Op de website van Travellers of the World kwam ik de leuke Travelconfessions Tag tegen. Zelf vind ik het altijd erg leuk om tags bij andere bloggers te lezen, omdat je op deze manier iemand als reiziger beter leert kennen. Deze tag laat zien dat reizen niet altijd over rozengeur en maneschijn gaat en dat soms een plek of bestemming behoorlijk kan tegenvallen. Ik neem alvast plaats op de biechtstoel en vertel jullie mijn Travelconfessions

Welk populair land trekt je helemaal niet zo? 

Laos! Veel backpackers praten altijd helemaal lyrisch over Laos, maar ik voel het op één of andere manier gewoon niet. De laatste tijd hebben we ons meerdere keren in dit land verdiept, maar zowel de foto’s als verhalen trekken mij totaal niet. Wie weet ga ik dit land ooit nog eens bezoeken, maar het staat niet hoog op mijn bucketlist.

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk? 

Barcelona! Citytrips vind ik misschien wel één van de leukste manieren om te reizen, echter trekken mij de grote Europese hoofdsteden totaal niet. Hoewel we ondertussen al heel wat citytrips hebben gemaakt is dit bijna nooit naar de bekendste steden. Londen, Rome of Barcelona het trekt me allemaal niet. Parijs zijn we dan wel geweest en deze stad heeft me positief verrast! Misschien moet ik Barcelona ook gewoon een kans geven?

Welke stad is je tegen gevallen? 

Voor vele is dit waarschijnlijk geen verrassing: Praag! Ik heb hier namelijk al een heel artikel over geschreven en Praag is gewoon niet mijn stad. Ik ben er twee keer geweest (voorjaar en najaar) en beiden keren werd ik niet verliefd. Gelukkig is iedereen anders en vinden de meeste Praag één van de mooiste steden van Europa.

Welk land viel je tegen?

Ik heb hier best lang over nagedacht, maar eigenlijk kan ik geen enkel land benoemen. Ik vond het reizen door Peru zwaar, maar het land viel me alles behalve tegen. Tot nu toe heb ik nog geen land bezocht die me echt tegen viel. Hopelijk blijft dit zo!

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk? 

De Malediven! Toen we naar Sri Lanka reisden vonden we het een unieke kans om Sri Lanka te combineren met de Malediven. Echter heb ik behoorlijk last van zeeziekte en zag ik er best wel tegenop om op een klein eilandje te verblijven midden in de oceaan! Alle horror scenario’s kwamen voorbij, maar de nieuwsgierigheid in combinatie met de prachtige foto’s die je altijd voorbij ziet komen hebben me destijds overtuigd om toch naar de Malediven af te reizen. Uiteraard kan ik nu alleen maar beamen dat de Malediven een droombestemming is en als je ooit de kans krijgt dit eens in je leven moet bezoeken.

Welke gekke gewoontes heb je op reis? 

Hier heb ik heel lang over moeten nadenken en ik kan eigenlijk maar twee iet wat rare dingen bedenken. Zo slapen wij altijd aan dezelfde kant van het bed. Maakt niet uit hoe het bed staat en wie er wel of niet bij de deur ligt. Ik lig links en Jelmer ligt rechts, geen discussie over mogelijk. Daarnaast bezoeken we op reis vaak een begraafplaats. Een begraafplaats zegt iets over de bevolking en hun manier van leven. Een beetje een rare gewoonte, maar waarschijnlijk doen wel meer reizigers dit.

Waar ben je stiekem best trots op? 

Dat ik samen met Jelmer de hele wereld over reis, terwijl ik vroeger nog niet bij de buurvrouw durfde te logeren! Haha heimwee speelde vroeger een grote rol op dit moment totaal niet meer! Ik slaap overal ter wereld (vaak nog beter als thuis) tot verbazing van mezelf. In een Bedoeïen tent in de woestijn van Jordanië, boven een bar in Sri Lanka of in een yurt in Nederland ondertussen hebben we al heel wat verschillende slaapplaatsen gehad.

Wat mis je tijdens het reizen het meest van huis? 

De gewone dagelijkse dingen, zoals een bank, mijn badjas, mijn fluffy pantoffels, fiets en de HEMA. Altijd als we thuis komen van een reis voelen we ons gezegend met ons kleine appartementje (wat dan opeens heel groot voelt) en onze eigen spulletjes!

Wat mis je thuis het meeste aan reizen? 

De vrijheid! Thuis zit je snel in een sleur en heb je soms het idee dat alle dagen het zelfde zijn. Eten, slapen en werken. Af en toe iets met vrienden doen en sporten en dat was alweer de week. Op reis word je continue geprikkeld en weet je eigenlijk nooit wat de dag van morgen je gaat brengen.

Wat is je grootste quilty pleasure?

Op reis staan we vaak super vroeg op voor een mooie zonsopgang. We vinden het dan vaak fijn om ’s middags weer even het bed in te kruipen om een uurtje bij te slapen. Daarna zijn we weer klaar voor de rest van de dag vol nieuwe energie!