De afgelopen jaren hebben wij behoorlijk wat leuke citytrips gemaakt. De meeste mensen denken altijd dat je op een citytrip een dik gevulde portemonnee moet meenemen om een beetje een leuke tijd te hebben. Een citytrip zien veel mensen dan ook als een behoorlijke uitgave, maar je kunt het eigenlijk zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. Slaap je in een duur hotel of heb je er geen problemen mee om je kamer te delen in een gezellig hostel? Met al deze keuzes kun je je citytrip zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. In dit artikel geven we je 5 handige tips voor een zo goedkoop mogelijke citytrip.

Wees flexibel

We krijgen vaak te horen dat mensen niet snappen hoe wij nou zulke goedkope vliegtickets kunnen vinden en zij deze deals nooit voorbij zien komen. Het codewoord hierbij is: FLEXIBEL! Zoek niet naar tickets voor een bepaalde datum en bepaalde bestemming, want je gaat geen goedkope tickets vinden. Wij zoeken altijd naar tickets met behulp van skyscanner en vullen dan in van Nederland naar Overal. Skyscanner zoekt dan automatisch voor jou de goedkoopste tickets. Zo vlogen wij een keertje voor nog geen €20,- per persoon naar Wroclaw. Een bestemming welke ik misschien niet meteen zou kiezen, maar wat was het een super leuke citytrip!

Reis alleen met handbagage tijdens je citytrip

Alleen met handbagage reizen scheelt je al snel minimaal €40,- per enkele reis voor het niet inchecken van je koffer. Helemaal voor een weekendtripje is het reizen met alleen handbagage meer dan prima. Ga voor een klein koffertje en je kunt er genoeg kleding voor een aantal dagen in kwijt. Ga je iets langer op reis en vind je het toch fijn om iets meer mee te nemen? Overweeg dan eens om met zijn tweetjes één koffer als incheck bagage mee te nemen. Dit scheelt ook al en je kunt met zijn tweeën dan net iets meer meenemen dan alleen je handbagage. Heb je nog tips nodig voor het alleen reizen met handbagage? Wij schreven er een artikel over.

Neem het openbaar vervoer in plaats van de taxi

Eerlijk is eerlijk het nemen van een taxi na een vermoeiende vlucht is behoorlijk aantrekkelijk. Je stapt in, vertelt de naam van je hotel en je wordt voor de deur afgezet. Ideaal dus, maar ook meestal behoorlijk aan de prijs. Voor het geld dat je van de luchthaven naar je hotel besteed aan de taxi, kun je waarschijnlijk je hele citytrip met het openbaar vervoer voor reizen! Daarnaast is het reizen met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar het stadscentrum meestal ook helemaal niet ingewikkeld. Als voorbereiding check ik altijd de website van onze aankomstluchthaven. Op deze websites staat meestal precies uitgelegd hoe je vanaf het vliegveld eenvoudig naar het stadscentrum kunt reizen. Koop vervolgens een meerdaags OV-kaart en je hoeft je je hele citytrip geen zorgen meer te maken. Je bespaart er veel geld mee en het is toch veel leuker om tussen de locals te reizen?

Eet niet op het centrale plein tijdens je citytrip

Eigenlijk best voor de hand liggend, maar ook wij trappen er soms toch nog in. Eten op het hoofdplein van een stad! Het ziet er altijd mega gezellig uit en het is er ook vaak gezellig druk. Echter betaal je voor de locatie en wordt je eten of drinken hierdoor ineens een stuk duurder. Ga liever op zoek naar een leuk zijstraatje waar het eten vaak nog veel lekkerder is en minder standaard. Ben je echt op een budgettrip? Koop dan een aantal lekker dingen bij de supermarkt of lokale markt, zoek een fijn park en ga picknicken!

Ontbijt niet in het hotel

We blijven nog even in de maaltijden hoek. Op booking.com ziet het er vaak zo aantrekkelijk uit: overnachting met ontbijt! Toch betaal je vaak voor een fijn ontbijt in een Europese stad al snel €15,- per persoon. Ondanks dat wij een goed en stevig ontbijt echt kunnen waarderen maken we vaak tijdens onze citytrips een keuze. Zo sliepen wij afgelopen december in totaal drie nachten in Parijs en hadden maar voor één ochtend ontbijt besteld. De andere ochtenden kochten we voor nog geen €2,- een lekker croissantje en kopje thee bij de bakker op de hoek van de straat. Met zijn tweetjes scheelt je dit al snel €25,- per dag!

Waar gaat jou volgende citytrip naar toe? En heb je nog een leuke budgettip voor een zo’n goedkoop mogelijke citytrip?