Voor veel reizigers is Thailand the place to be. Dit land heeft een rijke cultuur, biedt je een kijkje in de Aziatische manier van leven en heeft ook nog eens prachtige natuurgebieden. Tussen de hoge bergen van Thailand vind je de stad Chiang Mai. Deze stad is een perfecte bestemming voor iedereen die het authentieke Thailand wil leren kennen. Wil je weten wat je allemaal kunt beleven in Chiang Mai? Hier vind je negen tips.

1. Een rit in een Tuk Tuk

Iedereen die Thailand bezoekt moet ooit een ritje maken in een Tuk Tuk. Deze traditionele driewielers zoeven als geen ander door de stad en bieden je een uitstekende manier om de omgeving te ontdekken.

2. Geniet van een Thaise massage

De massages in Thailand zijn wereldberoemd. Deze traditionele massages zorgen ervoor dat je van top tot teen ontspannen bent. Je kunt overal in de stad massagesalons vinden, dus deze kans mag je niet laten liggen.

3. Een duizendjarig ei

Het is oorspronkelijk een Chinese delicatesse, maar in Thailand zijn ze er ook fan van: duizendjarige eieren. Eigenlijk zijn deze eieren slechts 100 dagen oud en worden ze gefermenteerd in houtskool en kalk.

4. Reizen met een Songthaew

Deze gedeelde taxi’s rijden door de hele stad. Het is niet moeilijk om ze te gebruiken: steek je hand omhoog en vertel de chauffeur waar je naartoe gaat. Knikken ze ja, dan ligt je bestemming op de route. Knikken ze nee? Dan moet je op zoek naar de volgende Songthaew.

5. Bezoek de witte tempel in Chiang Mai

Thailand staat natuurlijk bekend om haar tempels. De witte tempel is een bijzondere bestemming dankzij de opvallende kleur. De tempel ligt een aardig eindje buiten de stad, maar deze boeddhistische plaats mag je eigenlijk niet missen!

6. Een gesprek met een monnik

Wil je echt in de Thaise cultuur duiken? Dan kan je ervoor kiezen om een gesprek aan te gaan met een monnik. Er zijn verschillende tempels in Chiang Mai te vinden waar je een inspirerend gesprek kunt hebben met deze spirituele mannen.

7. Wat Chedi Luang

Middenin in de stad vind je de Wat Chedi Luang tempel. Deze indrukwekkende tempel geeft je een kijkje in de oude Thaise cultuur en moet je zeker eens bezoeken tijdens je reis.

8. Eet een insect als snack

Op de markt van Chiang Mai vind je meerdere kraampjes waar insecten verkocht worden. De meeste insecten zijn gefrituurd, waardoor ze een knapperige versnapering zijn. Durf jij het aan?

9. Bezoek het thaiboksen

Thaiboksen is een eeuwenoude sport die ontzettend populair is in Thailand. In Chiang Mai worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd van deze moeilijkste vechtsport ter wereld!

 

Gastartikel| Dit artikel is geschreven door Veerle van Reisfanaten.be. Benieuwd naar meer avonturen van Reisfanaten? Neem dan eens een kijkje op de website van Reisfanaten.be. Jelmer en ik vertrekken over een week naar Thailand en zullen binnenkort meerdere artikelen van Thailand online plaatsen. Chiang Mai zullen we helaas niet bezoeken en het leek ons daarom een leuke aanvulling voor jullie op onze website!