Overal op internet vind je de meest geweldige verhalen over Hoi An. Hoi An is een plaatsje in Centraal-Vietnam, welke vooral geliefd is onder toeristen. Het centrum is super gezellig, heeft veel leuke eettentjes en er is altijd wat te doen. Niet alleen het centrum van Hoi An is leuk, maar ook de omgeving met rijstvelden, een strand en een tempelcomplex maken van Hoi An een fijne uitvalbasis voor een aantal dagen. Benieuwd wat te doen in Hoi An? Lees dan snel verder.

Met een Easyrider over de Hai van Pass rijden

De leukste manier om naar Hoi An te reizen is via de Hai van Pass. De Hai van Pass is een bekende bergpass tussen Hué en Hoi An. Deze bergpass is onder andere bekend van het TV-programma Top Gear. De weg zit vol haarspeldbochten en op elk uitkijkpunt heb je een fantastisch uitzicht! Je kunt de Hai van Pass ook zelf rijden, maar omdat alle scooters in Vietnam motoren zijn ben je niet verzekerd als je geen Nederlands motorrijbewijs hebt.

Lees ook: De Hai van Pass met een Easy Rider in Vietnam

Bezoek het oude centrum 

Het oude centrum is gezellig en je kunt hier de leukste foto’s maken. Overal vind je schattige, kleurrijke huisjes en ’s avonds wanneer de lampionnen aangaan is de stad super sfeervol. Het is er wel altijd super druk, maar hier moet je even doorheen kijken. Een groot voordeel is dat er in het centrum geen auto’s mogen rijden, waardoor je heerlijk kunt rond slenteren. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij de Sunday winkel aan de Tran Phu Straat. Hier vind je naast allerlei leuke interieur spulletjes ook de super fotogenieke roze muur met de tekst Hoi An vibes only.

Doe een kookworkshop

Op elke straathoek in Vietnam kun je heerlijk Vietnamees eten. De Vietnamese keuken was voor ons nog vrij onbekend en het leek ons leuk om het thuis nog eens een keer na te kunnen maken. We besloten daarom om in Hoi An een Vietnamese kookworkshop te volgen. Wij volgden een workshop bij Thuan Thin Island Cooking Tour. Je gaat hier eerst zelf boodschappen doen en daarna mag je met de verse ingrediënten aan de slag! Erg leuk en lekker!

Chillen aan het strand 

Ondanks dat Oost-Vietnam bijna volledig aan de kust grenst zijn er maar weinig plekken in Vietnam waar je echt kunt genieten van de zee. Vanuit Hoi An kun ben je echter binnen 15 minuten bij het fijne An Bang Beach. Het is geen super mooi strand, maar je kunt hier wel fijn een middag chillen.

Kleding op maat laten maken

Als je ergens in Vietnam kleding op maat kan laten maken dan is het wel in Hoi An. Je vindt er echt honderden winkels en op Tripadviser zijn veel recensies te lezen. Jelmer liet een pak maken en is er nog altijd erg blij mee. Je wordt volledig opgemeten en na enkele passessies krijg je je pak mee. Een pak kost in de betere winkels rond de $100/$150. Niet goedkoop voor in Vietnam, maar dan heb je wel een pak volledig op maat gemaakt! Wie kan dat nou zeggen? Ik zelf liet nog een bikini en een jurkje maken, maar eigenlijk kun je alles op maat laten maken wat jezelf wilt.

My Son Sanctuary

Op ongeveer een uurtje rijden van Hoi An vind je de reünies van My Son Sanctuary. My Son Sanctuary is een enorm tempelcomplex met tempels die gebouwd zijn tussen de 4e en 13e eeuw. Het complex staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is leuk om te bezoeken. Ga wel vroeg op pad, zodat je niet op het heets van de dag hier hoeft rond te lopen.

Jim’s Burgers

Ben je al dat Vietnamese eten eventjes helemaal zat? Ga dan eten bij Jim’s Burgers. Hier eet je alleen als het rijst je even teveel is geworden. Je vindt hier namelijk alleen maar westers fastfood, maar dat kan soms toch zo lekker zijn! Zin in een frietje speciaal, een goede hamburger of een hotdog? Bij Jim’s Burgers zit je dan zeker goed.

Dit waren al onze tips voor Hoi An. Reis jij binnenkort naar Vietnam en nog op zoek naar fijne accommodaties? Wij schreven een artikel met onze vier favoriete accommodaties in Vietnam. Hierin vind je onder andere twee accommodaties in Hoi An!