond.

Metropolitan Government Building

Je kunt voor een fantastisch uitzicht over Tokyo natuurlijk de dure Tokyo Tower bezoeken, maar vanaf het Metropolitan Government Building heb je een net mooi uitzicht, maar dan gratis! Het observatieplatform bevindt zich op een hoogte van 202 meter en je wordt met een lift in een razend tempo naar boven gebracht. Zowel leuk om hier een keer overdag heen te gaan als ’s avonds, wanneer de stad mooi verlicht is.

Asakusa Culture Tourist Information Center

Een tweede gratis uitzichtpunt in Tokyo vind je in het Asakusa Culture Tourist Information Center. Je kunt hier gratis met de lift naar boven. Vanaf boven heb je vanaf een groot terras uitzicht over de wijk Asakusa en de prachtige Sensoji Tempel. Nog weinig toeristen weten van deze spot, waardoor het er vaak erg rustig is.

Sensoji Tempel

Deze tempel bevindt zich in de wijk Asakusa en is waarschijnlijk de bekendste tempel van Tokyo. De tempel is voor een groot gedeelte gratis te bezoeken. Wil je een wens doen of iets lekkers eten dan moet je hier uiteraard wel voor betalen. De tempel is gebouwd tussen het jaar 628 en 645 en is op dit moment een van de grootste toeristische trekpleisters van Tokyo.

Musea

Je zal het misschien niet verwachten, maar in Tokyo zijn er aantal musea gratis te bezoeken. Niet alle musea zijn elke dag gratis, maar het loont zeker om eens te kijken of er gratis opties zijn. Zo is het Sumo museum en Origami (Japanse papierkunst) museum het gehele jaar gratis te bezoeken. Ben je een echte kunstliefhebber? Dan kun je elke eerste zondag van de maand gratis naar het National Museum of Modern Art.

Tokyo Plaza Harajuku

Het Tokyo Plaza in de wijk Harajuku is een winkelcentrum met een fantastische ingang. De ingang is volledig ingericht met spiegels, waardoor je er leuke foto’s kan maken! Hou je van fotograferen dan kun je hier helemaal los gaan. Genoeg gefotografeerd? Vlakbij het Tokyo Plaza Harajuku vind je het Yoyogi park. In dit park vind je vaak muzikanten en kunstenaars, waardoor je hier fijn en gezellig kunt rondlopen.

Ueno park

Als je kosten op reis wilt besparen kun je natuurlijk altijd een park bezoeken. Een park is in de meeste gevallen gratis en je kunt er even relaxen, terwijl je geniet van de omgeving. Tokyo heeft meerdere parken, welke allemaal een bezoekje waard zijn. In het Ueno park bevind zich ook een dierentuin, welke op 20 maart, 4 mei en 1 oktober gratis te bezoeken is!

Yanaka begraafplaats 

Niet ver van het Ueno park vind je de Yanaka begraafplaats. De begraafplaats is groot en overal vind je kleine tempeltjes en boeddha beelden. Indrukwekkend, omdat je hier een stukje Japanse cultuur ziet die je niet overal in Tokyo tegenkomt. Vooral in de lente is het hier mooi, omdat er hier volop kersenbloesems groeien.

Dit waren onze tips voor de gratis bezienswaardigheden in Tokyo. Zo als je kunt zien kun je ook als je een beetje op je budget wilt letten is er genoeg zien van de wereldstad Tokyo. De gratis bezienswaardigheden in Tokyo zijn vaak zelfs de grote highlights van de stad!