Wanneer wij op reis gaan vind ik het altijd fijn om van te voren een schatting te maken van wat het ons ongeveer gaat kosten. Ik bezoek altijd meerdere websites om te bekijken wat het vervoer kost, het eten en de overnachtingen. In dit artikel heb ik voor jullie onze kosten in Boedapest bij gehouden. Wat kost een weekendje Boedapest? Wij waren in totaal met zijn zessen, maar voor het gemak heb ik alles gebaseerd op één of twee personen. Boedapest ligt in Hongarije en daar betalen ze nog met de Hongaarse HUF. Op het moment van schrijven is 1 Euro ongeveer 320 HUF.

Tickets

In 2016 vlogen we nog voor €80,- per persoon naar Boedapest dit keer kon ik met geen mogelijkheid hele goedkope vliegtickets vinden. Het zal misschien aan de periode hebben gelegen (Hemelvaart weekend) of Boedapest is de afgelopen twee jaar gewoon een stuk populairder geworden. Dit keer betaalden we per ticket €140,-. Dit is voor ons doen aan de behoorlijk hoge kant. Het waren zelfs geen hele fijne vluchttijden, maar omdat ons reisgezelschap vast zat aan de schoolvakanties waren we ook niet heel flexibel om eventueel wat te schuiven met de data.

Overnachting 

We verbleven in totaal 3 nachten in een super fijne airbnb in het centrum voor Boedapest. Het appartement had in totaal 3 slaapkamers, 3 badkamers en 2 keukens. In totaal betaalden we voor dit appartement voor zes personen €467,79. Dit komt per nacht voor twee personen neer op ongeveer €50,- per nacht. Voor drie nachten is dat dus €150,-. Voor dit geld slaap je in een super fijn appartement wat van alle gemakken is voorzien. Benieuwd in welk appartement wij sliepen? Check dan deze link.Booking.com

Vervoer 

Het openbaar vervoer is in Boedapest goed geregeld en hier hebben wij dan ook graag gebruik van gemaakt. Wij kochten per persoon een openbaar vervoer kaart, waarmee je 72 uur onbeperkt met het openbaar vervoer mag reizen. Deze kaart kost 4150 HUF wat omgerekend ongeveer 14 Euro per persoon is. Je kunt met deze kaart zelfs van het vliegveld naar het centrum reizen. Ideaal dus voor je citytrip naar Boedapest.

Eten en drinken

We hebben in Boedapest niets gelaten en hebben heerlijk gegeten en gedronken. Elke dag kochten we zelf ons ontbijt en hebben ongeveer elke avond voor €15,- per persoon gegeten. Tel daar nog een paar lekker tussendoortjes, zoals ijsjes en taartjes boven en je komt uit op ongeveer €25,- á €30,- per persoon per dag aan eten en drinken. We hebben dan ook echt alles gegeten waar we zin aan hadden en niet het goedkoopste van het goedkoopste genomen.

Bezienswaardigheden

Deze categorie is natuurlijk altijd heel erg afhankelijk van wat je allemaal doet. Wij hebben in Boedapest een ochtend een fietstour gedaan voor €25,- per persoon, hebben een badhuis bezocht voor €18,- en hebben de Budavári Sikló (€3,-) omhoog genomen. Verder hebben we eigenlijk niets gedaan wat extra geld kost. We wilden nog graag naar het Terror Haza Museum, maar deze was door een stroomstoring helaas gesloten op het moment dat wij wilden gaan.

Eindbalans weekendje Boedapest

Als we alles bij elkaar optellen komen we uit op een bedrag van €350,- per persoon voor drie volle dagen en drie nachten in Boedapest. Dit alles is inclusief vliegtickets, overnachtingen, bezienswaardigheden en eten & drinken. Ik vind dit heel erg mee vallen. Helemaal gezien we super de luxe sliepen en niet de meest goedkope tickets hadden. Wat vind jij van dit bedrag? Zou jij voor dit bedrag een weekendje naar Boedapest gaan?