Afgelopen jaar in Vietnam hebben wij van bijna alle soorten vervoer gebruik gemaakt die je maar kan bedenken. Zo hebben we gereisd met de trein, het vliegtuig, de bus, de scooter, de boot, maar de meest bijzondere vorm was misschien wel achter op de motor bij een Easy Rider. Samen met onze Easy Riders reisden we van Hué naar Hoi An met natuurlijk als hoogtepunt de bekende Hai Van Pass! Het was een GE-WEL-DIGE dag en ik zou het iedereen aan raden om op deze manier een stukje door Vietnam te reizen.

Easy Rider

De Easy Rider is een begrip in Vietnam. Een Easy Rider is een lokale motorrijder die motortochten van A naar B organiseert. Eigenlijk is alles mogelijk wat je maar wilt. Zo kun je een tocht van meerdere dagen regelen, maar ook een eendaagse toch om van A naar B te komen. Het is de ultieme ervaring om Vietnam te ontdekken! Je stapt achter op de motor bij een Vietnamees, je backpack wordt achterop gebonden en je bent klaar voor vertrek! Wij boekten onze Easy Rider heel eenvoudig via internet en de volgende ochtend stonden ze keurig voor ons hotel te wachten! Doordat de Easy Rider altijd een local is stopt hij bij de meest leuke en mooie plekjes waar je anders misschien wel nooit was gestopt.

De stops onderweg

Eigenlijk kun je alles zelf kiezen zo ook de stops onderweg. De route van Hué naar Hoi An is ongeveer 150 kilometer en wij zijn in totaal denk ik zo’n 10 tot 15 keer gestopt. We vertrokken ’s ochtends rond 08:00 en kwamen rond een uurtje of 17:00 aan in Hoi An! We hebben daarbij heerlijk geluncht op het strand en nog even een verkoelende duik in de zee genomen. Verder hebben we alle stops over gelaten aan onze Easy Riders! We hebben vooral super mooie natuur en een stukje authentiek Vietnam mogen zien!

Hai Van Pass

Het hoogtepunt van de route tussen Hué en Hoi An is natuurlijk de bekende bergpas Hai Van Pass. Deze bergpas is onder andere bekend, vanwege het tv-programma Top Gear en wij snappen dat wel! Wanneer je over deze slingerde weg vol met haarspeldbochten rijdt wordt je na iedere bocht getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Hoe hoger je komt hoe meer je ziet van de fantastische kustlijn van Vietnam! De Hai Van Pass is in totaal 21 kilometer lang en ondanks de vele haarspeldbochten redelijk veilig. Doordat er ook een weg is aangelegd door de berg rijdt alle dagelijks verkeer langs deze weg. Dit zorgt ervoor dat vrachtverkeer de Hai Van Pass niet meer hoeft te gebruiken!

Wij boekten onze Easy Rider via deze website en dat is ons goed bevallen. Nieuwsgierig naar nog meer Vietnam? Al onze artikelen over Vietnam vind je op deze pagina. Zou jij het durven? Achterop de motor bij een Easy Rider?