Wanneer je vanuit Nederland naar Peru vliegt zal je bijna altijd landen in de hoofdstad Lima. Lima is de hoofdstad van Peru en ook meteen de grootste stad van het land. Lima ligt aan de grote oceaan wat zorgt voor een fantastische en imposante kustlijn. Toch staat voor vele reizigers Lima niet op het lijstje van de leukste hoofdsteden ter wereld. Deze stad met maar liefst negen miljoen inwoners wordt vaak zelfs overgeslagen door de vele toeristen die jaarlijks naar Peru reizen! Wat ons betreft is Lima zeker het bezoeken waard en zijn er genoeg bezienswaardigheden om je hier een aantal dagen te vermaken. In dit artikel delen we de drie leukste wijken van Lima, welke alle drie een bezoekje waard zijn.

Downtown Lima

Dowtown Lima of wel het historische oude centrum laat een mooi en historisch stukje van Lima zien. Wanneer je besluit om Downtown Lima te bezoeken start je bezoek dan bij Plaza de Armas. Plaza de Armas is het centrale plein in Lima en een belangrijke ontmoetingsplek van de Peruanen. Aan dit plein zijn een paar imposante en belangrijke gebouwen gebouwd. Je vindt hier onder andere het Peruaanse parlement, het gemeentehuis en een grote kathedraal. Vanuit het plein loop je eenvoudig één van de vele straatjes in en slenter vervolgens door het authentieke Lima. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan de Monastry of San Francisco!

wijken van Lima, Plaze de armas

wijken van Lima, Monastry of San Francisco san fransisco klooster

Miraflores

Bijna alle backpackers verblijven in de wijk Miraflores en dat is niet voor niets. De wijk kent vele restaurants en cafés, ligt aan de kust en is één van de veiligste wijken van Lima. Miraflores is ook wat ons betreft een prettige wijk om voor het eerste kennis te maken met Lima. In het winkelcentrum LarcoMar kun je leuk shoppen en het Parque Kennedy is leuk om even rond te wandelen. Vergeet ook zeker niet om vanaf hier de kustlijn te bezichtigen!

wijken van Lima,, Miraflores

Barranco 

De steeds populairder wordende wijk Barranco is upcoming en ook steeds meer toeristen weten deze wijk te vinden. In de begin van de 20e eeuw was deze wijk populair onder kunstenaars en schrijvers en dat zie je nog steeds terug. De wijk is kleurrijk, op elke hoek tref je de vetste streetart en je vindt er vele goede restaurants. Miraflores is nog steeds de populairste wijk in Lima, waardoor het hier nog een stuk rustiger is. Barranco is wat ons betreft één van de leukste wijken van Lima!

Wij hebben zowel in de wijk Barranco als in de wijk Miraflores geslapen en hebben ons hier nooit onveilig gevoeld. Lima heeft misschien een minder positief imago en dat is jammer en zeker niet altijd even terecht. Je kunt zeker in de wijken Miraflores en Barronco veilig over straat lopen, maar gebruik natuurlijk altijd je gezonde verstand. Ben jij al eens in Lima geweest? En wat zijn volgens jou de leukste wijken van Lima?

wijken van Lima, Barranco, street art

wijken van Lima, Barranco, Ceviche