Een spel spelen vinden we altijd super leuk om te doen. We spelen vaak in het weekend met onze vrienden of familie een spel als 30 seconds, Exploding Kittens of Ticket to Ride. Stuk voor stuk super leuke spellen, maar om deze spellen te kunnen spelen moet je met meer dan twee personen zijn. Op reis vinden we het ook altijd leuk om een spelletje te spelen, maar dan zijn we vaak met zijn tweetjes. Je kunt natuurlijk met zijn tweetjes prima een potje kaarten, maar soms is het ook wel eens leuk om samen een ander spelletje te spelen. In de loop van de jaren hebben we een aantal spelletjes voor twee personen verzameld en hebben onze favorieten voor jullie op een rijtje gezet.

Regenwormen

Een leuk en simpel spel is Regenwormen. Je kunt het spelen met 2 tot 7 personen, waardoor het ook een leuk spel is om met andere reizigers te spelen. Een potje regenwormen duurt ongeveer een halfuurtje. Het doel van het spel is om met behulp van dobbelstenen zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen. Wie aan het einde de meeste regenwormen heeft wint het spel.

Take 5 

Een erg leuk en spannend kaartspel is Take 5. Het spel bestaat uit 104 kaarten met verschillende waarden en punten. Als het spel begint krijgt iedere speler 10 kaarten en er liggen 4 kaarten op tafel. Bij elke spelronde kiest een speler een kaart uit zijn hand en ligt deze gedekt neer. Vervolgens draait iedereen gelijk de kaart om, waarbij de speler met de laagste waarde als eerste een kaart mag aanleggen bij de 4 kaarten op tafel. Moet je als 6e een kaart aanleggen op tafel dan is het hele rijtje voor jou en dat zijn dan strafpunten. Wie op het einde het minste strafpunten heeft wint! Take 5 is wat ons betreft één van de leukste spelletjes voor twee personen en gaat zeker mee in onze backpack.

Schaakspel

Een schaakspelletje gaat al jaren met ons mee in de backpack! We vinden het beiden super leuk om te doen en er ontstaat zelfs een spannende strijd. We zijn beiden zeker geen pro’s, maar we zijn wel aan elkaar gewaagd wat voor ons het spelletje leuk maakt. Daarnaast heb je relatief weinig ruimte nodig om het spelletje te spelen ideaal voor op reis!

Uno

Het kaartspel Uno is één van de bekendste spelletjes voor twee personen en dat snappen wij wel. Het is een super makkelijk spel wat iets weg heeft van het ‘gewone’ kaartspel pesten. Toch heeft Uno zijn eigen regels, waardoor het spel uitdagend en leuk is. Het spel is super simpel, waardoor je het makkelijk kunt uitleggen en snel met andere reizigers kunt spelen.

Yahtzee

Een tijdloos spel is natuurlijk Yathzee. Je hebt er bijna niets voor nodig en iedereen weet hoe het spel werkt. Yathzee is een klassiek vakantiespel. maar dat maakt het niet minder leuk. Het enige wat je nodig hebt is een scoreblok, 6 dobbelstenen en 2 pennen! Yahtzee blijft één van de leukste en simpelste spelletjes voor twee personen.

Phase 10

Van dezelfde makers als het spel Uno is Phase 10. Dit spel is te spelen van 2 tot 6 personen. Het spel is door de verschillende fases behoorlijk spannend. Potjes kunnen lang duren, maar het verveelt eigenlijk nooit. Leuk spel!

De Kolonisten van Catan het kaartspel

Een super populair bordspel is Kolonisten van Catan. Hoewel wij echt dol zijn op spellen moet ik bekennen dat we dit spel gewoon nog nooit hebben gespeeld. Wel hebben we al vaak het kaartspel van de Kolonisten van Catan gespeeld. Net zo als bij het bordspel bouw je met dit kaartspel straten, dorpen en steden, maar pas op voor je het weet heeft je tegenspeler jou gebouwde dorp weer afgepakt. Het kaartspel past in tegenstelling tot het bordspel makkelijk in je backpack.

Dit waren onze favoriete spelletjes voor twee personen. We willen maximaal drie van deze spelletjes meenemen op onze wereldreis. Het schaakspel wordt sowieso ingepakt en de andere twee staan nog open. Heb jij nog leuke tips voor spelletjes voor twee personen?