Op reis gaan we regelmatig op zoek naar de mooiste zonsondergangen! Een mooie zonsondergang is wat ons betreft de beste afsluiting van een heerlijke dag. Je ziet de zon langzaam wegzakken en de kleuren die je soms te zien krijgt zijn prachtig! Zowel op reis als in Nederland gaan we geregeld opzoek naar een mooie plek om te genieten van dit moment van de dag.

#1 Het strand van Scheveningen

Gelukkig hoef je niet altijd ver te reizen voor een mooie zonsondergang. Deze foto is gemaakt op het strand van Scheveningen wat een klein halfuurtje fietsen van ons huis is.

#2 De stad Hue in Vietnam 

De meest mooie zonsondergangen die we vaak zien zijn vaak in de natuur. Toch kan ook de stad een super mooie zonsondergang geven. Deze foto maakten we in Hue (Vietnam) vanaf het dak van ons hotel. Niet verkeerd zeker niet als je bedenkt dat ik heerlijk op een strandbedje aan het rooftop zwembad lag te genieten van deze zonsondergang.

#3 Ao Nang in Thailand 

Deze zonsondergang in Ao Nang ga ik ook niet snel vergeten! De zon zakt hier prachtig in de zee en overal op zee vind je vissersbootjes die terug keren na een dag vissen. De visserbootjes in combinatie met de ondergaande zon geven een prachtig beeld.

#4 Horseshoe Bend 

Als je gaat reizen door de Verenigde Staten dan mag een bezoekje aan de Horseshoe Bend niet ontbreken. Tijdens zonsondergang worden de kleuren van zowel de Colorado river als de omliggende Canyon prachtig. De Horseshoe Bend is wat mij betreft sowieso een bezoekje waar, maar tijdens zonsondergang is het net een beetje magischer.

#5 Drijven in de Dode Zee

Oké, het licht is misschien niet zo mooi als bij de andere zonsondergangen, maar drijven in de Dode Zee terwijl de zon ondergaat is een fantastische ervaring. Het is er tijdens de zonsondergang ook nog eens een stuk rustiger, omdat alle dagjes mensen alweer zijn vertrokken!

#6 Genieten in de Malediven

Toen we in 2016 naar de Malediven reisden had ik geen idee dat we zo zouden genieten van de mooiste zonsondergangen. We sliepen 4 nachten op een eilandje midden in de Indische Oceaan. Het eilandje kon je in een halfuurtje volledig rond lopen en wat doe je dan elke avond? Genieten van de mooiste zonsondergangen op het fijne stand met uitzicht op de huizen op palen in de oceaan.

#7 Uitkijkend over de Wadi Rum woestijn

Mijn meest favoriete foto is onderstaande foto. Op deze foto zie je Jelmer in de Wadi Rum woestijn in Jordanië genieten van een geweldige zonsondergang. Uitkijkend over het weidse uitzicht van de woestijn.

#8 Typisch Nederlands

Dat Nederland ook genoeg mooie plekjes heeft is ondertussen geen geheim meer. Deze foto is gemaakt op de super toeristische Kinderdijk. Echter toen wij er waren was het super rustig. Tip: bezoek de Kinderdijk op een koude winterdag en als je geluk hebt geniet je net zo als ons van een GE-WEL-DIGE zonsondergang.

#9 Sandboarden in Huacachina

In Huacachina kun je de hele dag sandboarden, maar tijdens de zonsondergang is het onvergetelijk. Ben je niet zo’n adrenalinejunkie dan kun je ook gewoon met een buggy naar boven worden gebracht om daar te genieten van de omgeving en de zonsondergang.

#10 Hang Mua Viewpoint

Voor deze zonsondergang moet je wat voor over hebben. Voordat je dit punt bereikt moet je namelijk zo’n 20 minuten traplopen, maar het is het meer dan waard. Dit uitzichtpunt vind je in Vietnam en wij hebben hier zeker een uur genoten.