Vorige week maakten wij bekend dat we in december vertrekken op wereldreis! Super spannend en een enorm avontuur. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen, want na onze wereldreis zullen we niet terugkeren naar ons geliefde Den Haag. We gaan ons settelen in Twente! Een mooie gelegenheid om deze laatste maanden nog een aantal bezienswaardigheden van onze bucketlist Den Haag en omgeving af te strepen.

Museum Voorlinden

Op een kleine 8 kilometer van ons huis bevindt zich het museum Voorlinden. Museum Voorlinden is een particulier museum gevestigd in Wassenaar. Het is een museum met moderne en hedendaagse kunst! Het museum heeft een aantal tijdelijke tentoonstellingen en een aantal permanente kunstwerken. Vooral de bekende kunstwerken als de Swimming Pool en Couple under an Umrella lijken me fantastisch om te zien.

Delft

Zolang ik in Den Haag woon (over 2 maanden is dat al 7 jaar!) wil ik al een dagje naar Delft. Op een of andere manier komt het er gewoon nooit van. Ik ben één keer naar Delft gefietst voor een volleybalwedstrijd, maar daarna hield het op. Zo jammer, want Delft lijkt me fantastisch. De historie van deze stad in combinatie met de grachten en de smalle steegjes lijken me super mooi. Meteen maar een datum plannen?

Rotterdam

Nog zo’n stad waar ik eigenlijk geen genoeg van kan krijgen. Toen ik in Den Haag kwam wonen heb ik de eerste drie jaren in Rotterdam gewerkt. Midden in het centrum en ik werd verliefd op deze stad! Ik ben al vaak in Rotterdam geweest, maar eigenlijk nog nooit samen met Jelmer. Zo jammer, want in Rotterdam kun je je met gemak een hele dag vermaken!

Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis toont de kunstwerken van M.C. Escher. De fantasievolle werken ven Escher zijn te bewonderen in het voormalig winterpaleis van koningin Emma. De kunstwerken van Escher vind ik altijd erg bijzonder en soms weet je niet waar je moet kijken of wat er nou precies gebeurd?

Japanse tuinen

De Japanse Tuin op Landgoed Clingendael in Den Haag is maar een paar weken per jaar geopend. De tuin is in 2019 geopend van 12 tot en met 27 oktober! De tuin is gratis te bezoeken en is fantastisch aangelegd. Je vindt er verschillende mos soorten, bloemen, bruggen en Japanse lantaarns. Na onze reis naar Japan begin dit jaar kan een bezoek aan de Japanse tuinen in Den Haag niet ontbreken.

Haagse Toren

De Haagse Toren (ook wel bekend als Het Strijkijzer) is een enorm gebouw in Den Haag. De toren is 132 meter hoog en het op drie na hoogste gebouw van Den Haag. Het gebouw is gebaseerd op de Flatiron Building in New York. In de Skybar kun je genieten van een fantastisch uitzicht over Den Haag!

Onze bucketlist Den Haag en omgeving is langer geworden dan ik van te voren had gedacht en ik zou er nog veel meer aan kunnen toevoegen. Er zijn nog zoveel restaurants, barretjes en koffietentjes die ik Den Haag zou willen proberen! Gelukkig komen we vast en zeker nog vaak terug in Den Haag en kunnen dan verder gaan met het ontdekken van deze fantastische stad. Bovenstaande activiteiten/bezienswaardigheden wil ik in ieder geval afstrepen, voordat we op reis gaan! Denk jij dat dit ons gaat lukken?