Als wij een boekwinkel binnen lopen dan lopen wij meestal direct naar de reisboeken! We vinden het beiden heerlijk om door de reisboeken te bladeren en inspiratie op te doen voor één van onze volgende reizen. Natuurlijk wordt er ook vaak genoeg een boek gekocht en staat onze boekenkast inmiddels aardig vol met de leukste reisboeken. Nu de decembermaand weer voor de deur staat en iedereen weer op zoek gaat naar leuke cadeautjes, delen we met jullie onze tien favoriete boeken voor reizigers.

1.Backpack Bestemmingen 

Een tijdje geleden schrijf ik al een heel artikel over dit super leuke boek Backpack Bestemmingen. Het boek hebben we nog niet zo lang in ons bezit, maar vinden het boek nu al helemaal fijn. Het boek geeft fijne informatie voor als je gaat backpacken. Bestel dit boek hier.

boeken voor reizigers, backpack bestemmingen

2.Staycation Guide

Ben je meer van de weekendjes weg in Nederland of België? Dan zit je met het boek Staycation Guide helemaal goed. In dit boek worden de leukste hotspots van 22 citytrips in Nederland en België met je gedeeld! Waar jou gaat jouw volgende tripje naar toe? Bestel dit boek hier.

boeken voor reizigers, staycation

3.Before they pass away

Dit prachtige boek van Jimmy Nelson zal als een echte eyecatcher in je boekenkast staan. Het boek is niet zoals alle andere reisboeken, maar toont portretten van onbekende volkoren. Jimmy weet de volkeren fantastisch vast te leggen en het is elke keer een cadeautje om door dit boek te mogen bladeren. Het boek is niet goedkoop (€90,-), maar wat mij betreft echt elke Euro waard. Bestel dit boek hier.

boeken voor reizigers, Before they pass away

4.Lonely Planet’s Ultieme reisplanner 

Dit boek wordt bij ons vaak uit de kast gepakt als we nog geen enkel idee hebben waar onze volgende reis naar toe gaat. Dit boek laat op maandbasis zien welke bestemming het beste te bezoeken is! Dit wordt gedaan op basis van klimaat of omdat er in die periode iets leuks te beleven valt. Allerlei soorten reizen komen in dit boek naar voren. Bestel dit boek hier.

boeken voor reizigers, lonely planet, ultieme reisplanner

5.Het Bucketlist-boek

500 dingen die je gedaan moet hebben voordat je doodgaat! Wij hebben dit boek gewonnen met het sinterklaas dobbelspel en het is een super leuk boek. Niet alleen voor jezelf, maar ook zeker om als cadeau te geven. Het boek is niet echt een reisinspiratieboek, maar je kunt natuurlijk genoeg dingen op reis afvinken! Het boek laat je dingen doen die je anders misschien wel nooit gedaan zou hebben. Bestel dit boek hier.

boeken voor reizigers, het bucketlist-boek

6. Little Escapes

Nog zo’n fijn boek waarbij je niet perse een wereldreiziger hoeft te zijn! In het boek Little Escapes vind je 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen. Super leuk en je vindt er naast de grote steden ook leuke tips voor de wat minder bekende plaatsen. Bestel dit boek hier

boeken voor reizigers, little escapes

7. Wereldwonderen

Toen we vorig jaar in één jaar zowel het wereldwonder Petra in Jordanië als Machu Picchu in Peru bezochten konden we natuurlijk niet anders dan dit boek aanschaffen. In dit boek lees je de verhalen achter de wereldwonderen. Super leerzaam en leuk om wat meer informatie te krijgen! Bestel dit boek hier.

boeken voor reizigers, lonely planet wereldwonderen

8. Lonely Planet Beroemde Reizen

In dit boek word je meegenomen naar de meest spectaculaire reizen ter wereld. Van de Orënt-Express, Route 66 tot de Tour de France alles lees je in dit boek. Al deze handige informatie wordt ondersteund door een aantal prachtige foto’s! Bestel dit boek hier

boeken voor reizigers, lonely planet beroemde reizen

9. Lonely Planet

Het boek wat bijna iedere reiziger gebruikt is natuurlijk de Lonely Planet! Wij kopen meestal wel een exemplaar als we weten naar welke bestemming we afreizen. Daarnaast zijn niet alleen de specifieke bestemmingen bij ons populair maar ook de Lonely Planet World vinden wij beiden erg tof! In dit boek kun je over alle landen in de wereld iets lezen! Bestel dit boek hier.

boeken voor reizigers, lonely planet

10. Time to Momo reisgidsen 

Heel groot favoriet hier zijn de Time to Momo gidsen. Deze gidsen zijn ideaal voor een citytrip en er staan altijd een paar leuke routes in! Niet zo standaard als de meeste citytrip gidsen en super leuk om een aantal hotspots van een stad te ontdekken. Bestel dit boek hier

boeken voor reizigers, time to momo

Dit waren onze favoriete boeken voor reizigers. Hopelijk heb je met dit lijstje genoeg inspiratie voor een leuk cadeautje voor je reislustige vrienden, oom, tante of broer opgedaan! Op zoek naar meer cadeautjes voor reizigers? Eerder deelden we al een artikel met cadeau inspiratie voor reizigers. In dit artikel vindt je meer leuke cadeautjes dan alleen boeken voor reizigers. Wat is jouw favoriete reisboek?