Nu alle schoolvakanties zijn begonnen en de helft van de Nederlandse bevolking het land heeft verlaten, is het de hoogste tijd om een aantal handige reisapps met jullie te delen. De apps zijn allemaal gratis te downloaden en zowel beschikbaar voor IOS als voor Andriod. De apps maken het reizen net een tikkeltje makkelijker, waardoor je meer tijd hebt om van al het moois op je bestemming te genieten!

1. Currency | Valuta omrekenen

Waarschijnlijk de meest gebruikte app als ik op reis ben! Currency is een app waarmee je vreemde valuta om kunt rekenen naar het begrijpbare € bedrag. Als eerste selecteer je de munteenheid welke je wilt omrekenen naar euro’s. Vervolgens vul je het bedrag in welke je wilt omrekenen en de app berekend precies wat het bedrag in euro’s is. Ideaal voor als je een land bezoekt waar ze niet met de Euro betalen en hoofdrekenen toch niet je sterkste punt blijkt te zijn ;)!

2. Maps.me | Offline navigatie-app

Maps.me is een navigatie-app welke je na het downloaden van de kaarten offline kunt gebruiken! Voor je vertrekt download je met een WIFI-verbinding de gratis kaarten en tijdens je reis kun je de kaarten gratis offline gebruiken. De app werkt verder net zo als alle andere navigatie apps en vertelt je naast je route ook handige plekken als pinautomaten en tankstations. Ook kun je bijvoorbeeld een plek markeren in de kaart, zodat je deze gemarkeerde plek altijd kunt terug vinden zonder het adres te hoeven onthouden! Ideaal!

3. Packpoint | Inpaklijsten maken

Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op lijstjes! Zo maak ik ook eigenlijk altijd wel een inpaklijst voordat we op reis gaan. Ik maakte de lijstjes altijd in Excel maar sinds de app Packpoint is dit verleden tijd. In de app kun je aangeven of je een man/vrouw bent, wat je bestemming is, wat je reisdatum is, je verblijfsduur en je verwachte activiteiten. Wanneer je de gegevens heb ingevuld maakt de app aan de hand van de verwachte weersomstandigheden een complete inpaklijst. Bij het inpakken van je bagage hoef je alleen nog maar af te vinken!

4. Wiebetaaltwat.nl | Makkelijk geld verdelen op reis

Afgelopen maand was ik met mijn vriendinnen in New York. De een betaalde een lunch, de ander de metrokaartjes en weer een andere de toegangsbewijzen voor het Empire State Building. Je bent dan al snel het overzicht kwijt wie van wie nog geld krijgt. De app Wiebetaaldwat.nl biedt hiervoor een uitstekende oplossing. Je maakt een lijst aan, nodigt je vrienden uit en aan het einde als iedereen alle uitgaven heeft ingevoerd druk je op de knop afrekenen. De app berekend dan de gezamenlijke uitgaven en geeft aan wie aan wie geld moet overmaken.

5. Tripadvisor | Beoordelingen en foto’s

Tripadvisor blijft voor mij toch een oude favoriet! Wanneer we het even niet meer weten op reis of door de bomen het bos niet meer zien pakken we altijd even Tripadvisor erbij. Je vult je bestemming in en Tripadvisor komt met de beste restaurants, hotels of bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er duizenden beoordelingen te vinden, welke vaak zijn voorzien met foto’s! Zo weet je precies bij welk restaurantje je met een gerust hart kunt gaan eten en ik welk hotel er geen bedbugs te vinden zijn.

6. Duolingo | Een nieuwe taal leren

Binnenkort vertrekken wij naar Peru en laten we nu beiden nog bijna geen enkel woordje Spaans spreken! Voor dit probleem hebben we Duolingo gedownload. Met Duolingo kun je binnen een korte tijd de basis van een nieuwe taal leren. De app leert je lezen, schrijven en spreken. Het toegevoegde spelelement zorgt ervoor dat je door wilt blijven oefenen en er eigenlijk geen genoeg van krijgt.

7. Exsate Golden Hour | De beste momenten voor de perfecte foto

Ben jij op reis ook altijd op zoek naar de perfecte zonsondergang of wil je samen de sterren en de melkweg bekijken? Dan is de app Exsate Golden Hour precies wat je nodig hebt. De app vertelt je wanneer en hoe laat de zon opkomt, wanneer het gouden uurtje is voor het ‘warmste en zachtste’ licht en wanneer het blauwe uurtje is voor de mooiste nachtfoto’s. Naast de perfect tijden laat de app ook de verwachte weersomstandigheden zien, zodat je niet voor niets om 5:00 uur je wekker zet terwijl het het die dag volledig bewolkt blijkt te zijn.

8. Google Translate

Heb je geen idee wat er op de menukaart staat? Pak dan snel de app van Google Translate erbij en je weet het binnen mum van tijd. Selecteer de taal welke je nodig hebt en je weet hoe je dat lekkere lokale drankje kan bestellen. Je kan ook de taal van te voren downloaden en hierdoor de app offline gebruiken als er geen wifi in de buurt is. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer handige reisapss. Zo open ik elke week wel een keertje skyscanner om te zoeken naar goedkope vliegtickets en zijn de apps als booking.com en airbnb ideaal om onderweg een fijne accommodatie te vinden. Instagram en pinterest worden ook veelzijdig gebruikt om heerlijke reisinspiratie op te doen en je eigen mooie reisfoto’s te kunnen delen! Wat zijn jou favoriete reisapps?