Zoals al een paar keer eerder aangegeven heeft Arequipa mijn hart gestolen. Na een wat minder fijne nachtbus kwamen we aan bij dit leuke plaatsje in het zuiden van Peru en eigenlijk was ik meteen verliefd. Er hing een fijne sfeer, er was veel en genoeg te zien en de mensen waren er erg vriendelijk! Arequipa ligt in het zuiden van Peru en wordt omringd door drie grote vulkanen: de Misti, de Pichu Pichu en de Chachani. Heb je genoeg tijd in Arequipa is het zelfs mogelijk om één van deze vulkanen te beklimmen. Wij hadden hier helaas niet genoeg tijd voor, maar we hebben gelukkig wel vele mooie andere dingen in Arequipa kunnen doen. Vandaag daarom online 8x doen en zien in Arequipa.

#1 Santa Catalina klooster

Het Santa Catalina klooster is eigenlijk een gehele aparte stad in het stadje Arequipa. Het klooster is gebouwd in 1580 en was volledig gesloten voor de buitenwereld tot 1970. Het klooster bestaat uit de meest prachtige kleuren rood, blauw en wit wat het een bijzonder en kleurrijk geheel maakt. Binnen wordt je meegenomen naar het leven van de nonnen met de daarbij behorende dagelijkse bezigheden. De entree bedraagt 40 Sol, maar het is het zeker waard.

Arequipa, Peru, Santa catalina klooster

#2 Plaza de Armas

Het centrale plein van Arequipa is Plaza de Armas. Op het plein is het altijd gezellig druk met zowel locals als toeristen. Heerlijk om hier op een bankje even bij te komen van een gezellige dag in Arequipa. Geniet van de spelende kinderen, de uitrustende oudere mensen en van de vele duiven. Het plein grenst ook nog eens aan een prachtige kathedraal!

Arequipa Plaza de armas Peru

#3 Pisco Sour drinken op één van de vele rooftopbars

We blijven een beetje in de buurt van Plaza de Armas, want rond om Plaza de Armas zijn veel gave rooftopbars te vinden! Vanaf deze bars heb je een prachtig uitzicht over het plein en kun je heerlijke genieten van de drank specilaiteit van Peru de pisco sour!

#4 San Camillo markt

De gezelligste markt van Peru is de San Camillo markt in Arequipa. De markt is in een grote hal en alles is netjes en smakelijk uitgestald. Je vindt op de markt de typische Peruaanse lekkernijen als avocado, aardappelen en het heerlijkste fruit! Heb je een hostel met een keukentje kies er dan zeker voor om een avond hier inkopen te doen, om vervolgens zelf heerlijk te koken met de verse ingrediënten. Neem tijdens het wandelen over deze markt even pauze aan een van de vele fruitbarretjes voor een heerlijke verse jugo!

Arequipa San Camillo markt, Market San Camillo, Peru

#5 Colca Canyon

De reden voor een bezoekje aan Arequipa is voor velen de Colca Canyon. De Colca Canyon is maar liefst 2x zo diep als de Grand Canyon en ligt op ongeveer 160km vanaf Arequipa. Vanuit Arequipa worden er verschillende excursies naar deze imposante Canyon georganiseerd. Er zijn tours van één dag maar er zijn ook meerdaags hikes te boeken. Bij een meerdaagse hike loop je helemaal naar het dal en weer terug omhoog! De hike kan behoorlijk pittig zijn, maar wanneer er condors boven je hoofd vliegen vergeet je even alles!

Arequipa Colca canyon, Peru

#6 Wandel naar het uitzichtpunt Yanahuara

Vanaf het centrum van Arequipa loop je in een klein halfuurtje naar het uitzichtpunt Yanahuara. Het is een leuke wandeling door de kleine straatjes van Arequipa. Je hebt naast een fantastisch zicht op de stad Arequipa, ook nog eens een mooi uitzicht op de vulkaan Misti. Ben je uitgekeken dan er is ook nog een klein gezellig parkje en een kerkje welke je kunt bezoeken.

Arequipa, Peru, Yanahuara

#7 Een lama trui shoppen op de souvenirs markt

De kleurrijke kraampjes van de souvenirs markt in Arequipa trekken meteen je aandacht en je kunt dan ook niet anders dan hier even naar binnen stappen. De kraampjes staan dicht tegen elkaar en het is niet altijd even duidelijk van wie welke producten zijn. De markt is natuurlijk volledig ingericht op toeristen, maar wat is het heerlijk om hier even rond te slenteren.  En iedereen die in Peru is geweest weet dat je eigenlijk niet door Peru kunt reizen zonder de welbekende lama trui!

Arequipa, Peru, Souvenirs

#8 Eten bij Hatunpa

Dat je in Peru lekker kunt eten hebben jullie allemaal kunnen lezen in dit artikel. Maar het restaurant Hatunpa in Arequipa heeft ons echt doen verrassen. We wouden eigenlijk eten bij het beste restaurant van Arequipa volgens tripadvisor: restaurant ZigZag, maar wij hadden natuurlijk niet gereserveerd en ze hadden geen plaats meer voor ons. Na wat rondlopen kwamen we uiteindelijk uit bij het restaurant Hatunpa. Het eten is er heerlijk en goedkoop. Het concept is simpel je kiest een basis van aardappelen met daarbovenop een heerlijke topping!