Het zuiden van Thailand kenmerkt zich door de meest mooie eilanden van heel Thailand. De eilanden in Thailand zijn meestal eenvoudig te bereiken, maar het kost je toch vaak wel een aantal uren varen. Wanneer je maar beperkt de tijd hebt of nogal snel zeeziek wordt is het bezoeken van Ao Nang een fijne uitkomst. Ao Nang is vanuit het vliegveld in Krabi in een dik halfuur via het land te bereiken en ook hier vind je prachtige stranden en rotsformaties. Wij bezochten Ao Nang en zijn toch een beetje verliefd geworden op dit fijne stukje Thailand. Benieuwd naar wat je hier allemaal kunt doen? Lees dan snel verder.

Ao Nang Beach

We beginnen natuurlijk met het strand van Ao Nang zelf. Hoewel dit niet het mooiste strand is van heel Thailand, is dit strand toch zeker niet verkeerd. Met vloed is het stukje strand om op te liggen wat aan de smalle kant, maar als de temperatuur hoog is ben je toch alleen maar in de zee te vinden. Vanaf de zee heb je een prachtig uitzicht over verschillende rotsten welke vanuit de zee te zien zijn!

Huur een scooter

Op elke straathoek zie je wel een scooter verhuurbedrijf zitten en dat is niets voor niets. De omgeving is prachtig en er zijn met de scooter meerdere plekken eenvoudiger een goedkoper te bereiken als met de bus of taxi. Je huurt een scooter + twee helmen voor 200 Bath per dag wat omgerekend ongeveer € 5,20 is.

Tiger Cave Tempel

De Tiger Cave Tempel is een tempel gelegen op een 600 meter hoge klif. De tempel is te bereiken door een trap van maar liefst 1237 treden. Door de warmte en ongelijke treden is het behoorlijke pittige klim. Helemaal op de top wordt je getrakteerd op een enorme gouden Boeddha en een fantastisch weids uitzicht.

Krabi Night Market

Elke vrijdag, zaterdag en zondag is er in Krabi een Night Market. Wij zijn zelf niet op deze Night Market geweest, maar het schijnt een erg leuke markt te zijn. Vanuit Ao Nang worden er meerdere excursies aangeboden naar deze markt. Maar ik zou aanraden om er lekker met je eigen scooter heen te rijden. Een stuk goedkoper en je kunt het combineren met je bezoekje aan de Tiger Cave Tempel en bijvoorbeeld Krabi-Town.

Ao Nang Night Market

Tegenwoordig beschikt niet alleen Krabi meer over een Night Market, maar is er ook een Night Market in Ao Nang zelf te vinden. Je vindt de markt naast het hotel 8Icon en is gemakkelijk te bereiken. De markt is super gezellig en is erg leuk aangekleed. Je vindt er talloze eetkraampjes, er is muziek en er zijn natuurlijk een aantal souvenirshopjes.

Railay Beach

Een stuk mooier strand vind je op nog geen 10 minuten varen van Ao Nang Beach. Met een longtailbootje vaar je voor 200 Bath per persoon naar Railay Beach. Op internet lazen we verschillende verhalen over dit toeristische strandje. Sommige vonden het te druk en dat het was aangetast door het aantal dagjes mensen. Ik denk dat het vooral afhankelijk is in welke periode je er bent. Toen wij er waren was het niet bizar druk en was het er heerlijk vertoeven! Daarnaast kun je op Railay beach een mooie wandeling doen welke je naar dit fantastisch uitzichtpunt brengt.

Huur een kano en peddel er op los

Wij huurden op Railay Beach een kano en dit was een dikke vette aanrader. Een kano huren kost ook bijna niets en vanuit hier kun je heerlijk peddelen naar andere rustige strandjes! Bezoek bijvoorbeeld eens het strand Phra Nang Beach. Naast het bezoeken van verschillende strandjes kun je ook om en door de rosten heen peddelen. Super leuk en op het water is het met de hoge temperaturen heerlijk genieten.

Bezoek andere eilanden

Vanuit Ao Nang Beach zijn er heel veel eilandjes te bereiken. Een populaire tour welke vaak wordt aanboden is de ‘4 Islands’. Deze tour is op elke hoek van de straat te boeken en met deze trip vaar je langs de mooiste eilanden en baaitjes. Ben je wat minder van de ‘standaard’ tourtjes? Kies dan voor een privébootje. Je kiest dan zelf waar je heen vaart en als je vroeg vertrekt ben je de vele toeristen lekker voor.

Hiken naar Khao Ngon Nak

Dit uitzichtpunt had ik zo graag willen bezoeken! Maar helaas had ik op Railay Beach mijn voet geblesseerd, waardoor het lopen van deze hike deze keer niet aan mij besteed was. Na het lopen van een pittige wandeling kom je uiteindelijk uit bij een prachtig uitzichtpunt. Vanaf hier heb je een GE-WEL-DIG (als ik de foto’s van anderen mag geloven) over het groene en heuvelachtige landschap! Als we ooit nog eens naar Thailand gaan staat het lopen naar dit uitzichtpunt zeker op mijn lijstje.

Staat het bezoeken van Thailand op jouw bucketlist? Voor nog geen €25,- heb je vaak al een privé tweepersoonskamer! Kelly van Dutchie on the Road zette een aantal goede en betaalbare accomodaties in Thailand voor je op een rij.