Cartagena is een gezellige en kleurrijke stad in het noorden van Colombia. In de stad hangt een relaxte Caraïbische sfeer en wat ons betreft is Cartagena een must-see tijdens je rondreis door Colombia. De stad is compleet anders dan de steden Medellín en Bogota. Je vindt er koloniale panden, kleurrijke straten en veel fijne hotspots. In dit artikel delen we 5x fijne hotspots in Cartagena welke wij zelf hebben getest!

Stepping Stone

Op zoek naar een leuk lunchtentje in de wijk Getsemani? Dan ben je bij Stepping Stone aan het juiste adres. Ze zijn elke dag geopend voor het ontbijt en lunch. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je er ook terecht voor avondeten. Ze serveren onder ander avocado op toast, yoghurt met granola of de cake of the day.

Tip: met de app Maps.me kun je al deze restaurantjes gemakkelijk vinden. De app is gratis offline te gebruiken en het zorgt ervoor dat je nooit lang hoeft te zoeken naar de juiste plek.

Ely Café

Op zoek naar een lekker taartje (met airco)? Zoek dan niet verder. Bij Ely Café ben je hiervoor aan het juiste adres. Ely Café is een plek waar je goed kunt lunchen en taartjes kunt eten en misschien nog wel belangrijker in het altijd hete Cartagena: ze hebben airco. Na een ochtendje slenteren door de stad is er niets lekkerder dan hier te lunchen met als toetje een heerlijk taartje welke je in de vitrine uitkiest.

Cafe de Mural

Een super leuk en lekker koffietentje is Cafe de Mural. Wij zijn zelf geen koffiekenners, maar de kaart staat vol met lekkere koffies. De koffie kan worden gezet op verschillende manieren en met verschillende soorten bonen. Zelfs een cocktail van koffie is mogelijk! Ojaa en vergeet niet om de brownie te proeven. Cafe de Mural is dagelijks geopend van 15:00 tot 20:00.

Di Silvia Trattoria 

Ik was een beetje huiverig om in Colombia naar een Italiaans restaurant te gaan, maar bij Di Silvia Trattoria in Cartagena eet je de heerlijkste pizza’s en pasta’s. Het restaurant zit vaak volledig vol, maar als je eventjes wachten geen probleem vind ben je zo aan de beurt. Wij hebben hier meerdere keren gegeten, omdat het zo’n gezellige en sfeervolle plek is.

Gelateria Tramonti 

De lekkerste ijsjes van de stad vind je bij Gelateria Tramonti. Deze ijssalon bevindt zich in het historische centrum van de stad en het ijs ziet er verleidelijk uit. In verhouding met andere ijssalons is het ijs niet goedkoop, maar de smaak is dan ook verrukkelijk. Met de temperaturen in Cartagena is een ijsje een aangename verfrissing!

Bonus tip: Colombitalia arepas

Colombitalia arepas is niet echt één van de hotspots in Cartagena, maar ik wilde deze fijne eetplek toch graag benoemen. Colombitalie arepas is een eetstalletje, waar je de heerlijkste arepas kunt bestellen. Je besteld de arepas bij één van de ”serveersters” op straat. De arepas wordt vervolgens voor je gemaakt en je kunt er voor kiezen om het al lopend in de hand op te eten of een plekje op de stoep te zoeken. Het eettentje is zowel populair bij de locals als bij de toeristen. Je hebt al een arepas voor 8.000 COP (omgerekend: €2,25).Booking.com