Jordanië is een reisbestemming die niet vaak wordt genoemd. Wat ons betreft zonde! Jordanië heeft zoveel te bieden dat het een avontuurlijke en veelzijdige reisbestemming is. In 10 dagen tijd kun je een mooi stukje van het land zien, maar als je meer tijd hebt en meer van het Midden-Oosten wilt proeven dan is Jordanië goed te combineren met het buurland Israël. Vanaf Amsterdam is het naar de hoofdstad Amman een kleine 5 uur vliegen, wanneer je in een volledig andere wereld begeeft. In dit artikel delen we 7 redenen waarom je vandaag nog een ticket naar Jordanië wil boeken!

Drijven in het laagste meer ter wereld

Drijven in de Dode Zee stond lang op mijn bucketlist. Het leek me fantastisch om te blijven drijven op het water. Om te kunnen drijven in de Dode Zee was daarom ook één van mijn persoonlijke redenen om af te reizen naar Jordanië! Hoe het voelt om te drijven op zee is eigenlijk niet uit te leggen. Het is heel vreemd en tegelijkertijd een super ontspannend gevoel. Je moet dit echt een keer in je leven ervaren!

Een wereldwonder van je bucketlist afstrepen

In Jordanië vind je één van de moderne zeven wereldwonderen: Petra! Petra was in de tijd van de Nabateeërs de hoofdstad van het land. Op dit moment vind je er nog vooral veel oude tempels en graftomben, maar wat mij vooral verbaasde was de grote van dit wereldwonder. Petra is nog steeds een hele stad en je zou hier met gemak meerdere dagen kunnen vermaken. Kies voor vertrek wat je allemaal in Petra wil zien en vertrek op tijd, zodat je echt kunt genieten van deze bijzondere stad.

Relatief veilige reisbestemming in het Midden-Oosten

De buurlanden van Jordanië zijn onder andere Irak en Syrië. Twee landen die helaas te vaak negatief in het nieuws voorbij komen en welke op dit moment niet veilig om te reizen zijn. Ondanks dat Jordanië aan deze landen grenst is Jordanië gelukkig wel een veilige reisbestemming. Je kunt er goed zelfstandig reizen en wij hebben ons geen enkele keer onveilig gevoeld.

Een bijzondere onderwaterwereld 

Voordat wij naar Jordanië vertrokken had ik geen idee van de mooie onderwaterwereld die Jordanië te bieden heeft. In de Dode Zee is door het hoge zoutgehalte weinig leven te vinden, maar Jordanië grenst naast de Dode Zee ook aan de Rode Zee. De Rode Zee heeft daarentegen een prachtige onderwaterwereld en je kunt er fijn snorkelen of duiken!

De super vriendelijke bevolking

De bevolking is in Jordanië is super vriendelijk en overal waar je komt wordt je eten en een kopje thee aangeboden. Alles op de markten mag je proeven en iedereen wil je graag helpen. Jordanië is een gastvrij land waar je als toerist graag komt en je snel thuis voelt!

Hummus, Pitabroodjes, Olijven, Falafel en heel veel ander lekker eten

Bij het ontdekken van een nieuwe bestemming kan het proeven van lokale specialiteiten natuurlijk niet ontbreken. In Jordanië zit je hiervoor zeker goed! De tafels worden vaak kleurrijk gedekt met eten in mooie schalen. Onze Jordaanse favorieten waren Hummus, Pitabroodjes, Olijven en Falafel. In de stad Madaba aten we het heerlijkste broodje Falafel ooit en Hummus staat sinds onze reis door Jordanië standaard in onze koelkast!

De mooiste zonsondergangen

Een zonsondergang vind ik al gauw mooi, maar in Jordanië waren de zonsondergangen prachtig! We hebben er meerdere keren echt voor gezeten en genoten van de langzaam wegzakkende zon. Vooral de zonsondergang in de Wadi-Rum woestijn en de bij de Dode Zee waren fantastisch!Booking.com

Waar wacht je nog op? Ga naar skyscanner en boek vandaag nog je ticket naar Jordanië! Veel reisplezier en geniet van dit prachtige land!