Vietnam is een toffe bestemming in Zuidoost-Azië. Vietnam is een enorm groot land en beschikt over vele leuke bezienswaardigheden en bestemmingen. Door de lengte van het land (1650 kilometer!) is het ook nog eens zeer divers en hoef je je nooit te vervelen. Wij vonden Vietnam een super fijne bestemming. In drie weken tijd hebben we een heel mooi stukje van Vietnam gezien, maar zeker nog niet alles. In dit artikel delen we 10 dingen die je zeker wilt doen in Vietnam!

Rijden over de Hai Van Pass

Het rijden over de beroemde Hai Van Pass was het gaafste wat wij in Vietnam hebben gedaan. Achterop de motor bij een Easy Rider passeerden we deze bergpas. De Hai Van Pass is onder andere bekend van het tv-programma Top Gear. Slingerend over haarspeldbochten wordt je getrakteerd op de mooiste uitzichten! De pass is in totaal 21 kilometer lang en het is een geweldige route.

Slenteren door de straatjes van Hoi An

Hoi An is het sfeervolste stadje van Vietnam. Vooral in de avond bloeit de stad op en kun je heerlijk slenteren door de (autoloze!) straatjes. Door de hele stad hangen super mooie lampionnen en vind je meerdere kraampjes die deze mooie lampionnen verkopen. De stad is mega fotogeniek en je kunt er heerlijk eten en shoppen! Op zoek naar een mooi jurk of pak op maat? In Hoi An ben je hiervoor aan het juiste adres.

Cultuurshock in Hanoi

Als je aankomt in Vietnam land je vaak op het vliegveld in Hanoi. Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en behoorlijk hectisch. In totaal wonen er 7,7 miljoen inwoners en de toeterende scooters vliegen je om de oren. Als je aankomt na een lange vlucht kan oversteken een behoorlijke uitdaging zijn en krijg je gegarandeerd een cultuurshock!

Genieten bij het Hang Mua Viewpoint

Dit uitzichtpunt in Vietnam is geweldig. Vooral rond zonsondergang kun je hier heerlijk genieten van de ondergaande zon en de prachtige omgeving van het platteland van Vietnam. Je moet er wel wat voor over hebben om bij dit uitzichtpunt te komen. Je bent namelijk zeker zo’n 20 minuten aan het traplopen, maar dan heb je ook wat!

Lees ook: Wat te doen in Tam Coc? Bezienswaardigheden en tips 

Hang Mua viewpoint, Vietnam, Tam coc, Nihm binh

Scooter rijden op Cat Ba

De meeste toeristen bezoeken Cat Ba maar voor één ding: het bezichtigen van Ha Long Bay. Helaas hadden wij slecht weer en ging onze boottocht meerdere dagen niet door. Op zoek naar een leuk alternatief gingen wij scooteren over het eiland. Wat ons betreft een aanrader. Cat Ba heeft naast Ha Long Bay een paar leuke alternatieven, waarvan je vanaf sommige uitzichtpunten ook de mooie karstgebergten kan zien. Let wel op dat je zonder motorrijbewijs niet verzekerd scooter kan rijden in Vietnam.

De watervallen in Dalat 

Dalat was een aangename verassing tijdens onze rondreis door Vietnam. In Dalat is het vaak een stuk koeler als in de rest van Vietnam en dat is erg aangenaam na twee weken 40 graden. Daarnaast is de omgeving van Dalat prachtig en vind je er meerdere watervallen. De een is toeristische als de andere, maar allemaal zijn ze een bezoekje waard. Benieuwd welke watervallen je allemaal kan bezoeken? Je leest het in het artikel De Watervallen van Dalat.

Bezoek de Cu Chi tunnels

Het bezoeken van Cu Chi tunnels is behoorlijk indrukwekkend. De Cu Chi tunnels zijn gebruikt in de verschrikkelijke Vietnamoorlog. De bevolking die zich tegen Amerika verzette leefden ten tijde van de oorlog volledig in de tunnels. Wat mij betreft ondenkbaar. De tunnels zijn voor toeristen vergroot en nog voelde het als een mega kleine ruimte.

Vietnamees leren koken

Overal in Vietnam vind je de heerlijkste Street food en dat wil je natuurlijk ook thuis nog een keertje namaken. Natuurlijk kun je het boek Miljuschka’s Street Food Vietnam (aanrader!) kopen, maar je kan ook in Vietnam zelf de basis van de Vietnamese keuken leren. Er zijn veel verschillende tours, maar het leukste is om eerst zelf op de lokale markt de verse producten aan te schaffen en vervolgens gezamenlijk te koken. Wij deden een kookworkshop in Hoi An bij de Thuan Thin Island Cooking Tour.

Bootje varen in de regio Ninh Binh

De regio Ninh Binh wordt ook wel gezien als Ha Long Bay van het land. De omgeving is er prachtig en hoe kun je dit beter bekijken als via het water. Je kunt zowel in Tam Coc als in Trang An een boottocht maken door de GE-WEL-DIGE natuur van Vietnam. Onderweg maak je meerdere stops en kun je onder andere stoppen bij een filmset en meerdere tempels.

Scooters kijken in Ho Chi Minh

Ho Chi Minh is de scooterhoofdstad van de wereld. In deze stad rijden maar liefst 9 miljoen scooters! Overal waar je kijkt zie je eigenlijk alleen maar scooters. De een toeterend, de ander met meerdere personen en weer een andere met een heel winkeltje achterop. In Vietnam kan en mag alles op de scooter! Super leuk om gewoon op een bankje te gaan zitten en kijken welke scooter combinaties er voorbij komen.

Dit was onze top 10 wat te doen in Vietnam. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in Vietnam en kun je er met gemak een aantal maanden vermaken. Op zoek naar meer informatie over Vietnam? Op deze pagina vind je al onze artikelen over Vietnam.