Nu we door Corona lastiger kunnen reizen is het met reizen als grootste hobby soms moeilijk om dit los te laten. Gelukkig bestaan er alternatieven en duiken we vaak onze travel notebooks in om te lezen over onze eerdere reizen. Kun je niet reizen tijdens Corona, maar wil je toch dat reisgevoel voelen? Wij hebben 5 tips op een rij gezet om toch een soort van te kunnen reizen tijdens Corona, zodat jij je ook thuis niet hoeft te vervelen.

bucketlist

Bucketlist

Nu het wat lastiger is om echt te reizen is het de ideale gelegenheid om een bucketlist te gaan bijhouden. Wat wil je nog echt zien van de wereld en waar zou je morgen naar toe willen vliegen als alles mogelijk is. Wat mij betreft niets lekkerder dan dromen over nieuwe bestemmingen en avonturen. In het Mijn Bucketlist boek kun je al deze dromen noteren en aangeven waarom dit op jouw bucketlist staat. Er is plek voor maar liefts 60 dingen en daarnaast vind je in het boek prachtige foto’s en leuke reisquotes. Het maakt niet uit wat je wilt doen, zodra je iets bedenkt schrijf je het gewoon in je bucketlist. Als je het uiteindelijk gedaan hebt kun je ook nog invullen wanneer je het hebt gedaan, met wie en hoe het was.

bucketlist

Bucketlist

Museum jaarkaart

Wij hadden al eerder een Museumkaart, maar nu we wat lastiger kunnen reizen hebben we ook nu weer een Museumkaart aangeschaft. Met de Museumkaart kun je een jaar lang onbeperkt naar bijna 400 musea in heel Nederland. Erg leuk om op deze manier wat meer van Nederland te ontdekken. De musea lopen erg uiteen waardoor er voor iedereen wel een interassant museum bij zit.

Lange afstands wandeling 

Heb je vakantie en wil je niet de hele vakantie thuis zitten? Denk dan eens aan een lange-afstand-wandeling. Nederland heeft meerdere lange-afstand-wandelingen. De lange-afstand-wandelingen brengen je langs de mooiste stukjes van Nederland en vaak midden door de natuur. Op onze bucketlist staat het het wandelen van het Marskramerpad. Een wandelingen van Oost naar West Nederland.

Marskramerpad

Fotoboek maken

Nu het wat lastiger is om te reizen is het de perfecte tijd om eens te beginnen aan al die achterstallige fotoboeken. Wijzelf lopen ook een aantal bestemmingen achter, maar we zijn ondertussen aardig aan het inlopen. Als we een fotoboek maken worden we steeds weer een beetje teruggenomen naar de reis, waardoor we het reisgevoel weer helemaal te pakken krijgen. Ondertussen staat er al een heel rijtje fotoboeken in onze boekenkast en we bladeren samen geregeld op een regenachtige zaterdagochtend doorheen.

Fotoboek

Reisboeken 

Je kunt misschien niet reizen tijdens Corona, maar je kunt wel een heerlijk reisboek lezen. Zelf ben ik nu het super leuke en grappige boek Japan in 100 kleine stukjes van Paulien Cornelisse aan het lezen. Een super leuk boek en zeker als je in Japan bent geweest een dikke aanrader. Naast dit leuke boek is ook het boek Verlied op Nederland een mooi reisboek. Dit boek laat je zien hoe mooi Nederland en hoe je heerlijk in eigen land op vakantie kunt gaan.

-Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BBNC uitgevers-
-In onze artikelen geven we niets anders dan onze eigen mening-