Warschau is de hoofdstad van Polen en is een stad met grote contrasten. De stad heeft een fijne sfeer en probeert van haar grauwige imago af te komen. Wij vonden Warschau een super leuke bestemming en hebben er een heerlijk weekend gehad. In Polen wordt er betaald met de Zloty en is een relatief ‘goedkopere’ Europese bestemming. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag: wat kost een weekendje Warschau? Op het moment van schrijven is €1,- ongeveer 4,28 Zloty.

weekendje warschau

Tickets 

Vaak één van de duurdere kostenposten tijdens het reizen zijn de vliegtickets. Wij kochten tickets via Ryanair voor €90- met zijn tweetjes. Echter wijzigde Ryanair meerdere keren de vertrektijden en uiteindelijk zelfs de vertrekdagen! Gelukkig konden we zonder veel moeite annuleren en hebben we nieuwe tickets kunnen aanschaffen. Dit keer ietsje duurder en reisden we voor €120,- met Wizzair naar Warschau.

Overnachtingen

We verbleven in totaal 2 nachten in het super fijne hotel Polonia Palace met een heerlijk ontbijtbuffet. Het hotel lag op een super locatie en we hebben genoten van de mooie kamer, maar vooral van het heerlijke ontbijt. Voor dit hotel betaalden we voor 2 nachten €186,- (incl. ontbijt) en wij vonden het iedere Euro waard. Natuurlijk is het mogelijk om in Warschau een stuk goedkoper te overnachten, maar wij gingen dit keer voor een iets luxer verblijf.

weekendje warschau

Eten en drinken

Iets waar wij meestal niet op bezuinigen tijdens een weekendje weg is het eten en drinken. We vinden niets lekkerder om tijdens een weekendje weg te genieten van een goede lunch en/of diner. We vinden het leuk om verschillende dingen te proeven en verschillende restaurants te ontdekken. In het artikel de leukste hotspots van Warschau konden jullie al lezen waar we allemaal hebben gegeten en/of gedronken. In totaal hebben we in Warschau €98,- uitgegeven aan eten en drinken. Voor dit bedrag hebben wij twee keer geluncht, 1x gedineerd en wijn gedronken, drie keer ergens gezeten voor een kopje koffie met iets lekkers en een paar boodschapjes gedaan.

Vervoer

In Warschau hebben we alleen met het openbaar vervoer gereisd. In totaal hebben we 9x van het openbaar vervoer gebruik gemaakt (incl. het vervoer van en naar het vliegveld). Het openbaar vervoer in Warschau is goed geregeld en niet duur. De tickets om van het vliegveld naar het centrum te reizen is 4,40 Zloty wat neer komt op iets meer dan €1,-. In het centrum van Warschau kost een enkele reis 3,40 Zloty. In totaal hebben met zijn tweetjes €15,- uitgegeven aan vervoerskosten.

weekendje warschau

Bezienswaardigheden 

De meeste dingen die wij in Warschau hebben bezocht waren gratis. Het bezoeken van het oude centrum, het spotten van streetart en het wandelen door de parken. We hebben alleen geld uitgegeven voor de entree van het paleis van cultuur en wetenschap. De kosten hiervoor waren €9,30 voor twee personen.

Overige uitgaven

Onder deze categorie valt eigenlijk alles wat niet in bovenstaande categorieën valt. In Warschau was dit onder andere een kaartje voor mijn oma € 0,60 en het parkeren van onze auto op Brussel airport € 41,32.

Eindbalans kosten weekendje Warschau

In totaal hebben we voor een weekendje Warschau €470,22 uitgeven. Als je het mij vraagt niet heel goedkoop, maar de grootste kostenpost was ons vrij luxe hotel. Wanneer je kiest voor een goedkopere overnachting kun je hier als snel veel op besparen. Als je Warschau vergelijkt met de andere Europese steden Parijs en Boedapest dan is Warschau wel de goedkoopste optie! Wat vind jij van de kosten voor een weekendje Warschau?