Natuurlijk hebben we ook weer in Vietnam onze kosten voor jullie bijgehouden. In deze billenbloot lezen jullie wat onze reis door Vietnam heeft gekost. In totaal reisden we drie weken door dit prachtige land in Azië. We begonnen in het noorden in de hoofdstad Hanoi en in drie weken tijd reisden we 1600km naar het zuiden. Onze reis eindigde in Ho Chi Minh City! We vonden Vietnam een fantastisch land en vooral de kosten van de overnachtingen vielen ons heel erg mee! Benieuwd naar wat wij hebben uitgegeven in drie weken reizen door Vietnam?

Tickets
kosten Vietnam, Nihm Binh, Tamcoc, Trang An Boat tour, Boat tour,

Dat is meteen een lastig punt om mee te beginnen. We zouden eigenlijk op reis gaan naar Nicaragua, maar deze reis moesten we helaas annuleren. Het reisadvies was door het Ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast en we mochten onze reis omboeken op kosten van de verzekering. Ik kan jullie dus niet vertellen wat onze tickets naar Vietnam hebben gekost. Natuurlijk heb ik wel voor jullie op een aantal websites gekeken en in bijvoorbeeld oktober ben je (op het moment van schrijven) voor een retourtje naar Vietnam ongeveer €550,- kwijt.

Overnachtingen

We proberen zoveel mogelijk in het jaar te reizen en dat betekent dat je niet altijd even luxe kunt slapen. Dit was onze ‘grote’ reis dit jaar en we wilden niet altijd heel basic slapen. We hadden dus van te voren afgesproken dat we maximaal €30,- per nacht zouden uitgeven voor een privé tweepersoonskamer met eigen badkamer en ontbijt! In Vietnam kwamen we er al snel achter dat dit bedrag echt veel te hoog was en dat je gemakkelijk een mooie tweepersoonskamer voor €20,- kunt regelen. In totaal gaven we in Vietnam een bedrag uit van €450,- aan overnachtingen. Hiervan sliepen we altijd in een privé tweepersoonskamer met ontbijt (soms nog met zwembad). Dat is gemiddeld €21,- per nacht voor twee personen. In dit artikel lees je onze vier favoriete accommodaties in Vietnam.

kosten Vietnam, Hoi An, My son Ruines,

Vervoer

Het openbaar vervoer is in Vietnam goed betaalbaar en voor een treinreis van ongeveer 7 uur ben je ongeveer vijftien euro per persoon kwijt. Zelf hebben wij ervoor gekozen om 2x het vliegtuig te pakken. Deze kosten zijn relatief duur. Vooral het enkeltje van Hoi An naar Dalat was aan de prijzige kant. Hier betaalden we met zijn tweetjes €200,- voor. Het enkeltje van Dalat naar Ho Chi Minh city was dan maar weer €40,- per persoon inclusief bagage. We hebben meerdere dagen in Vietnam een scooter gehuurd en hier betaalden we gemiddeld tussen de €3,- en €5,- per dag voor. Als laatste vervoersmiddel hebben we tussen Hué en Hoi An nog gebruik gemaakt van een Easy Rider. Voor de Easy Rider betaalden we per persoon €40,- In totaal hebben we voor drie weken reizen door Vietnam €450 uitgeven aan vervoerskosten.

kosten Vietnam, Hoi An, Hue, Eseay rider, Road trip Vietnam

Eten en drinken

Eten en drinken kun je in Vietnam zo duur maken als je zelf wilt. Kies je voor Westerse maaltijden als een Hamburger of Pizza dan betaal je natuurlijk een stuk meer als wanneer je kiest voor een straatstalletje. Ontbijt zat vaak bij de hotelkamer prijs inbegrepen en hier hebben we maar één keer geld aan uit hoeven geven. We hebben tijdens onze rondreis in Vietnam zowel Westers als lokaal gegeten en waren hiervoor in totaal €466,- kwijt. Dit komt per dag neer op een bedrag van €22,20 voor twee personen.

kosten Vietnam, Hoi An, Light, Colors, Springroll, cockinglesson, Kooklessen

Bezienswaardigheden en overige

Dit vond ik in Vietnam eigenlijk heel erg meevallen. Wij hebben eigenlijk alleen (veel) geld uitgegeven aan het Phong Nha National Park, Ha Long Bay (wat uiteindelijk niet doorging), een kookles en de tour naar Chu Chi Tunnels + Mekong Delta. De overige entreegelden voor grotten, watervallen en boottochtjes vielen relatief mee. In drie weken tijd hebben we in totaal €400 uitgegeven aan bezienswaardigheden en overige zaken als onze was laten doen en een aantal souvenirs.

Eindbalans kosten Vietnam

In totaal waren we voor drie weken reizen door Vietnam een bedrag kwijt van €1766,-. Hierin zitten de tickets niet bij inbegrepen. Dit bedrag komt neer op een budget van €42,- per persoon per dag. Hiervoor hebben we alles gedaan wat we wilden en hebben we niets hoeven te laten. We hebben een paar duurdere excursies gedaan en hebben een paar keer ongezond (en relatief duur) Westers gegeten. Op internet lees ik vooral goedkopere bedragen. Ik denk zeker dat goedkoper reizen door Vietnam mogelijk is helemaal als je met een eigen motor reist of als je alles met de bus doet. Onze binnenlandse vluchten en onze georganiseerde tours naar Phong Nha National Park en Chu Chi Tunnels + Mekong Delta hakken behoorlijk in op het budget.