Als je gaat roadtrippen door het westen van de Verenigde Staten kan een bezoekje aan de National Parken natuurlijk niet ontbreken. In 2015 maakten wij een roadtrip door de Verenigde Staten en bezochten we de vier staten Arizona, Californië, Nevada en Utah. We hebben onwijs veel mogen zien tijdens onze 23 daagse roadtrip en hebben meerdere National Parken bezocht. Elk park even mooi, maar allemaal met een geheel eigen landschap! Wat ons betreft kun je de Verenigde Staten niet verlaten zonder één of meerdere National Parken te hebben bezocht! Voor jullie hebben we zes leuke National Parken in het westen van de Verenigde Staten op een rijtje gezet.

Grand Canyon

Dit is waarschijnlijk het meest bekende National Park van de Verenigde Staten. De Grand Canyon ligt in de staat Arizona en wordt elk jaar bezocht door meer dan 5,5 miljoen bezoekers! Je kunt de Canyon bekijken vanuit verschillende uitkijkpunten aan zowel de South Rim als de North Rim. Wij kwamen het park binnen via de South Rim en de prachtige kleuren en de grootte van de Canyon zijn meteen adembenemend! Er zijn meerdere hikes mogelijk en voor de ervaren hiker is het zelfs mogelijk om te kamperen op de bodem van de Canyon. De toegangsprijs voor een auto of een camper bedraag $30,-. Als je meerdere parken wilt gaan bezoeken is het voordeliger om de America the Beautiful Pass aan te schaffen.

Zion National Park

Wij verbleven in totaal maar liefst 2 dagen in dit park en hadden er met gemak nog een aantal dagen aan vast kunnen plakken. Zion heeft een oppervlakte van ongeveer 600 km² en er komen hier elk jaar ongeveer 3 miljoen bezoekers. Het belangrijkste gedeelte van Zion National Park is de Zion Canyon. Zion Canyon is een ravijn van maar liefst 24 kilometer lang en 800 meter diep. Het ravijn is ontstaan door de Virgin river. Er zijn in het park zoveel verschillende hikes te doen dat je er waarschijnlijk met gemak een week zou kunnen vermaken. Wij hebben in totaal drie leuke hikes gedaan; de Watchman Trail, de gecombineerde hike Kayenta en Emmerald pools en de doodenge hike Angels Landing. Nieuwsgierig geworden naar Zion National Park? Bekijk dan eens onze fotoreportage.

Bryce Canyon

Bryce Canyon ligt, net als Zion, in de staat Utah. Dit National Park kenmerkt zich door het oranjekleurige landschap vol met pilaren (zogeheten hoodoos). Deze hoodoos vormen gezamenlijk natuurlijke amfitheaters. Wij liepen de gecombineerde trail Nevaja en Queen’s garden. Dit een eenvoudige trail, waarbij je tussen de hoodoos van Bryce Canyon door wandelt. Ben je niet zo’n wandelaar? Bryce Canyon heeft ook meerdere uitzichtpunten, waarbij je een fantastisch zicht over Bryce Canyon hebt.

Op zoek naar meer National Parken in de staat Utah? Op de blog van Op reis met Co lees je alles over de prachtige National Parken in Utah.

national parken, Bryce, Hoodoe's

Sequoia en Kings Canyon

Wij hebben dit park zelf helaas niet bezocht tijdens onze roadtrip door het westen van de Verenigde Staten. Als we meer tijd hadden gehad, hadden we zeker een stop gemaakt bij Sequoia en Kings Canyon. Sequoia en Kings Canyon zijn twee aan elkaar gelegen parken, die samen als één Nationaal Park wordt beschouwd. Het park is vooral bekend wegens de enorme Sequoiabomen. De grootste boom is maar liefst 84 meter hoog en zou ongeveer 2200 jaar oud zijn! Ik moet bij deze bomen altijd denken aan Bassie en Adriaan die hier het liedje wij zijn nietig zongen! haha! Voor de liefhebbers hierbij de youtube link.

Yosmite National Park

De grootste sequoiabomen zijn natuurlijk te vinden in Seqouia en Kings Canyon, maar mocht je minder tijd hebben dan kun je voor het bekijken van deze enorme bomen ook een stop maken bij Yosmite National Park. Hoewel Yosmite vooral bekend staat om zijn enorme rotspartijen, bergrivieren, watervallen en zwarte beren kun je er ook de reuze seqouiabomen vinden. Yosmite National Park ligt in de staat Californië en je kunt in dit park eindeloos hiken. Yosmite Valley is het meest toeristische gedeelte van het park door het bekende uitzichtpunt Tunnelview. Wil je de mooie watervallen in Yosmite National Park in volle glorie zien? Bezoek het park dan in mei of juni. De temperatuur is dan meestal al aangenaam en de natuur is dan op zijn mooist!

Death Valley

Death Valley is een van de heetste plekken op aarde en is zelfs de heetste plek van heel Noord-Amerika. De hoogste temperatuur is ooit gemeten in 1913. Het was toen maar liefst 56,7 graden Celcius in het park. Toen wij er waren in de zomer van 2015 liep de temperatuur op naar een graad of 48. Door de extreme temperatuur hebben wij er voor gekozen om geen hike in Death Valley te maken. Bezoek in Death Valley zeker het visitors center voor meer achterliggende informatie en rij de autoroute naar Badwater Basin en Devil’s Golf Course.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie National Parken in de Verenigde Staten. In totaal telt de Verenigde Staten meer dan 50 National Parken! Heb jij al eens een National Park in de Verenigde Staten bezocht? Mocht je binnenkort een National Park gaan bezichtigen. Vergeet dan niet om de America the Beautiful Pass aan te schaffen. Deze pas kost $80,- en geeft je een jaar lang toegang tot bijna alle National Parken van de Verenigde Staten.