Dalat is gelegen in de centrale hooglanden van Vietnam. Doordat Dalat op een hoogte van 1500 meter in de bergen ligt is het hier een stuk koeler als in de rest van Vietnam. In Dalat zijn er aardig wat bezienswaardigheden en activiteiten te doen, maar de meeste toeristen bezoeken Dalat vanwege de prachtige omgeving. Wij hebben in de omgeving van Dalat maar liefst vijf watervallen bezocht en nemen jullie mee naar deze watervallen. Alle watervallen hebben wij bezocht met de scooter.

Elephant Waterval

De Elephant waterval is een brede waterval, waarbij het water 30 meter naar beneden valt. Via een smalle en vooral glibberige trap (slippers zijn geen goed idee) loop je vrij eenvoudig in een kwartiertje naar de voet van de waterval. Op de terugweg kun je ook nog een stukje verder omhoog lopen, waarbij je bij een tweede uitzichtpunt komt ter hoogte van het midden van de waterval. De waterval is vrij indrukwekkend, maar door de makkelijke bereikbaarheid ook vrij toeristisch.

Afstand vanaf Dalat: 30 km
Entreeprijs (juli 2018): € 0,75 per persoon

EWatervallen in Dalat, Elephant Falls, Elephant watervallen

Datanla Waterval

Een tweede vrij toeristische waterval is de Datanla waterval. Je kunt zelf naar beneden lopen, maar dat is een vrij pittige klim. Gelukkig hebben ze daar wat op bedacht: de bobslee. Met de bobslee ben je binnen 10 minuten beneden en het is een leuke ervaring. De waterval is leuk om te zien, maar mocht je weinig tijd hebben dan is de Elephant waterval een stuk indrukwekkender. Het grootste voordeel is dat deze waterval het dichts bij Dalat ligt.

Afstand vanaf Dalat: 5 km
Entreeprijs (juli 2018): € 5,50 per persoon (inclusief bobsleebaan)

Watervallen in Dalat, datanla waterfall, Datanla waterval

Pongour waterval

Via deze waterval stroomt het water via een soort trap naar beneden. Niet alleen de waterval zelf is prachtig om te zien, maar ook de trip er naar toe. Je rijdt midden door de natuur en ziet overal boeren op het land aan het werk. Het is een behoorlijke afstand met de scooter, maar zowel de waterval als de weg er naar toe zijn het meer dan waard. Tip: neem een lekkere lunch mee en ga picknicken op één van de stenen onderaan de waterval.

Afstand vanaf Dalat: 50 km
Entreeprijs (juli 2018): € 0,75 per persoon 

Bao Dai waterval

Wanneer je bij de Pongour waterval bent geweest is het nog zo’n 10 kilometer verder rijden naar Bao Dai waterval. Deze waterval ligt het verst van Dalat, maar hier heb je dan ook bijna de hele waterval voor je zelf. Ze hebben geprobeerd om er een toeristische trekpleister van te maken, maar dat is helaas niet gelukt. De toegangspoort was bij ons gesloten, maar door een zijdeur kon je prima naar binnen gaan. Verder is het gebied eigenlijk verrassend goed onderhouden. Je kunt helemaal naar beneden lopen, maar ook vanaf een houten uitkijkplatform heb je al een mooi zicht op de waterval.

Afstand vanaf Dalat: 55 km
Entreeprijs (juli 2018): gratis

Watervallen in Dalat,, Bao Dai waterval, Bao Dai Waterfall

Prenn waterval

We maakten een stop bij deze waterval, omdat het een mooie stop was na het bezoeken van de Bao Dai waterval. Echter hadden we dit beter niet kunnen doen. De waterval is gelegen is een soort pretpark en is na het zien van alle andere watervallen niet spectaculair. Daarnaast kun je in het park op dieren als olifanten, struisvogels en kamelen rijden wat er behoorlijk dieronvriendelijke aan toe gaat! We wilden toch graag deze waterval benoemen, zodat je weet wat je bezoekt. Deze waterval is niet het bezoeken waard en breng hier niet je geld naar toe, zodat ze hopelijk ooit stoppen met deze dierenmishandeling.

Afstand vanaf Dalat: 10 km
Entreeprijs (juli 2018): € 1,50 per persoon (voor het gehele park)

Watervallen in Dalat, Prenn waterval, Prenn waterfall