Als controller ben ik dagelijks bezig met cijfertjes en met geld. Eigenlijk vind ik niets leuker om met Excel te spelen en verschillende vergelijkingen en overzichten te maken. Op reis is dat niet anders! We houden altijd bij wat we hebben uitgegeven en bij grotere reizen werken we zelfs vaak met een voorafgaand opgesteld budget. Ondertussen hebben we van een aantal Europese steden onze uitgaven bijgehouden en daarom is het de hoogste tijd om in één artikel een overzicht op te stellen. In dit artikel lees je de kosten van zes verschillende Europese steden. Om een goede vergelijking te kunnen maken hebben we de bedragen teruggerekend naar per persoon per dag.

Wat kost Boedapest? 

We beginnen met onze favoriete Europese stad: Boedapest! Boedapest hebben we al twee keer bezocht en de stad blijft ons boeien. De stad is veelzijdig en je kunt er genoeg leuke dingen doen. Daarnaast hoeft een weekendje Boedapest ook helemaal niet duur te zijn. In mei 2018 bezochten wij voor de tweede keer deze stad en gaven per persoon € 58,33 per dag uit. In dit artikel kun je lezen wat me dit geld gedaan hebben.

Wat kost Milaan? 

Als je aan Milaan denkt denk je al snel aan chiq, exclusief en duur. In 2017 verraste ik Jelmer met een weekendje Milaan, omdat ik hem wilde verrassen voor zijn verjaardag. We kwamen op vrijdagavond laat aan in Milaan en vertrokken zondagavond weer. We sliepen dus twee nachten in een hotel en hebben twee dagen in Milaan gespendeerd. Per persoon waren we € 73,55 per dag kwijt in Milaan.

Omdat het een verassing was hebben we ook een beetje uitgepakt met het hotel NH Milano Touring.

Wat kost Warschau?

Warschau is de Poolse hoofdstad en is een ideale citytrip bestemming. Vliegen naar deze stad kun je vaak al voor een paar tientjes en ook het leven in Polen zelf is niet duur. Voor iets meer geld kun je hier zelfs vrij luxe leven. Wij bezochten Warschau in december 2018 en gaven in deze Poolse stad in totaal € 470,22 uit. Dit komt neer op €78,37 per persoon per dag.

Wij sliepen in het wat duurdere maar erg goede Hotel Polonia Palace. Het lag op een mooie locatie, maar wat echt bijzonder was, was het ontbijt!

Wat kost Parijs? 

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk, met maar liefst 2,2 miljoen inwoners, heeft ons hart toch een beetje te veroveren. Hoewel we eigenlijk meer van de kleinere steden zijn vond ik Parijs echt GE-WEL-DIG! Er hangt een hele fijne sfeer, er zijn mooie en bekende bezienswaardigheden en je zou je er dagen kunnen vermaken. Parijs wordt net als Milaan gezien als een van de duurdere steden van Europa en dat is ook wel terug te zien in ons uitgaven per persoon per dag. Per persoon gaven wij €95,- per persoon per dag uit.

Hier sliepen wij in het CitizenM in parijs, omdat wij hier zo enthousiast over waren hebben wij hier ook een artikel over geschreven!

Wat kost Dublin? 

Voor een paar tientjes vlieg je tegenwoordig al naar Dublin, echter zijn de kosten in Dublin zelf een stuk hoger. Vooral voor een fijne slaapplek moet je aardig diep in de buidel tasten. In Dublin gaven wij €91,66 per persoon per dag uit. Dublin vonden wij wel een super leuke stad en we vonden deze prijs het meer dan waard. Benieuwd wat we allemaal hebben uitgegeven? Je leest het in onze billenbloot van Dublin.

Zoals al eerder beschreven was de overnachting wat aan de dure kant, maar het was wel een perfectie lokatie en een lekker hotel van Holiday Inn Express.

Wat kost Manchester? 

In Manchester gaf ik € 71,66 per persoon uit. Manchester ligt op iets meer dan een uurtje vliegen van Nederland. Tickets zijn vaak niet duur en ook aan bezienswaardigheden hoef je in Manchester niet veel uit te geven. Voor een goede slaapplek betaal je vaker ietsje meer, maar dan heb je in de stad zelf weinig vervoerskosten.

In Parijs gaven we het meeste geld per persoon per dag uit, maar ook Dublin is een van de duurdere Europese steden. Het minste geld waren wij kwijt in Boedapest! Natuurlijk zijn de kosten van een citytrip heel erg afhankelijk van het vliegticket en je eigen wensen. Zo sliepen wij in Warschau behoorlijk luxe, waardoor Warschau behoorlijk duur uitvalt in vergelijking met andere Oost-Europese bestemmingen.