De stad Manchester ligt op iets meer dan een uurtje vliegen van Nederland. De stad staat bekend als oude textielstad en is voor Engeland zeer belangrijk geweest in de industriële revolutie. Manchester is op dit moment de vierde stad van Engeland. Ik reisde samen met twee vriendinnen in februari 2019 naar deze Engelse stad. In Manchester wordt er betaald met de Britse Pond die op het moment van schrijven zeer gunstig stond, voor 1 Euro ontvingen wij 0,87 GBP.

Tickets

De tickets naar Manchester hebben we voor een heel klein prijsje op de kop kunnen tikken. We vlogen vanaf Eindhoven naar Manchester voor € 19,97. Hiervoor mochten we alleen met een kleine rugzak reizen, maar voor twee nachtjes vind ik dat prima te doen. We boekten deze tickets in oktober en vlogen het eerste weekend van februari naar deze Engelse stad.

Overnachtingen

In Manchester sliepen we op een hele fijne plek. We sliepen in het Staycity Aparthotels Manchester Piccadilly wat naast het Manchester Piccadilly station ligt. Daarnaast is er een busstation voor de deur en zijn er genoeg leuke restaurants op loopafstand. De kosten voor het hotel bedroegen € 82,66 per persoon voor 2 nachten.

Vervoer

In het centrum van Manchester rijden gratis bussen, waardoor je in het centrum van Manchester geen kosten voor het vervoer hoeft kwijt te zijn. Wij hadden alleen uitgaven voor het vervoer van en naar de luchthaven. We kozen voor de trein en voor een enkele reis betaalden we omgerekend € 6,25. In totaal was ik dus voor een weekend Manchester € 12,50 kwijt aan vervoerskosten.

weekendje manchester, vervoer, taxi, engelse taxi

Eten en drinken

De prijzen van eten en drinken zijn in Manchester vergelijkbaar met Nederland. Wij hebben in Manchester 2x gedineerd met wijn, 1x geluncht en 2x buiten de deur ontbeten. Daarnaast gingen we als tussendoortje nog voor een mega freakshake, kopjes koffie en kochten we een aantal flesjes water. In totaal hebben we €100,- per persoon uitgegeven aan eten en drinken in Manchester.

Bezienswaardigheden

We hadden maar één volle dag in Manchester en hebben geen geld uitgegeven aan bezienswaardigheden. We bezochten de John Rylands Library maar de entree hiervan is gratis. Voor de rest hebben we vooral door de stad gewandeld en geen musea of iets dergelijks bezocht.

weekendje manchester, bibliotheek, kerkbibliotheek.

Overige uitgaven

Ook in deze categorie heb ik tijdens deze citytrip geen uitgaven. Normaal gesproken koop ik altijd een kaartje voor mijn oma, maar dat ben ik dit keer helemaal vergeten. Ik reisde alleen met een kleine Fjällraven rugzak en had ook geen ruimte voor souvenirs of overige uitgaven.

Eindbalans kosten weekendje Manchester

In totaal waren we voor een weekendje Manchester € 215,13 per persoon kwijt. Voor dit geld hebben we heerlijk gegeten en gedronken en sliepen we in een goed hotel in het centrum van de stad. Zelf vind ik de kosten voor een weekendje Manchester heel erg mee vallen, maar ik denk dat het nog goedkoper kan. Wij sliepen vrij luxe en hebben meerdere drankjes gedronken. Zou je iets minder luxe slapen en wat goedkoper uiteten gaan dan is een weekendje Manchester zeker een leuke budgetoptie.