Manchester wordt niet vaak gekozen als citytrip bestemming, toch is het bezoeken van Manchester zeker de moeite waard. De stad heeft weinig grote highlights, waardoor je fijn door de stad kunt wandelen zonder het gevoel te hebben dat je aan het einde iets niet gezien hebt. De stad heeft een fijne mix tussen historie en modern, en vanaf Nederland vlieg je er in minder dan anderhalf uur naar toe. In dit artikel laat ik je zien wat je allemaal kan doen tijdens je citytrip Manchester.

John Rylands Library

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Manchester is de John Rylands Library. De Johy Rylands Library is een historisch bibliotheek en je waant je even in een Harry Potter film. Je vindt er de oudste en bijzonderste boeken ter wereld en de hoge plafonds met de prachtige raampartijen zijn geweldig. Niet alleen de binnenkant is leuk om door heen te wandelen ook de buitenkant is de moeite waard om te bekijken. De entree John Rylands Library is gratis, waardoor dit voor iedereen de moeite waard is.

wat te doen in manchester, Verenigd koningrijk, John Rylands Library, citytrip manchester

Nothern Quarter

Het Nothern Quarter is een hippe, alternatieve en artistieke wijk in Manchester. De vibe op straat is er anders als in de rest van Manchester en op iedere straathoek vindt je wel een conceptstore. Daarnaast vind je overal op straat kunst en zijn er vele leuke eettentjes te vinden. Het Nothern Quarter is een leuk wijk om door heen te wandelen tijdens je citytip Manchester en ergens te lunchen of een kopje koffie te drinken.

Black Milk

Black Milk is één van de eettentjes die je in het Nothern Quarter kan vinden en is meer dan een stop waard. Als je op Instagram #blackmilk in typt komen de meest te gekke freakshakes voorbij. Ik ging voor de salted carmamel en het was heerlijk! Je moet meestal even wachten op een tafeltje en bestellen doe je aan de bar!

Black Milk, Manchester, Citytrip Manchester, Milkshake

Winkelen in Arndale

Als je iets in Manchester goed kan dan is het shoppen. In het overdekte winkelcentrum Arndale vind je vooral de grote ketens, maar ook kleinere boetiekjes zijn hier te vinden. Het winkelcentrum telt meer dan drie verdiepingen en er zijn meer dan 200 winkels te vinden. Naast winkels is er een enorme foodcourt met grote fastfood ketens. Hou je van shoppen en reis je niet alleen met handbagage? Dan is Arndale de perfecte plek.

China Town

Net zo als iedere grote stad heeft ook Manchester een China Town. Op zich niet heel bijzonder, maar wel leuk om door heen te wandelen. Een enorme, prachtige, rode poort is het grote kenmerk van deze buurt en overal hangen mooie rode lampionnetjes.

China town, Manchester, Citytrip manchester,

Voetbalfans opgelet

Ik ben zelf geen enorm voetbalfan, maar Manchester is een echte voetbalstad. Manchester heeft namelijk niet één grote voetbalclub, maar twee! Manchester United en Manchester City. Beide stadions zijn te bezoeken, maar nog leuker is het natuurlijk om een wedstrijd bij te wonen.

Maak gebruik van de gratis bussen

Door het centrum van Manchester rijden gratis bussen wat natuurlijk super fijn is. De bussen stoppen door de hele stad en elke 10 á 15 minuten vertrekt er bij de halte wel een bus. Op deze manier probeert Manchester de drukte uit de stad te verminderen en voor toeristen is dit natuurlijk de ideale manier van vervoeren.

Alabama’s

Als je ergens goed kunt ontbijten dan is het bij Alabama’s! Ze hebben een zeer uitgebreide ontbijt menukaart en alles is even lekker. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Zorg er dan voor dat je lekker vroeg aan het ontbijt zit!

Alabama's, Citytrip Manchester, Manchester, breakfast, ontbijt

Een citytrip Manchester is ideaal voor een kort weekendje weg. Je kunt je in deze stad zeker twee dagen goed vermaken. Heb je meer tijd? Combineer Manchester dan met de naastgelegen stad Liverpool. Liverpool ligt op ongeveer een uur treinen van Manchester, waardoor het combineren van deze twee steden goed mogelijk is. Ben jij al eens in Manchester geweest? En wat vond jij vond deze Engelse stad?