In september 2015 maakten wij onze eerste roadtrip door het westen van de Verenigde Staten. Een geweldige ervaring waar ik nog vaak aan terug denk. In totaal hadden we zo’n 23 dagen de tijd en hadden het meeste al van te voren uitgezocht. Zo ook ons bezoekje aan de Grand Canyon. We zouden twee nachten verblijven aan de South Rim in het plaatsje Tusayan. Vanaf Tusayan zouden we de Grand Canyon gaan verkennen. We hadden echter als snel door dat twee dagen eigenlijk veel en veels te kort waren om een mooi stukje van de Grand Canyon te bezichtigen. De eerste dag bezochten we een paar fantastische uitzichtpunten en hebben we een lekker stukje gewandeld. De tweede dag besloten we om het groter aan te pakken: een helikoptervlucht boven de Grand Canyon!

Grand Canyon         

De Grand Canyon is waarschijnlijk het meeste bekende National Park van de Verenigde Staten. Het park trekt elk jaar meer dan 5 miljoen bezoekers en is via verschillende ingangen te bereiken. Wij kwamen vanaf Los Angeles, waardoor de South-Rim voor ons de handigste ingang voor de Grand Canyon bleek te zijn. De Canyon kenmerkt zich door de enorme grote en diepe kloof welke is ontstaan door de Colorado River.

Wat zijn de kosten?

Ondanks dat we in Nederland al een paar keer gespeculeerd hadden over hoe vet het zou zijn om boven de Grand Canyon te vliegen, hadden we nog geen tickets van te voren geboekt. De tickets in de zomermaanden zijn meestal snel uitverkocht, maar omdat we net buiten het seizoen waren en de tickets toch wel best prijzig zijn hebben we het op het moment zelf besloten. Wij gingen op de dag zelf naar het vliegveld en konden nog een tour regelen met Papillon. Wij kozen voor de tour Imperial met EcoStar. Met deze tour ben je 45 minuten onderweg en kost ongeveer €240,- per persoon. Niet goedkoop dus! Vanaf de South Rim is er ook een ‘goedkopere’ versie mogelijk. Voor deze versie betaal je €175,- per persoon en hierbij ben je ongeveer 30 minuten onderweg. Let wel op dat bij de ‘goedkopere’ versie de helikopter anders is en je hierdoor minder zicht hebt.

Voorbereidingen

Zorg dat je minimaal een halfuur van te voren aanwezig bent. Je krijgt dan veiligheidsinstructies en je wordt gewogen. Dat wegen vond ik nog wel een dingetje, haha. Ik besloot dat ik het maar beter van te voren aan Jelmer kon vertellen. Eenmaal daar werd het gewicht helemaal niet verteld en kon je dat als passagier helemaal niet lezen! Ik had dus voor niets het meeste voorkomende vrouwengeheim aan Jelmer verteld! Aan de hand van je gewicht en het gewicht van de medepassagiers wordt de stoelverdeling in de helikopter bepaald. In de helikopter krijg je een koptelefoon op, zodat je met jou reisgezelschap kan praten! Vergeet natuurlijk ook je camera niet!

De ervaring van de vlucht

Hoewel ik van te voren bijna geen verwachtingen had (ik had immers nog nooit in een helikopter gezeten) en enorm twijfelde was het even van mijn vetste ervaringen ooit! Het moment dat je over het randje van de Canyon vliegt is zo magisch. Je vliegt eerst een stukje over een bos en ineens is daar die enorme kloof! Onbeschrijfelijk! De kleuren, de grootte en de diepte zijn allemaal even indrukwekkend. Je ziet de Colorado River over de bodem van de Canyon kronkelen en je ziet zoveel dingen die je anders nooit zou zien. Achteraf waren we beiden super blij en hadden een enorm leuke dag gehad! En dat te bedenken dat dit pas onze vierde dag in Amerika was en dat we nog meer dan twee en een halve week tegoed hadden!

Ik zou iedereen die naar Amerika gaat een helikoptervlucht boven de Grand Canyon aanraden. Wij vertrokken vanuit de South Rim, maar er zijn ook vluchten mogelijk vanaf Las Vegas, Lake Powell / Page of vanaf de West-Rim. De prijzen zijn zeker niet misselijk, maar wij vonden het de prijs zeker waard. Heb jij al eens in een helikopter gezeten?