Wanneer je gaat backpacken kun je helaas niet je hele kledingkast meenemen. Niet alles past immers in je backpack of beter gezegd je rug vindt al die kilo’s sjouwen niet altijd even leuk! Wanneer je dus gaat backpacken met alleen een rugzak moet je keuzes maken. Jelmer en ik reizen altijd allebei met een eigen backpack en een kleinere daypack. De daypacks gebruiken we altijd als we een dagje op pad gaan of een trip maken van een aantal dagen. In onze grote backpacks zitten voornamelijk onze kleiding, toiletartikelen en overige benodigdheden. In dit artikel delen we met jullie onze backpack inpaklijst! Wat zit er in onze backpacks als we op reis gaan?

Kleding

Dit maakt natuurlijk een groot verschil of je een man of vrouw bent. We maken daarom altijd twee verschillende lijstjes. Eén lijstje voor mij en één lijstje voor Jelmer. Het belangrijkste aan kleding op reis is dat het lekker zit en multifunctioneel is! Tijdens het backpacken zit je namelijk vaak in een bus of trein en dan is het fijn dat je broek niet afknelt. Daarnaast werken we veel met laagjes, zodat je zo min mogelijk hoeft mee te nemen. Voor het inpakken van onze kleding rollen we onze kleding op en gebruiken we packing cubes, zodat we alles makkelijk terug kunnen vinden in onze backpacks. We zorgen er altijd voor dat we voor (minimaal) een week aan kleding bij ons hebben. Na deze week laten we onze kleding ergens wassen en kunnen we weer een weekje vooruit.

Toiletartikelen

Ik neem van de toiletartikelen eigenlijk altijd de mini varianten mee op reis en vul dit tijdens de reis aan. Mochten onze mini’s op zijn dan halen we gewoon ter plekke een fles shampoo of bodywash! Wel nemen we altijd een lekkere grote pot Nivea crème mee. Je kunt dit overal voor gebruiken en we merken dat onze huid op reis vaak een stuk droger is. Daarnaast werkt deze lekkere vette crème ook prima als aftersun! Naast de mini’s tref je in onze toilettas ook medicijnen, brillen, reserve lenzen en een EHBO tasje aan. Als we eenmaal op onze bestemming zijn gaat ons EHBO tasje over in onze daypack.

Overige benodigdheden

Wij slepen behoorlijk wat overige benodigdheden mee! Zo gaan er meestal twee laptops mee, een camera met meerdere lenzen, harde schijf, splitter, wereldstekker en een go pro met stabilisator. Deze elektronische items wegen vaak het meest van onze hele backpack! Daarnaast nemen we ook altijd per persoon een lakenzak, kussensloop en een snel drogende handdoek mee! Een slotje, reisgidsen en een spelletje ontbreken ook bijna nooit in onze backpacks!

Daypack

Wat we altijd meenemen in onze daypack konden jullie al lezen in het artikel “wat zit er altijd in onze dagrukzak?”. Naast deze volgens ons  “essentiële” benodigdheden gebruiken we onze daypacks ook altijd als handbagage in het vliegtuig. Hierin stoppen we dan onze paspoorten, laptops, e-readers en een setje extra kleding.

Backpack inpaklijst

Hieronder kun je onze backpack inpaklijst Azië downloaden, zodat ook jij een fijne houvast hebt voor je volgende reis. Op de eerste foto in dit artikel zie je alles wat wij meenamen voor drie weken reizen door Vietnam. In de packing cubes zit al onze kleding, maar we hadden natuurlijk een lange broek, vest en schoenen tijdens het reizen aan. Dit scheelt natuurlijk al heel wat in je bagage. Met het inpakken van je backpack is het natuurlijk belangrijk dat je rekening houdt met je bestemming. In Azië heb je natuurlijk veel minder nodig dan wanneer je reist naar een gebied waar het wat minder warm is. Download hier je backpack inpaklijst Azië.