Als wij een weekendje weg willen is het meestal heel simpel. We prikken een datum, openen skyscanner en in de meeste gevallen boeken we het goedkoopste vliegticket welke we op dat moment kunnen vinden. Zo vlogen we een keer voor maar €20,- per persoon naar Wroclaw in Polen!! Helaas was het vliegen naar Dublin iets duurder, maar het was zeker nog goed te doen. Benieuwd naar wat we hebben uitgegeven voor een weekendje Dublin? en of dit mee of tegen viel?

Tickets

In november 2016 boekten we onze tickets naar Dublin voor € 44,50 per persoon, we vlogen met Ryanair vanaf Schiphol. Naast dat we de prijs zeer relaxt vonden waren ook nog eens de vliegtijden behoorlijk fijn. We vlogen donderdags in de ochtend richting Dublin en vlogen zaterdagavond terug naar Amsterdam. Al met al vonden wij het een goede deal voor een weekendje Dublin.

Overnachting

Aiai, dat viel ons toch wat tegen in Dublin. Nadat we de tickets hadden geboekt gingen we opzoek naar een fijne slaapplek in het centrum van Dublin. Al gauw liepen de prijzen aardig op, zowel via booking.com als via airbnb. Uiteindelijk besloten we om dan maar op een zeer fijne plek te slapen en hier € 220,- voor neer te leggen! Dit was dan wel inclusief een lekker ontbijt en een zeer fijne kamer middenin het centrum van Dublin.

Vervoer

Om van het vliegveld naar het centrum te komen besloten we de Airlink express te nemen. De Airlink express is een bus welke pendelt tussen de luchthaven en het centrum van Dublin. De kosten hiervan waren € 10,- p.p. voor een retourtje. In Dublin zelf hebben we vooral veel gelopen, maar een aantal keer hebben we toch de bus gepakt. Een ritje in het centrum van Dublin kost € 2,- per kaartje. In totaal hebben we zo rond de € 32,- uitgegeven aan vervoerskosten.

Eten en Drinken

Helaas was het weer in Dublin niet al te best (lees: regen, regen en regen). Daardoor hebben we vaak geschuild en opgedroogd in een gezellig cafétje, en laat Dublin daar dan ook een zeer goede stad voor zijn! Vooral de bierproeverij bij The Porterhouse is een aanrader, voor € 6,- krijg je drie verschillende soorten biertjes van de tap! In totaal waren we met zijn tweeën rond de € 180,- kwijt voor 3 dagen eten en drinken.

Bezienswaardigheden

We hadden veel dingen op de planning staan in Dublin. Helaas was The Old Jameson Distillery het weekend gesloten wegens een verbouwing en was de Kilmainham Gaol uitverkocht (tip: koop kaartjes van te voren via internet, wil je niet net zo als ons achter het net vissen). Uiteindelijk hebben we voor de The Little Musuem of Dublin en The book of Kells (Trinity College) geld uitgegeven. In totaal was dit € 33,- met zijn tweetjes!

Eindbalans

In totaal hebben we in Dublin € 554,- uitgegeven. Dit komt neer op net iets meer dan € 275,- per persoon voor 3 volledige dagen in Dublin. Ik geef toe het is niet heel goedkoop maar dit komt mede door de overnachtingen die in onze periode helaas behoorlijk aan de prijs waren en de vele cafétjes welke wij ‘moesten’ nemen om te schuilen voor de regen 😉 haha! Wat vind jij van deze prijs voor 3 dagen Dublin?