Page is een kleine plaats in de staat Arizona in de Verenigde Staten. Het plaatsje Page is ooit ontstaan als tijdelijke woonplaats voor arbeiders die werkten aan de Glen Canyondam. Tegenwoordig moet Page het vooral hebben van het toerisme. De stad ligt zeer gunstig ten opzichte van een aantal bekende National Parken en de stad Las Vegas, waardoor vele toeristen in Page overnachten. Naast een ideale overnachtingsplaats is er in de buurt van Page ook genoeg leuks te zien en te doen.

Horseshoe Bend 

Dit stukje natuur mag je niet missen tijdens een bezoekje aan Page. De Horseshoe Bend is een hoefijzervormige bocht van de Colorado River. Deze bocht is ontstaan doordat het water altijd de weg van de minste weerstand zoekt. Vanaf de Horseshoe Bend Overlook kijk je van 300 meter hoogte neer op de rivier en deze hoefijzervormige bocht. Om de Horsehoe Bend Overlook te bereiken loop je vanaf de parkeerplaats in ongeveer een kwartiertje naar dit mooie stukje van de Colorado River.

Page, USA, Arizona, Nature, Horseshoe bend

Antelope Canyon

Page is de perfecte plek om je tour door de Antelope Canyon te regelen. Je vindt er tourbureautjes waar je zowel een tour door de Lower als de Upper Antelope Canyon kunt boeken. Beide canyons zijn typische slot canyons. Een slot canyon is een enorm gleuf dat ooit door het water is uitgeslepen. De canyons hebben enorme rotswanden en door de gleuf aan de bovenzijde van de canyon valt het licht prachtig in de canyon. Beiden canyons zijn te bereiken in ongeveer 30 autominuten vanaf Page. Nieuwsgierig naar meer informatie over de Antelopen Canyon? Je leest het in dit uitgebreidere artikel over de Antelope Canyon.

Page, USA, Arizona, Nature, antelope canyon upper

Big John’s BBQ

Op zoek naar een leuke plek voor het diner kwamen we hier bij toeval terecht. Big John’s BBQ is een omgebouwde tankstation waar nu lange tafels staan met een enorme barbecue. Daarnaast wordt er live muziek gespeeld wat zorgt voor een fijne sfeer. Je zit in dit ‘restaurant’ allemaal naast elkaar op de lange banken te genieten van een heerlijk stukje vlees. Wij zijn hier in totaal twee avonden geweest en als we weer naar Page zouden gaan zouden we hier zeker weer gaan eten!

Page, USA, Arizona, Nature, Big john bbq, old texaco

Glen Canyondam

Page heeft de stad aan de bouw van deze dam te danken. In 1957 is Page ontstaan als tijdelijke woonplaats voor de arbeiders, wie werkten aan deze enorme dam. De Glen Canyondam is een boogstuwdam van maar liefst 216 meter hoog en 475 meter lang en ligt tussen de Colorado River en Lake Powell. Vanaf Glen Canyondam brug (Route 89) heb je het mooiste zicht op de dam zelf. Maar hou je van techniek en vind je dit soort dingen interessant? Dan zijn de dam zelf en het visitor center zijn ook zeker een bezoekje waard.

Lake Powell

Lake Powell is ontstaan na de bouw van de eerder genoemde Glen Canyondam. Het meer was vroeger namelijk een canyon; de Glen Canyon! Door de dam is de canyon volgelopen met water. Het meer is met zijn 3100 km lange oever het op één na grootste kunstmatige stuwmeer van de Verenigde Staten. Op het meer kun je allerlei watersporten uitvoeren en kun je varen door de vele canyons. De omgeving is prachtig en het is super leuk om deze mooie natuur vanaf het water te bewonderen. Reis je met de camper door de Verenigde Staten? Dan is dit ook een fijne plek om te overnachten.

Page, USA, Arizona, Nature, Lake powell

Ben jij wel eens in de Verenigde Staten geweest? En heb je toen Page in Arizona bezocht? Wij vonden zelf de Horseshoe Bend één van de hoogtepunten van onze rondreis door de Verenigde Staten. Wij waren hier met zonsondergang en de sfeer was werkelijke fantastisch!