Tokyo was het hoogtepunt van onze reis door Japan. We zijn er langer blijven hangen, omdat we het een heerlijke stad vonden. Ondanks dat we vijf dagen in deze stad verbleven had ik er met gemak nog een aantal dagen aan vast kunnen plakken. Deze Aziatische metropool heeft rond de 10 miljoen inwoners en bruist 24/7! In Tokyo raak je niet snel uitgekeken. In dit artikel lees je wat je kunt zien, doen en proeven in Tokyo.

Sensoji Tempel

De bekendste tempel in Tokyo is de Sensoji Tempel. Je vindt deze tempel in de wijk Asakusa op een mega groot complex. De tempel is erg mooi en vergeet ook zeker niet om een wens te doen. Voor de tempel vind je een soort van marktje waar je allerlei Japanse lekkernijen kan kopen.

Asakusa Culture Tourist Information Center

Na het bezoeken van de Sensoji Tempel loop je in een kleine 10 minuten naar het Asakusa Culture Tourist Information Center. Dit informatie centrum kun je natuurlijk allerlei informatie halen, maar je kunt ook (gratis) de lift naar boven pakken. Eenmaal boven kom je aan op een groot terras, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over de wijk Asakusa en de Sensoji Tempel.

Tsjukiji Fish Markt

De Tsjukiji Fish Markt is de oudste vismarkt van Tokyo en is wereld beroemd. Je vindt hier heel veel verse vis! Overal waar je kijkt zie en ruik je vis. De markt bezoek je het best vroeg in de ochtend, wanneer alle handelaren en restauranteigenaren op jacht zijn voor de beste vis. En als je er dan toch bent, probeer dan ook eens sushi met verse vis als ontbijt.

Gamen in de wijk Akihabara

De wijk Akihabara staat bekend als de game wijk van Tokyo. Je kunt hier schaamteloos uren gamen of je geld opmaken aan de honderden grijpmachines. Naast gamen kun je hier ook terecht voor een aantal enorme winkels. In deze winkels vind je de nieuwste gadgets en dat op meerdere verdiepingen.

Piss Alley 

Vlakbij het Shinjuku station in Tokyo vind je het smalle steegje Piss Alley. In het steegje Piss Alley waan je je voor even in het oude Tokyo. Hier vind je geen neon-verlichtingen en harde muziek, maar een aantal fijne en vooral kleine restaurantjes. Je ziet hier zowel veel Japanners als toeristen! Pak ergens een krukje en schuif aan voor een heerlijke Japanse maaltijd.

Metropolitan Government Building 

In de wijk Shinjuku vind je het Metropolitan Government Building. Een enorm gebouw met als hoogtepunt een observatieplatform op een hoogte van 202 meter. Vanaf dit platform heb je een GE-WEL-DIG uitzicht over Tokyo. Het observatieplatform is bijna volledig rond, waardoor je Tokyo van allerlei kanten kan zien. Een fijne bijkomstigheid: je hoeft geen entree te betalen!

Shibuya Crossing

Als je Tokyo zegt dan denk je eigenlijk gelijk aan dit grootste kruispunt ter wereld en wat is het tof om dit te zien. Ik zou hier uren naar kunnen kijken hoe mensen hier oversteken. Op dit kruispunt komen maar liefst 5 zebrapaden samen en alle zebrapaden hebben tegelijkertijd groen, waardoor het krioelt van de mensen. Dagelijks passeren er meer dan twee miljoen mensen dit kruispunt.

Tip: vanaf de Starbucks heb je een mooi uitzicht over het kruispunt

Latté Art Café bezoeken

Als je in Tokyo bent moet je gewoon een keertje een naar een Latté Art Café gaan. Hier maken ze ware kunstwerkjes van je koffie. Je kunt vaak kiezen tussen 3D figuurtjes, maar soms ook voor een zelfportret! De koffie is niet goedkoop, maar je betaald natuurlijk ook voor de ervaring. Wij bestelden onze kunstkoffie bij Reissue.

Bezoek één van de diverse parken

Als je aan Tokyo denkt denk je al snel aan hoge gebouwen, neonverlichting en enorme drukte. Toch bevinden zich in Tokyo ook een aantal mooie parken. De mooiste parken zijn Ueno park, Yoyogi Park en Shinjuku Gyoen. Hier kom je even tot rust en kun je genieten van de natuur.

Een dagtrip naar Nikko

Vanaf Tokyo kun je perfect een dagtripje naar Nikko maken. Nikko ligt op iets meer dan 100 km van Tokyo en is met de trein prima te bereiken. Nikko is een stad welke bekend staat om haar prachtige tempels en natuur. Je kunt hier heerlijk wandelen en even tot rust komen van de drukte van de stad. Vind je het niet waard om op één dag heen en weer te reizen? Overweeg dan om een nacht in Nikko te overnachten.

