Ondertussen zijn we alweer bijna een week in Peru en hebben al vele mooie dingen van het land mogen zien. Waaronder het oasedorpje Huacachina! Huacachina is een klein dorpje in de woestijn in het zuidoosten van Peru. Het dorpje is volledig gebouwd om een oase en tegenwoordig volledig ingericht op toeristen. In Huacachina vindt je dan ook voornamelijk hotels, restaurants en souvenirwinkeltjes.

Huacachina sandboarding woestijn oase zonsondergang

Buggy rijden en sandboarden

Wanneer je een tripje naar Huacachina hebt gepland ga je er eigenlijk maar voor één ding heen: de enorme zandduinen! Huacachina is volledig omringd door deze enorme duinen. En hoe leuk is het om deze duinen met een buggy op te crossen en vanaf een hoge duin met een sandboard naar beneden te glijden? Wij boekten een tour vanuit ons hostel en vonden het een te gekke ervaring! Je rijdt met hoge snelheid de duinen op en twee uur lang kun je genieten van de duinen en het uitzicht. Tijdens zo’n buggytour krijg je meerdere malen de gelegenheid om te sandboarden. De buggy haalt je beneden aan de duin weer op, zodat je niet hele eind in het moeilijke zand weer naar boven hoeft te lopen! Voor een buggytour inclusief sandboarden waren wij per persoon 40 Sol kwijt, dit is ongeveer €10,-.  Tip: zorg dat je een buggytour van 16:00 reserveert. Op deze manier sta je boven op de duin, wanneer de zon ondergaat. Wat een magisch zicht geeft op de duinen!   

Huacachina zonsondergang zandduinen Buggy

Huacachina sandboarding woestijn oase zonsondergang

Is er nog meer te doen?

In het dorpje zelf is niet heel veel te beleven, we vonden het een beetje tegenvallen en is echt volledig gericht op de activiteiten in de duinen. Het meer heb je in 20 minuten wel rond gewandeld en er is verder, op wat souvenirwinkeltjes na, niet heel veel te doen. Wel zijn er natuurlijk naast het buggy rijden en sandboarden nog genoeg andere activiteiten in de duinen te doen. Zo kun je ski’s en snowboards huren en een poging wagen om van de zandduinen af te skiën. Of je kunt quads huren en zelf de duinen  verkennen. Natuurlijk kun je ook gewoon te voet de duinen beklimmen! Mocht je al het zand even zat zijn, dan kun je ook een bootje of een waterfiets huren en het meer op gaan.

Huacachina, sandboarden, snowboarden

Hoe kom ik er?

Vanaf meerdere plaatsen in Peru rijden er bussen naar Ica. Vanuit Lima rijdt de bus in zo’n 4,5 uur naar Ica en vanaf Arequipa doe je er ongeveer 13 uur over. Vervolgens is het vanaf Ica met de taxi nog een kleine 15 minuten rijden naar Huacachina. Voor een taxi betaal je gemiddeld zo’n 10 Sol wat omgerekend ongeveer € 2,50 is. Dit is dus prima te doen.