Voordat wij vertrokken op wereldreis wilde ik graag een nieuwe dagrugzak, waar ik mijn cameraspullen in kwijt kon en waar ruimte is voor wat extra spullen. Sinds 2015 gebruikte ik dagelijks de Deuter backpack 32 liter. Deze tas heb ik jaren met veel plezier gebruikt. In het ondervak van de tas stopte ik mijn camera (in een holster), alleen met de aankoop van een extra zoomlens, lensfilters en een drone werd dit vak te klein. De hoogste tijd om een nieuwe cameratas aan te schaffen! Na meer dan twee uur te hebben rondgelopen in de camerawinkel en verschillende tassen geprobeerd te hebben bleven er twee tassen over: de Thule covert DSLR roltop en de Wandred Prvke 31.

Waarom een van deze twee tassen?

Het fijne aan deze twee tassen is dat het hoofdvak bestaat uit twee delen. Een vak voor de ‘gewone dagelijkse spullen’ en een apart vak voor de camera. Dit aparte vak is eenvoudig vanaf de zijkant te openen. Door deze verdeling kun je gemakkelijk en snel bij je camera, zonder te hoeven zoeken in je tas. In dit aparte cameravak zit een losse camera cube. Deze camera cube biedt bescherming voor je camera en is uitneembaar. De camera cubes hebben voldoende ruimte voor minstens een camera met lens en twee extra lenzen. Omdat beide een cameratas betreft hebben deze tassen allemaal handige vakjes voor SD kaarten, harde schijven en andere accessoires. Als laatste beschikken beiden tassen over een apart laptop vak. Door al deze opties kan ik vrijwel al mijn elektronische apparatuur kwijt in één tas.

Cameratas, Wandrd Prvke

De verschillen tussen de Thule covert DSLR roltop en de Wandrd Prvke 31

De prijs is het grootste verschil tussen de twee tassen. De Thule tas is €140 en de Wandrd (incl. fotografie set) is €300, wat een behoorlijk groot verschil is. Beiden tassen hebben een uitneembare camera cube, welke vanaf de zijkant te openen is. Echter is het bij de Wandrd tas ook mogelijk om de camera cube te openen door het ruggedeelte van de tas open te ritsen. Hierdoor kun je op twee manieren bij de camera cube. Een ander voordeel van de Wandred tas is dat het mogelijk is om een heupband aan de tas te bevestigen. De Thule heeft daarin tegen meer verschillende aparte vakken.

Cameratas, Wandrd Prvke

Welke tas heb ik uiteindelijke gekozen?

Ondanks het grote prijsverschil heb ik uiteindelijk gekozen voor de Wandred Prvke 31 cameratas. De mogelijkheid tot het gebruik van de heupbanden en het openklappen van de achterkant van de tas hebben hierbij de doorslag gegeven. Voor mij was een groot nadeel bij de Thule dat je alles uit de cube moet halen om bij het achterste gedeelte te kunnen. Bij de Wandrd kun je door de achterkant open te klappen in één keer overal bij. De heupbanden zijn voor mij eigenlijk een must, omdat de cameratas behoorlijk zwaar kan worden als we tijdens een hike ook nog eten en drinken meenemen.

Cameratas, Wandrd Prvke

Oordeel na een aantal maanden van dagelijks gebruik

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Grote pluspunten zijn het openen van de achterkant wat het wisselen van lenzen en het pakken van de drone een stuk sneller en gemakkelijker maakt. Erg handig zijn de verschillende vakjes waar al mijn camera accessoires in kan opbergen en hierdoor alles redelijk georganiseerd blijft. Hij is gemaakt van stevig materiaal en raakt niet snel beschadigd. Door de heupbanden is het mogelijk om een behoorlijk gewicht in de tas te stoppen, zonder last te krijgen van mijn schouders. Buiten de prijs hebben we eigenlijk geen negatief punt kunnen vinden en zijn we tot nu toe erg blij met de tas!