Lees ook: Wat te doen in Nikko? 7 toffe dingen die je niet mag missen 

Tokyo Plaza Harajuku

Dit winkelcentrum in Tokyo is een ware bezienswaardigheid. De ingang van dit winkelcentrum is vooral favoriet onder fotografen en is een bekende Instagram hotspot. De ingang is namelijk volledig ingericht met spiegels wat een fantastische foto kan opleveren. Kijk voordat je gaat zeker even online hoe je hiervan de beste foto kan maken.

Real life Mario Karten

In Tokyo kun je real life Mario Karten! Overal waar je in de stad loopt zie je deze karretjes rond scheuren en het ziet er fantastisch uit. Helaas hadden wij hier geen tijd voor, maar als ik nog een keer in Tokyo kom ga ik zeker weten Mario Karten!

Standbeeld Hachiko

Het standbeeld Hackiko vind je bij het station Shibuya. Het standbeeld is geplaatst ter ere van de hond Hachiko. Deze hond kwam zijn baasje elke dag ophalen bij het station, zelfs toen zijn baasje was overleden. Een zielig verhaal en mensen staan dan ook in de rij om samen met deze hond op de foto te gaan.

Foto’s maken in een Perikura

Jelmer wilde graag gamen in Tokyo, maar ik wilde graag foto’s maken in een typisch Japans fotohokje. Foto’s maken in een Japans fotohokje (Perikura) is een ware ervaring. Als eerste moesten wij behoorlijk bukken, omdat anders onze hoofden niet op de foto kwamen en ten tweede kun je de foto’s naderhand volledig bewerken! Erg leuk om een keertje te doen.

Een monstercafé 

In Tokyo is eigenlijk niets te gek. Je vindt erg veel themacafés, waarvan het monstercafé misschien wel de gekste is. In dit café zijn de serveersters kleurrijk gekleed en niets is gek genoeg. Het café is een en al kleur met allerlei ronddraaiende objecten en ook het menu is vrij bijzonder. Wil je dit café bezoeken? Dan zijn er wel een aantal regels. Zo moet je bijvoorbeeld entree betalen en ben je verplicht om minimaal één drankje en hapje per persoon te bestellen.

Mori Digital Art Museum 

Het Mori Digital Art Museum richt zich volledig op de digitale kunst. Het is een enorm museum en je kunt je hier met gemak een dag vermaken. Er zijn overal verschillende kamers en telkens worden je zintuigen op een andere manier geprikkeld. Wandelende olifanten over de muur, relaxen in een bloemenveld of verblind worden door een soort kristallenlichtbuizen alles is hier mogelijk.

Imperial Palace 

Het Imperial Palace is het keizerlijke paleis in Tokyo. Het paleis bevindt zich in de wijk Chiyoda en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. In de lente is het paleis extra mooi om te bezoeken, omdat de keizerlijke tuin dan vol staat met de bloeiende kersenbloesem.

Mount Fuiji 

Vanaf Tokyo kun je een dagtrip maken om Mount Fuiji te bezichtigen. Mount Fuiji is de bekendste berg van Japan en staat bijna op iedere foto van Japan. Vanaf Tokyo zijn er meerdere opties om deze berg te bezichtigen. Je moet wel gelukkig hebben met het weer, omdat de berg soms door de wolken niet zichtbaar is. Lake Kawaguchiko is een populaire plek, maar ook het dorpje Hakone bezoeken veel mensen voor het bezichtigen van Mount Fuiji.

Relaxen in een onsen 

Een onsen is een Japanse badgelegenheid met water uit een geiser. Het fijnst is natuurlijk om dit in een buiten onsen te doen midden in de natuur, maar wanneer je alleen in Tokyo verblijft zijn er ook meerdere opties. In de meeste hotels vind je een fijne onsen en je hoeft hier zeker niet altijd de hoofdprijs voor te betalen. Wij verbleven in APA Hotel Nishishinjuku-Gochome-Eki Tower en in APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae en beide hotels hadden een fijne onsen.

Sushi eten

Als je ergens lekker sushi kan eten dan is het wel in Japan. Zelfs de goedkoopste Sushi smaakt hier nog heerlijk! Je kunt gewoon sushi van de kaart bestellen, maar je kunt ook plaats nemen aan een bar waar de sushi voorbij rijdt op een rails. Genoeg mogelijkheden! Onze favorieten: Genki sushi (Shibuya) Hinatomaru (Asakusa).