Jaa, hierbij het eerste officiële artikel en meteen een artikel waar ik heel blij van word! Namelijk de tripjes welke voor 2017 op de planning staan, de voorpret is hierbij officieel begonnen! In 2017 heb ik al 2 hele leuke citytrips mogen maken: Brugge en Dublin, waar we ook zeker nog wat over zullen schrijven, maar er staat nog veel meer leuks planning:


Jordanië | April 2017

In april vertrek ik samen met Jelmer naar Jordanië voor een 9-daagse rondreis. We beginnen in de hoofdstad Amman waar we 2 dagen willen blijven, om ook vanaf daar de oude griekse en romeinse stad Jerrash te bezoeken. Na Amman vertrekken we richting Petra wat toch waarschijnlijk wel een hoogtepuntje van deze reis gaat worden. Ik kijk er al enorm naar uit om deze bijzondere stad te mogen ontdekken. Vervolgens zullen we richting de woestijn Wadi Rum reizen waarbij we gaan overnachten in een tentenkamp middenin de woestijn. Na de stoffige bedoeling in de woestijn kunnen we heerlijke relaxen in Aqaba aan de Rode Zee. De rondreis willen we afsluiten met heerlijk dobberen in de Dode Zee. Deze zee ligt maar liefst 400 meter onder de zeespiegel en is hiermee het laagste punt op aarde!

 

New York | Juni 2017
Oké, ik wordt serieus heel blij als ik hier aan denk. Vorig jaar is een vriendin van mij naar New York verhuist en ik ga haar gewoon met 4 vriendinnen opzoeken!! Een echte citytrip met 4 vriendinnen in New York, beter kan het niet lijkt mij! De tickets zijn geboekt en we zullen 4 volle dagen in deze stad zijn. We hebben een leuk appartement gehuurd via Airbnb middenin Brooklynn en zullen vanaf daar de stad gaan verkennen.

Peru | September 2017
Peru zal onze eerste kennismaking met Zuid-Amerika gaan worden. Halverwege september vliegen we vanaf Schiphol rechtstreeks naar Lima (met dank aan de KLM-wererlddealweken)! Vanuit Lima is het plan om via Huacachina naar Arequipa te reizen. Vanuit Arequipa willen we een meerdaagse hike door de Colca Canyon gaan doen en lekker rustig het stadje verkennen. Na Arequipa zullen we nog een tussenstop maken voor het Tititacaca meer om vanaf daar door te reizen naar Cuzco. In Cuzco willen we een tijdje langer verblijven om vanaf daar dingen te bezichtigen en natuurlijk ons voor te bereiden op het hoogtepunt van onze reis Machu Picchu!  Het is allemaal nog vrij globaal en we hebben nog niets vastgelegd dus zijn nog zeer flexibel.

Deze tripjes hebben we gepland voor 2017 maar ik hoop dat we het deze zomer nog een waddeneiland kunnen gaan bezoeken en in het najaar misschien nog een leuke citytrip te gaan doen. Heb je nog tips over één van deze bestemmingen?