Laatst verscheen er een heel artikel met de leukste citytrips in Oost-Europa online. In dit overzicht werd natuurlijk ook Warschau benoemd, de hoofdstad van Polen. Warschau heeft niet echt hele grote highlights, maar is daarom wat mij betreft juist leuk voor een citytrip. Al slenterend door de stad krijg je het echte Poolse leven te zien en word je verrast door de grote verschillen tussen de verschillende wijken. Tijdens een citytrip naar Warschau hoef je je in ieder geval niet te vervelen en in dit artikel laten we je zien wat je kunt zien en doen in Warschau.

Palace of Culture and Science

Dit gebouw is het symbool van Warschau. Het Palace of Cuture and Science was een geschenk van Stalin en is gebouwd tussen 1952 en 1956. Je bezoekt dit gebouw om te genieten van een prachtig uitzicht over Warschau. Met de lift word je voor omgerekend € 5,- naar de 30e verdieping gebracht. Vanaf dit punt (115 meter boven de grond) kun je genieten van een weids uitzicht over Warschau.

Streetart spotten in de wijk Praga

In Warschau spot je de mooiste streetart in de wijk Praga. Praga is een wijk in Warschau die in de Tweede Wereldoorlog minder hard is geraakt dan het oude centrum, waardoor veel oude gebouwen bewaard zijn gebleven. Hier zie je nog echt het typische het oude Oostblok. Ik zou je niet aanraden om in deze wijk te overnachten, maar een wandeling overdag op zoek naar streetart is zeker de moeite waard.

Lees ook: Street art in Warschau

Street art in Warschau, Bliska 23

Wandelen door Stare Miasto

Stare Miasto is het historische centrum van de stad. In 1944 is het historische centrum volledig door de Duitsers verwoest. Het oude centrum is inmiddels hersteld en ziet er net zo kleurrijk uit als voor de bombardementen. Het oude marktplein is het middelpunt van het historische centrum en staat vol met leuke eettentjes en kraampjes.

Betaalbaar eten en drinken

In Warschau vind je vele leuke en hippe barretjes en restaurantjes en het fijne is dat ze allemaal betaalbaar zijn! Favoriet is Charlotte voor een heerlijke lunch en Zapiecek voor een heerlijke Poolse maaltijd. Voor fijne taartjes en goede koffie ben je bij Etno Café aan het goede adres!

Lees ook: de leukste hotspots van Warschau

Het graf van de onbekende soldaat

In het Ogród Saski park van Warschau vind je het graf van de onbekende soldaat. Deze graftombe is rond 1920 gebouwd ter nagedachtenis van de onbekende soldaten die zijn gesneuveld tijdens de oorlog. Het graf wordt bewaakt door twee beveiligers. De wisseling van de wacht vindt om 12:00 en 16:00 plaats.

Dit waren onze tips voor een citytrip naar Warschau. Warschau is een leuke stad voor een dag of drie. Heb je langer de tijd? Combineer Warschau dan met een van de andere Poolse steden of met de prachtige natuur van Polen.  Annemarie laat je in haar blog lezen wat je allemaal kan zien en doen in Krakau en omgeving.