Japan is een Aziatisch eiland en wordt omringd door de grote oceaan. Japan is 9x zo groot als Nederland en er wonen bijna 127 miljoen inwoners! Wij verbleven 12 dagen in dit bijzondere land. 12 dagen is natuurlijk nooit genoeg om heel Japan te ontdekken, maar het geeft wel een goede indruk van dit land. In dit artikel nemen we je mee met onze ideale reisroute Japan in 12 dagen.

Tokio – 3 nachten 

Als je vanuit Nederland naar Japan vliegt land je bijna altijd in de hoofdstad Tokio. Tokio is een mega grote stad en kent meer dan 23 verschillende wijken. Al deze wijken vormen samen Tokio! Tokio is groot, heel groot! Tussen de verschillende wijken verplaats je je het gemakkelijkst met de metro of de trein. We verbleven in de wijk Asakusa wat een fijne eerste kennismaking met deze hectische stad is. Breng zeker een bezoekje aan de wijken Shibuya, Shinjuku, Asakusa, Akihabara en Harajuku!

Hoteltip: APA Hotel Asakusa Tawaramachi Ekimae

Nikko – 1 nacht

Na 3 nachten Tokio is het tijd om Tokio te verlaten. Met de trein reis je in 2 uur naar Nikko. Veel mensen bezoeken Nikko als dagtrip vanuit Tokio, maar wij bleven hier een nachtje slapen. Op deze manier kun je meer genieten van deze oude Japanse stad. Je vind in Nikko een prachtig tempelcomplex en je kunt er heerlijk wandelen! In dit artikel kun je lezen wat je allemaal in Nikko kan doen!

Hoteltip: Nikko Station Hotel 2

Kyoto – 3 nachten 

Na één nacht Nikko is het tijd om verder te reizen naar Kyoto! Deze treinrit duurt een uurtje of vijf, maar dat is met de Japanse treinen geen straf. Als je van te voren reserveert heb je gegarandeerd een stoel en daarnaast beschikken de treinen over airco, schone toiletten en wifi. Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan. Je vindt er veel bezienswaardigheden, waarvan de Fushimi Inari-Taisha, Gouden tempel, Bamboo Grove bos en Nishiki market erg populair zijn. Heb je meer tijd in Kyoto? Dan is een dagtrip naar Nara een leuke toevoeging in je reisroute Japan.

Hoteltip: WeBase Kyoto 

Koya-san – 1 nacht

Tijd om de historische stad Kyoto te verlaten en verder te reizen naar het zuiden van Japan. Koya-san is een klein bergdorpje dat behoorlijk afgelegen ligt. Om er te komen moet je met de trein, kabelbaan en bus reizen. We vonden het een pittige reis, maar het was het zeker waard. Koya-san is totaal anders als de hectische steden Tokio en Kyoto. Hier leven mensen volgens het boeddhistische regime. Wij sliepen bij de monniken en het was een fantastische ervaring om het ochtendritueel en een vuurceremonie mee te maken. Slapen bij monniken in Japan is niet goedkoop, maar het draagt wel bij aan een unieke ervaring. Wij sliepen in de tempel Shukubo Koya-san Eko-in.

Tokio – 3 nachten 

Alweer tijd voor onze laatste bestemming in Japan. Op de planning stond om terug te reizen naar Kyoto en daar Nara en Osaka te bezoeken. Echter vonden wij Tokio zo geweldig dat we onze planning hebben omgegooid en teruggereisd zijn naar Tokio. Dit keer verbleven we in de wijk Shinjuku. Vanuit Tokio bezochten we nog een dag Mount Fuij (de bekendste vulkaan van Japan). Al met al een paar heerlijke extra dagen in Tokio.

Hoteltip: APA Hotel & Resort Nishishinjuku-Gochome-Eki Tower

Deze reisroute Japan laat je een aantal highlights van het land zien. We hebben super genoten van dit land, de mensen, de bezienswaardigheden en het eten. Natuurlijk hadden we graag nog veel meer bestemmingen in Japan willen bezichtigen. Helaas hadden we maar beperkt de tijd. Heb je meer tijd in Japan? Dan kun je je reis uitbreiden met een bezoekje aan de Japanse Alpen, Hiroshima of Osaka.