Als Boedapest ergens om bekend staat zijn het wel de ontspannende badhuizen. De badhuizen zijn door de hele stad te vinden. Door een breuklijn in de aardkorst onder de stadsdelen Óbuda en Boeda komt het grondwater op natuurlijke wijze naar boven. Het ene badhuis is bekender en toeristischer dan de andere, maar als echte waterrat zou ik ze super graag allemaal eens bezoeken. Tot nu toe hebben we alleen het Széchenyi badhuis bezocht, maar de volgende keer gaan we zeker naar een ander badhuis. In dit artikel vind je vijf badhuizen in Boedapest die zeker een bezoekje waard zijn.

Széchenyi 

Széchenyi is het bekendste en drukst bezocht badhuis van Boedapest. Het badhuis ligt in het stadspark en vrouwen en mannen hoeven hier niet gescheiden te baden. Wij zelf hebben dit badhuis al twee keer bezocht en ondanks dat het er beiden keren behoorlijk druk was, vonden we het een super mooi badhuis. De gele kleur van het badhuis is prachtig in combinatie met het azuurblauwe water. Széchenyi is dagelijks geopend van 06:00 tot 22:00. Voor een dagkaart betaal je omgerekend ongeveer €17,-.  Het checken van alle actuele informatie en het kopen van tickets doe je op deze website.

Gellert

Als wij de volgende keer naar Boedapest gaan staat dit badhuis zeker op de planning. Het Gellert badhuis behoort bij het gelijknamige hotel en heeft een chique imago. De foto’s liegen er niet om en je waant je in dit badhuis even terug in de Romeinse tijd. Een dagkaart is hier ongeveer even duur als bij Széchenyi, maar het water zou hier een helende werking hebben!

Rudas

Dit badhuis werd gebouwd in de 16e eeuw en is daarmee één van de oudste nog bestaande badhuizen in Boedapest. In totaal zijn er zeven zwembaden, is er een sauna, een stoombad en worden er massages aangeboden. De prijzen variëren dus kijk voor de actuele prijzen op de websiteLet op: op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn alleen de mannen welkom en op dinsdag alleen de vrouwen. In het weekend zijn zowel de mannen als de vrouwen welkom.

Királybad

Királybad is een onbekender en kleiner badhuis en daardoor ook een stuk goedkoper dan bovenstaande badhuizen. Tevens is Király het enige openbare badhuis zonder eigen bron. Doordat het bad een stukje kleiner is zijn ook de prijzen een stuk lager. Voor een dagkaart betaal je omgerekend ongeveer €8,-. Ben je dus niet zo’n waterrat, maar wil je wel het ontspannende gevoel van een badhuis ervaren? Dan is Kirélybad het ideale badhuis voor jou. Let wel op dat kinderen onder de 14 jaar niet worden toegelaten. Alle informatie vindt je op de site.

Lukasc

Dit badhuis heeft twee grote zwembaden en meerdere soorten sauna’s. In dit badhuis proef je nog de historische en lokale sfeer en is het een stuk minder toeristisch als in Gellert en Széchenyi. Het bad is dagelijks geopend van 06:00 tot 20:00. In het hoogseizoen (na sluitingstijd) worden er in de badhuis zogeheten “Sparties” georganiseerd. Je komt er dan niet voor je rust, maar voor een echte poolparty inclusief muziek, kleurrijke lasers en waterstralen.

Natuurlijk heeft Boedapest nog veel meer te bieden dan alleen de badhuizen. In dit artikel vind je onze top 10 bezienswaardigheden van Boedapest. Qua badhuizen hebben wij tot nu toe alleen de Széchenyi baden bezocht, maar de andere baden staan zeker genoteerd voor een volgende bezoekje aan Boedapest. Vind jij het lekker om te relaxen in een badhuis? Of heb jij al eens een badhuis in Boedapest bezocht?

– In dit artikel maken wij alleen gebruik van onze eigen foto’s. Wij hebben zelf alleen het Szénchyi badhuis
bezocht en alle foto’s in dit artikel zijn dus van dit badhuis.