Ben jij team koffer of team backpack? Diep in mijn hart ben ik team koffer, maar eigenlijk kies ik altijd voor een backpack. Het gesleep met de rugzak in combinatie met op je buik je dagrugzak is zeker met meer dan 30 graden niet altijd een pretje. Echter is een koffer ook niet altijd ideaal. Als we veel moeten overstappen met de trein of een flink stuk moeten lopen ben ik vaak blij dat ik ‘toch’ weer voor de backpack heb gekozen. Maar wanneer kies je nu voor een backpack en wanneer kies je voor een koffer?

Type reis

Eigenlijk hangt natuurlijk alles samen met de type reis die je maakt. Blijf je gedurende één periode op één plek dan is een koffer het meest gemakkelijk. Ga je rondreizen en maak je hierbij gebruik van het openbaar vervoer dan is een backpack een stuk gemakkelijker. Een backpack bind je gemakkelijk op je rug en is een stuk makkelijker te tillen als een koffer. Niet overal zijn namelijk verharde wegen, waardoor je koffer niet altijd goed te rollen is.

koffer of backpack,

Veel kleding of net genoeg kleding

Je koffer stop je snel vol met het maximaal aantal kilo’s. Als je voor een backpack kiest denk je wel een paar keer na, omdat je alle kilo’s op je rug moet dragen. Als we reizen met een backpack heb ik vaak als regel dat ik maximaal voor 10 dagen kleding meeneem. We wassen dan vaak iedere week, waardoor we altijd wel een schoon setje bij ons hebben. Als je met koffer reist hoef je hier een stuk minder rekening mee te houden.

Waar slaap je?

Slaap je in hostels of kies je voor een hotel. In een hostel is er vaak maar een beperkte ruimte, waardoor een backpack gemakkelijker is. Een backpack stop je gemakkelijker in een locker of ergens in een hoekje. Bij een hotel kun je een koffer vaak gemakkelijk kwijt en wanneer je hem openklapt zie je gelijk wat je allemaal bij je hebt.

De voordelen van en backpack op een rij

– Je hebt je handen vrij; ideaal als je opzoek bent naar je hostel en je tegelijkertijd de kaart moet lezen. Of als je veel trappen moet lopen of de natuur in gaat!
– Minder kilo’s; eerlijk is eerlijk als ik met koffie reis dan neem ik altijd veel te veel bagage mee, met de backpack gebeurt dit zelden.
Alle vakjes; een backpack heeft veel handige vakjes aan de buitenkant, waardoor je sommige items heel handig kan opruimen en gemakkelijk kan terugvinden.

koffer of backpack,

De voordelen van een koffer op een rij

– Gemakkelijker netjes te houden; als je één ding nodig hebt dan ligt soms je hele backpack overhoop, omdat dat item net onderin of ergens achter ligt.
– Geen gesjouw op je rug; een backpack is af en toe een best gesjouw. De banden goed af stellen helpt vaak al voor de helft, maar bij warm weer is het vaak zweten geblazen.
– Genoeg leuke kleding mee; een koffer zorgt ervoor dat je genoeg leuke kleding kan meenemen en dat je kleding vaak een stuk netter blijft als in de backpack.

In welk team zit jij? Ik zit in team backpack, omdat wij bijna altijd rondreizen en dan is een backpack echt een stuk gemakkelijker. Als we een weekje op strandvakantie gaan dan kies ik hoe dan ook voor een koffer vol met leuke jurkjes, schoenen en tijdschriften!