Ho Chi Minh is de grootste stad van Vietnam. De stad telt meer dan 7 miljoen inwoners en er rijden meer dan 9 miljoen! scooters rond. De stad is verdeeld in 24 districten en de meeste reizigers blijven het liefst zo kort mogelijk in de stad. Ho Chi Minh is chaotisch, druk en eerlijk is eerlijk er zijn veel ratten, maar heeft ook zeker leuke kanten. Tijdens onze rondreis door Vietnam verbleven wij in totaal 3 nachten in de stad en wij vonden het uiteindelijk een heerlijke stad. In dit artikel kun je lezen wat je volgens ons echt moet doen in Ho Chi Minh.

War Museum

Dit museum mag je niet overslaan als je in Ho Chi Minh bent. In dit museum kom je meer te weten over de Vietnamoorlog. Het museum hangt vol met schokkende foto’s en verhalen van slachtoffers. Buiten vind je oude legervoertuigen. Dit museum is behoorlijk indrukwekkend en gaat je niet in je koude kleren zitten.

Cu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels is een enorm tunnelcomplex wat gebruikt is tijdens de Vietnamoorlog. De bevolking die zich verzette tegen de Amerikaanse bezetting leefden ten tijde van de oorlog in de tunnels. De tunnels vormden een wereld opzich. Er waren keukens, ziekenhuizen, werkplaatsen en zelfs theaters. De tunnels zijn vanaf Ho Chi Minh goed te bezoeken en je kunt er zelfs door heen kruipen. De tunnels zijn voor de toeristen iets groter gemaakt, maar ze zijn nog steeds behoorlijk smal.

Thu Thiem brug

Vanaf de Thu Thiem brug heb je een fantastisch uitzicht over Ho Chi Minh. De Thu Thiem Brug is de grootste brug van de stad en telt maar liefst zes banen. De brug is geopend in 2008 en verbind district 2 met het Bình Thạnh district. Op de brug is een wandelpad, waarvan je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de stad.

The Bitexco Financial Tower

In 2011 werd een enorme wolkenkrabbel in Ho Chi Minh geopend: de Bitexco Financial Tower. De toren is 262 meter hoog en vanaf de 49e etage (skydeck) heb je een fantastisch uitzicht over de stad. De toren is van ieder punt in de stad te zien. De entree is ongeveer € 6,-, maar het uitzicht maakt het dat meer dan waard.

Ontdek de verschillende wijken van de stad

Ho Chi Minh is een miljoenenstad en dat is ook terug te vinden in het aantal wijken van de stad. District 1 staat bekend als de backpackers wijk en is vergelijkbaar met Khoa San Road in Thailand. District 2 en district 3 zijn leuke wijken om te overnachten met fijne restaurantjes. In district 5 vind je de Cholon waar je China town kunt vinden. Slenter door de verschillende wijken en zie telkens een ander stukje Vietnam.

Vinhomes Central Park

Is een verborgen juweeltje in Ho Chi Minh City. Het is een nieuwe wijk met een mooi stukje groen om te ontsnappen aan het hectische leven van altijd drukke centrum. In de avond als de zon ondergaat heb je een mooi uitzicht over de skyline van deze wijk.

Bezoek het Franse Plein

Op dit plein is de Franse stijl nog duidelijk zichtbaar. Aan dit plein vind je een kathedraal (de Vietnamese Notre Dame) en een imposant postkantoor. Dit postkantoor is één van de oudste gebouwen van Ho Chi Minh en wordt tegenwoordig vooral door toeristen bezocht. Binnen vind je een souvenirwinkeltje en vergeet natuurlijk niet om een kaartje naar NL te versturen.

Pizza’s eten 

Pizza’s en Vietnam? Huh? Na drie weken reizen in Vietnam hadden we zin in westers fastfood. Als snel vonden we op Tripadvisor het restaurant Pizza 4P’s Ben Thanh. De recensies waren lovend, dus dat wilden we wel eens zien. De pizza’s zijn hier inderdaad verrukkelijk! De ingrediënten zijn goed en als je verzekerd wilt zijn van een plekje moet je even reserveren. Voor dit restaurant wordt er elke avond in de rij gestaan en de prijzen zijn voor Vietnamese begrippen fors!

Ben Thanh Street Food Market

Heb je iets minder budget of kun je niet genoeg krijgen van de Vietnamese keuken neem dan eens een kijkje bij het naastgelegen Ben Thanh Street Food Market. Deze markt staat vol met de heerlijkste streetfood en er is vaak gezellige life muziek. Neem plaats aan de lange tafels en je hebt gegarandeerd een gezellige avond.

Naast al deze activiteiten kun je ook nog een dagtocht maken naar de Mekong Delta. Wij vonden dit zelf helaas tegenvallen en raden je aan, als je de Mekong Delta wil bezoeken hiervoor meerdere dagen uit te trekken. Natuurlijk zijn er in Ho Chi Minh heel veel markten te vinden en mag ook eigenlijk een bezoek aan een skybar niet ontbreken.