Vorig jaar bezochten wij voor de eerste keer Parijs! Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt vaak gekozen als een citytrip bestemming. En dat is natuurlijk niet zo gek. De stad is vanuit Nederland makkelijk bereikbaar en heeft een paar wereldbekende bezienswaardigheden! Wie voor het eerst naar Parijs gaat heeft bijna tijd te kort om al deze bezienswaardigheden in één weekend te bezichtigen. In dit artikel lees je de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je eerste tripje naar Parijs!

Eiffeltoren

Moet ik hier nog wat over zeggen? De Eiffeltoren MOET je eigenlijk even zien tijdens ieder bezoekje aan Parijs. Gelukkig is dat niet zo moeilijk, want je ziet hem vanaf vele plekken in de stad. Wat ons betreft heb je het mooist zicht op de Eiffeltoren vanaf het voorliggende park: Champ de Mars. Heb je ’s avonds na het dineren nog tijd over voor een romantische wandeling? Bezichtig dan de Eiffeltoren ook een keer in het donker. Met alle lichtjes is dit een magisch gezicht.

Le Mur des Je t’aime

Parijs is de stad van de liefde en daarom kan een foto voor de liefdesmuur niet ontbreken. Op de muur staat in 250 talen ‘ik hou van jou’ geschreven. Je vindt de muur in de wijk Montmarte. Voor de muur is een mini parkje met een paar bankjes waar je even op kunt uitrusten. Leuk om naar alle verliefde stelletjes te kijken wie voor deze muur een foto maken!

Arc de Triomphe 

Napoleon gaf in 1806 de opdracht om de Arc de Tiomphe te bouwen om zijn overwinningen bij Austerlitz te vieren. Je kan voor een kleine tien euro naar boven. Bovenop de Arc de Triomphe heb je een mooi uitzicht over Parijs en natuurlijk de Champs-Élyées.

Het park Jardin de Luxemburg 

Ondanks dat wij Parijs in de winter bezochten hing er in dit park een super fijne sfeer! Overal staan leuke stoeltjes en je proeft hier het Franse leven. Het park is mooi om te zien en hier komen de Parijzenaren om te sporten, relaxen en af te spreken met vrienden.

Rué Crémieux 

De gekleurde huisjes van deze straat zijn vooral voor instagrammers een walhalla. Je kan er mooie foto’s maken en je waant je even in een andere wereld. Wij hadden helaas slecht weer, waardoor de foto’s ondanks de mooie gekleurde huisjes toch een beetje grauwig zijn.

Notre-Dame van Parijs

Napoleon kroonde zich in deze kathedraal tot keizer. Wij hebben zelf de kathedraal niet van binnen bekeken, omdat deze van de buitenkant al prachtig is! Het interieur schijnt wel prachtig te zijn met één van de grootste orgels ter wereld.

Tour Montparnasse

Deze wolkenkrabber was tot 2009 het hoogste gebouw van Frankrijk. De Tour Montparnasse is maar liefst 210 meter hoog en vanaf de 56e verdieping heb je een prachtig uitzicht over Parijs inclusief de Eiffeltoren! Een ander leuk weetje. Als je het uitzichtpunt van de deze wolkenkrabber bezoekt maak je tevens gebruik van de snelste lift van Europa. In maar 38 seconden schiet je 190 meter omhoog!

Wandelen langs de Seine

De Seine is de rivier die dwars door Parijs loopt. Wandelen langs de Seine hoort gewoon bij een bezoekje aan Parijs. Vanaf de rivier heb je uitzicht op de Eiffeltoren, loop je langs een aantal mooie bruggen en zie je de mooiste gebouwen van Parijs.

Musea bezoeken

Het Louvre is het grootste museum van de wereld en daarmee ook het bekendste van Parijs. Hier hangt het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa. Naast het Louvre kent Parijs nog veel meer interessante musea. Zoals het Musée de l’Orangerie (kunstgalerie), Le Centre Pompidou (moderne kunst) en Musée National d’Histoire Naturelle (geschiedenis) zijn stuk voor stuk bekende museums. Kies een museum waarin jou interesse ligt en je hebt vast en zeker een leuke middag.

eerste bezoek aan parijs, louvre, Parijs, France, Paris

Macarons en Eclairs 

Als een echte zoetekauwer hou ik van zoete tussendoortjes en waar kun je dat nou beter halen als in Parijs. Parijs is de stad van de Macarons en de Eclairs! Wij kochten onze Macarons bij Ladurée wat één van de beste van Parijs is! De Macarons waren heerlijk, maar de eclairs van L’éclair de génie waren ook echt verrukkelijk!

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is een luxe warenhuis in het centrum van Parijs. Shoppen is hier niet aan iedereen besteed, want ze verkopen vooral de prijzige merken. Maar als je Parijs rond de kerst bezoekt is dit warenhuis echt een must see! In dit warenhuis vind je namelijk elk jaar een enorme kerstboom! In 2017 was het thema snoepjes en de hele kerstboom was er mee versiert (inclusief draaiende elementen)! Oké, ook het plafond met de glazen koepel is ook buiten de kerst prachtig om te zien.

De wijken Montmarte en Le Marais

Wat mij betreft zijn dit de twee leukste wijken van Parijs om lekker rond te dwalen. In de wijk Montmarte stikt het wel van de toeristen, maar overal op straat zie je kunstenaars en hangt er een fijne Franse sfeer. De wijk Le Marais beschikt over de leukste concept stores, boetiekjes, vintage winkels en de lekkerste restaurantjes. Le Marais is mede hierdoor een fijne plek om te overnachten in Parijs.

De Sacre Coeur 

De Sacre Coeur is een basiliek in de wijk Montmarte en is één van de mooiste gebouwen van Parijs. Dit witte imposante gebouw is gratis te bezoeken. Wij moesten even in de rij staan, maar dat was het meer dan waard. Wil je helemaal naar boven? Dan betaal je een kleine bijdrage. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Maar omdat de basiliek op een heuvel ligt heb je ook voor de basiliek al een prachtig uitzicht. Bezoek deze plek rond zonsondergang en geniet!

Ik zou nog veel meer leuke bezienswaardigheden en musea kunnen opnoemen, maar in een weekendje heb je natuurlijk geen tijd om alles te zien. In dit artikel vind je alle bezienswaardigheden die je volgens ons echt niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan Parijs! Op zoek naar meer originele tips voor Parijs? Dewi vertelt er alles over in haar blog.