Tijdens een citytrip vind ik het altijd heerlijk om lekker te eten. Van te voren zoek ik vaak al naar fijne tips van anderen wie de stad al eens bezocht hebben. Gelukkig ben je in Boedapest voor lekker eten aan het juiste adres. Hoewel de Hongaarse keuken niet heel populair is, vind je in de Hongaarse hoofdstad tal van lekkere lunchtentjes, koffiezaakjes en gezellige cafés. Vandaag delen we met jullie onze favoriete food hotspots in Boedapest.

Szimpla Kert

Wij hebben hier zelf niet gezeten, maar we hebben er wel even doorheen gewandeld. We reisden met een gezelschap van zes personen naar Boedapest en we konden niet een fijne plek vinden voor met zijn zessen. Wel hebben we hier even rond gelopen en je kijkt je ogen uit. Szimpla Kert is een ruïnebar in het centrum van Boedapest. De bar heeft meerdere verdiepingen en werkelijk elk hoekje is anders. Strijk hier neer voor een lekker drankje en je kijkt je ogen uit.
Adres| Kazincy utca 14, Boedapest 1075

Karaván

In dezelfde straat als Szimpla Kert liepen we per toeval tegen deze gezellig street food markt aan. De sfeer zag er super gezellig uit en we besloten om hier neer te strijken voor het avondeten. Er staan allemaal verschillende foodtrucks van een echte Hongaarse Langös tot een overheerlijke Amerikaanse burger. Voor iedereen is er wel wat lekkers te vinden.
Adres| Kazincy utca 18, Boedapest 1075

Ruszwurm

Aan de Boeda kant van Boedapest vind je het leuke en lekkere koffiezaakje Ruszwurm. Het is eigenlijk een piepklein winkeltje, maar als je door loopt kom je in een typisch Hongaarse woonkamer terecht. Het koffiezaakje heeft voor de warme zomerdagen ook een leuk terras en ze serveren er de beste taartjes van Boedapest.
Adres| Szentharomsag utca 7, Boedapest 1014

TG Italiano

Jelmer en ik waren hier in 2016 al per toeval neer gestreken en we waren enthousiast over deze lekkere Italiaan. Deze overheerlijke Italiaan zit midden in het centrum van Boedapest, waardoor de prijzen gemiddeld ietsje hoger liggen. Voor Nederlandse begrippen is deze Italiaan nog steeds goed betaalbaar. Het terras is super, maar ook binnen is het zeker niet verkeerd.
Adres| Oktober 6. Utca 9, Boedapest 1051

Kürtoskalács

Deze traditionele Hongaarse lekkernij wordt elke dag met veel liefde gemaakt. Deeg wordt over een houten handvat gerold en vervolgens in de oven gebakken. Je kunt gaan voor de traditionele Kürtoskalács, maar je kunt ook voor een lekkere topping kiezen. Ik vond de kokos erg lekker! Je kunt de Kürtoskalács eigenlijk overal kopen, maar bij café Molnár’s Kürtöskalács kun je er echt even voor gaan zitten met lekkere homemade limonade.
Adres| Vaci Utca 31, Boedapest 1052

Grote Markthal

De grote markt hal is de grootste markthal van Boedapest. Het gebouw is vanbinnen prachtig om te zien en je kunt er genoeg lekkernijen scoren. Ga als lunch voor een lekker langös of kies voor een typische Hongaarse worst om ’s avonds bij de borrel te serveren. Naast eetkraampjes vindt je er tegenwoordig ook veel souvenirwinkeltjes en vind je op de eerste verdieping een aantal tentjes waar je zittend een hapje kunt eten. Let op: de hal is op zaterdag om 14:00 gesloten.
Adres| Vámház krt. 1-3, Boedapest 1093

Nyereg

Dit gezellige café / terras vind je in het stadspark van Boedapest. Vanaf het terras heb je uitzicht op de vijver van het park. Wij aten de burger en deze viel zeker in de smaak! Leuk terras voor als je naar de dierentuin of naar het heerlijke badhuis bent geweest.
Adres| Varosligeti krt 2., Boedapest 1146

Gelarto Rosa

Toen ik dit op instagram voorbij zeg komen heb ik meteen de hele familie groepsapp er mee gebombardeerd. Ik moest en zou dit ijsje eten in Boedapest en we werden niet teleurgesteld. Gelarto Rosa schept ijsjes in de vorm van roosjes en het ijs is ook nog eens enorm lekker! Wij moesten er even vijf minuutjes voor in de rij staan, maar dan heb je wel een overheerlijk ijsje. Je kunt kiezen uit 2, 3 of 4 smaken en voor een ijsje met drie verschillende smaken betaal je ongeveer €2,-
Adres| Szent István tér 3, 1051 Hongarije