In de Poolse hoofdstad Warschau zijn genoeg leuke hotspots te vinden. Warschau is zich steeds meer aan moderniseren en dat zie je ook terug in de vele leuke en gezellige restaurantjes. Op elke straathoek vindt je wel een of ander leuk eettentje en laat dit in Polen ook nog eens heel betaalbaar zijn! Extra reden voor ons om met min 12 graden op de thermometer een paar leuke hotspots uit te proberen.

Aïoli

De hotspot waar iedereen het over heeft als je een blog leest over Warschau is Aïoli. Je kunt hier voor iedere maaltijd van de dag terecht en het is er meestal bizar druk! Omdat iedereen zo lovend is over deze plek konden wij natuurlijk ook niet anders dan achterin de rij aansluiten. Na een kleine tien minuutjes wachten kwam er een tafel voor ons vrij en we hebben inderdaad heerlijk gegeten. De kaart is zeer divers, van burgers tot aan tapas. Als je in dit restaurant zit zou je ook zomaar in Amsterdam kunnen zijn. De prijs was daar in tegen wel een stuk lager dan je in Amsterdam zou betalen. Als voorgerecht namen wij de tapasplank, we bestelden beiden een hoofdgerecht en genoten allebei van twee glaasjes wijn. In totaal moesten wij € 36,- afrekenen!
Adres: Swietokryzska 18

Charlotte

Nog zo’n fijne plek in Warschau is Charlotte! Charlotte is een kleine bistro vol met lekkere dingen. Ik ging voor de toast met geitenkaas en dat was een dikke aanrader. Voor twee kopjes cappuccino en twee keer toast betaalden we omgerekend ongeveer €11,-. Charlotte is vooral bekend om het fantastisch ontbijt dat ze serveren!
Aders: Aleja Wyzwolenia 18/2U

hotspots in Warschau Charlotte

Café Keks

Midden op het oude marktplein vind je Café Keks. Café Keks is door haar locatie een stuk duurder dan de overige hotspots in Warschau, maar is wel een hele fijne plek voor een lekker kopje koffie of warme chocolademelk! Vanaf het kleine cafétje heb je een prachtig zicht op de gekleurde huisjes van het marktplein. Wil je hier ook een stukje taart eten? Een stukje taart is groot genoeg voor twee personen.
Adres: Rynek Starego Miasta 1/3

hotspots in Warschau, Keks

Zapiecek

Op verschillende plekken in de stad vind je het traditionele Poolse restaurant Zapiecek. Je vindt hier de meest heerlijke dumpling en ander Pools eten. Ik ging voor de vegatarische dumplings en ze waren allemaal stuk voor stuk heerlijk! Een glas compote erbij en je hebt een heerlijke echte Poolse maaltijd.
Adres: Świętojańska 13, 

Zapiecek, Warschau, Polen

Etno Café 

Een super leuk en gezellig cafeetje in Warschau is Etno Café. Je vindt dit café op meerdere plekken in de stad en ook in meerdere steden in Polen. Je drinkt hier de lekkerste koffie of thee met een heerlijk stukje gebak. Het interieur ziet er leuk uit en je kunt hier heerlijk eventjes uitrusten met een warm drankje. De koffie die ze serveren zijn fair trade en gemaakt met liefde voor de bonen en de telers.
Adres: Marszałkowska 87 

hotspots in Warschau, Etno

Helaas hadden we niet meer tijd om meer leuke hotspots in Warschau te ontdekken! Warschau is een super leuke stad en er zijn echt een aantal toffe plekjes te vinden. Bij deze vijf hotspots hebben we zelf allemaal gegeten en gedronken en waren erg enthousiast over deze plekken. Het eten en drinken was er heerlijk en er hing overal een super fijne sfeer. Vind jij het ook altijd heerlijk om nieuwe plekken te ontdekken op reis?