Peru een land in Zuid-Amerika en een ideale backpack bestemming. In Peru vind je aantal leuke steden, de natuur is er prachtig en de bevolking is er super vriendelijk. Daarnaast heeft de Peruaanse keuken ons verbaasd en hebben we er heerlijke gegeten. Ga jij binnenkort backpacken in Peru? In dit artikel delen we 10 dingen die je zeker niet wilt missen!

#1 Wandelen naar Machu Picchu

Een inkoppertje als je naar Peru gaat: Machu Picchu! Waarschijnlijk is Machu Picchu één van de redenen waarom je überhaupt gaat backpacken door Peru. Dit fantastische wereldwonder kun je op verschillende manieren bereiken, maar wandelend maakt de ervaring een stuk rijker. Laat je verassen door deze enorme Inca ruïne!

#2 Bezoek de fijne stad Arequipa

Onze favoriete stad in Peru is Arequipa. Arequipa is een echte Zuid-Amerikaans stad en je kunt hier met gemak een aantal dagen vermaken. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden, maar vooral de markt met de heerlijke sapjes waren bij ons favoriet. Slenter wat rond en wordt verliefd om deze mooie stad in het zuiden van Peru.

#3 Condors spotten in de Colca Canyon 

De Colca Canyon is een enorme Canyon (2x zo diep als de Grand Canyon) en is te bezoeken vanuit Arequipa. De Colca Canyon is vooral bekend om de vele condors die hier vliegen. Wij hadden geluk en hebben er eentje in het wild mogen spotten!

#4 Bezoek de zoutterrassen van Maras

Een mooi plekje net buiten Cusco zijn de zoutterrassen van Maras. Op deze zoutterrassen wordt al sinds de Inca tijd zout gewonnen. Aan de bovenkant van de terrassen loopt een pad waarvan je een mooi zicht hebt! Vergeet niet om een klein zakje zout te kopen. Je steunt hiermee de lokale bevolking en je kunt thuis nog even nagenieten van je reis door Peru.

#5 Streetart spotten in Lima

De wijk Barranco in Lima is upcoming. De wijk is in trek en je vindt er naast vele lekkere restaurantjes de mooiste streetart. Door de streetart is de wijk behoorlijk kleurrijk en is het fijn om hier rond te dwalen.

#6 Proef de Peruviaanse keuken 

Het water loopt me alweer in de mond als ik denk aan de heerlijke Peruviaanse keuken! Proef alles wat je ziet en laat je verassen door de gerechten. Avocado zit sinds onze reis door Peru elke week in ons winkelmandje en een goede Pisco Sour kunnen we ook nog steeds waarderen. Durf je wel een beetje te experimenteren? Eet dan eens een cavia! Benieuwd naar meer eten en drinken in Peru? In dit artikel deelden we onze favorieten.

#7 Hiken naar Rainbow Mountain

Hier zijn de meningen over verdeeld, maar eigenlijk kan hiken naar Rainbow Mountain niet in dit rijtje ontbreken. Rainbow Mountain is een berg die wordt gekleurd door diverse mineralen in de grond. De hike naar Rainbow Mountain is behoorlijk pittig en brengt je naar een hoogte van 5100 meter! Ontdek zelf of je deze hike wel of niet de moeite waard vond.

#8 Sandboarden in Huacachina 

Toe aan een beetje actie? Ga dan Sandboarden in de duinen van Huacachina. Huacachina is een oase-dorpje midden in de woestijn van Peru en the place to be om te sandboarden. Met een buggy word je boven op een enorme zandduin afgezet. Vanaf hier race je met je sandboard in no time naar beneden. Een enorme adrenalinekick en iets wat je zeker niet mag missen in Peru.

#9 Ontdek de Inca cultuur 

Machu Picchu is natuurlijk de bekendste Inca bezienswaardigheid, maar in Peru kun je de oude Inca cultuur op veel meer plekken ontdekken. Je vindt in heel Peru enorm veel plekken waar je meer te weten kunt komen over deze bijzondere Inca cultuur. Zo kun je het plaatsje Ollantaytambo bezoeken of in Cusco de Inca ruïne Sascayhuamán. Ook zijn er door het gehele land meerdere musea’s en opgravingen te vinden.

#10 Varen op het hoogst bevaarbare meer ter wereld

Door heel veel mensen als een te toeristische activiteit ervaren, maar wij vonden het super leuk. Varen op het hoogste bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer.  Vanuit Peru kun je vanaf het dorpje Puno het meer op en er zijn verschillende toertjes mogelijk. Je bezoekt de lokale bevolking en de drijvende eilanden. Leuk om te zien en prachtig om de kleurrijke bevolking te zien leven.

Backpacken in Peru is een dikke aanrader! Het is een geweldig land en is goed bereisbaar. Wij hebben drie weken door Peru gereisd en was een fantastische ervaring. Wil je meer over Peru lezen? Neem dan eens een kijkje op onze Peru pagina. Hier vind je veel artikelen met allerlei informatie over Peru.