In maart gingen we voor een citytrip naar Dublin! De hoofdstad van Ierland en vooral bekend vanwege de Jameson Whiskey, het donkere Guinness bier en toch ook wel beetje door het regenachtige weer. We hadden maar 3 dagen de tijd om Dublin te verkennen en hadden ons daarom al aardig ingelezen! Helaas liep niets zoals gepland en hebben we in Dublin al onze plannen behoorlijk moeten omgooien. Zo was de Jameson Distillery gesloten vanwege een verbouwing, wilden we op zaterdag de Kilmainham Gaol gevangenis bezoeken bleek dit al voor het hele weekend volgeboekt te zijn en was het Jeanie Johnston Tall Ship niet geopend voor publiek! Last but not least hadden we ook nog eens het hele weekend regen, regen en regen. Toch hebben we ons meer dan vermaakt in Dublin en zouden we er zelfs nog wel een keertje naar terug willen gaan. Wat moet je echt gezien hebben in Dublin als al het bovenstaande niet mogelijk is?

The Little Museum of Dublin

The Little Museum of Dublin is een leuk en interessant museum welke de geschiedenis van de Ierse hoofdstad vertelt. De volledige collectie is ontstaan door donaties en elk uur start er een gratis rondleiding. De rondleiding is op de eerste verdieping en de gids vertelt je aan de hand van 2 ingerichte kamers de geschiedenis van Dublin. Na de rondleiding is het tijd om zelf het museum verder te verkennen, zo is er op de 2e verdieping een volledig ingerichte kamer over U2 met prachtige foto’s! Tip: met het ticket van het museum krijg je 10% korting in het gezellige cafeetje Hatch & Sons dat onder het museum ligt!

Trinity College

De oudste universiteit van Ierland is het Trinity College in Dublin. In de binnenplaats heerst een fijne sfeer, hier kun je middenin de stad genieten van een plekje rust! Je kunt er rondleidingen krijgen van studenten die je meer over de historie en leuke weetjes van de universiteit vertellen. Het hoogtepunt van de universiteit is de enorme bibliotheek waar een van de oudste nog bestaande boeken ter wereld ‘Book of Kells’ te bezichtigen is. Naast de fijne binnenplaats is ook zeker de bibliotheek een bezoekje waardig.

Temple Bar District

Niet te missen in Dublin en waarschijnlijk bijna net zo bekend als het Guiness bier is de Temple Bar District. De Temple Bar District is het uitgaansgebied van Dublin met een hele straat vol Irish Pubs! De meest bezochte pub is de Temple Bar zelf, maar als je niet volledig wilt worden platgedrukt en eventjes lekker wilt genieten van je biertje zal ik voor een van de vele andere pubs kiezen! Elke avond is het in de Temple Bar District gezellig druk zowel op straat als in de pubs!

The Porterhouse

Toen wij in Dublin waren hadden we behoorlijk slecht weer. Dus onder het mom van even schuilen hebben we behoorlijk wat koffiebarretjes en pubs van binnen gezien ;)! Zaterdag aan het eind van de middag kwamen we aan bij de Temple Bar District. Na 10x nat geregend te zijn die dag besloten we bij het Porterhouse naar binnen te stappen! Een super leuke pub met een fijne sfeer en goede biertjes! Super leuk is het om hier een bierproeverijtje te doen, voor €6,- kun je drie verschillende biertjes proeven welke geserveerd worden op een houten plankje! Bestel wat fingerfood erbij en je hebt een perfecte avond!

Famine Sculptures

Ik vond het erg indrukwekkend om deze beelden te zien. En het is dan ook zeker de moeite waard om hier langs de lopen aan de oevers van de Liffey. De Famine Sculptures laat zien hoe de inwoners van Dublin tijdens de hongersnood in de 19e eeuw op weg waren naar de haven. In de hoop om daar eten te vinden of op de boot naar Amerika te kunnen stappen.

Ha’penny Bridge

De Ha’penny Bridge is de eerste brug over de Liffey in Dublin. Het is leuk om over deze voetgangersbrug heen te wandelen, maar het is vooral leuk om te lezen over de geschiedenis van de brug. De brug is gebouwd in 1816 en het heeft de naam Ha’Penny Bridge gekregen. Dit omdat wanneer je de brug wou oversteken je een halve penny tol moest betalen. De brug heet tegenwoordig officieel de Liffey bridge maar in de volksmond wordt het nog steeds de Ha’penny Bridge genoemd!

Heb je langer de tijd in Dublin? Dan is Dublin ook goed te combineren met de Wicklow Mountains. Dublin en de Wicklow Mountains is de perfecte combinatie tussen stad en platteland. Ben jij weleens in Dublin geweest? Wat mag je volgens jij echt niet missen in een weekendje Dublin?