In Nederland fietsen wij bijna elke dag en op reis mis ik dan ook vaak mijn fiets. Met een fiets kun je in een korte tijd een stuk meer zien dan wandelend en het is een leuke manier om een stad te ontdekken. Je kunt zelf een fiets huren, maar je kunt je ook aansluiten bij een gezellige fietstoer. Een fietstoer is vaak met gids die je alle leuke in en outs van een stad kan vertellen! In Boedapest gingen wij op fietstour met Baja Bikes. Een fijne manier om Boedapest te ontdekken.

Fietsen in Boedapest

Boedapest is een grote stad! Als je alle bezienswaardigheden in een weekendje wil zien ga je het lopend niet redden. Boedapest is behoorlijk uitgestrekt en wordt gescheiden door de Donau. De Donau scheidt de twee stadsdelen Boeda en Pest. Tijdens ons tweede bezoek aan Boedapest besloten we om een fietstour met Baja Bikes te doen. Op deze manier zagen we in een korte tijd een leuk stuk van de stad en leerden we meer over de geschiedenis van Boedapest.

Wat zie je tijdens de fietstour? 

De fietstour van Baja Bikes duurt ongeveer 2,5 uur en laat je de mooiste bezienswaardigheden aan de Pest kant van Boedapest zien. De gids vertelt tijdens het fietsen verhalen over de bezienswaardigheden. Je fietst onder andere langs het Heldenplein, Parlementsgebouw, Plein van de Vrijheid, de Synagoge en het badhuis Szechinyi.

Een fietstour plannen

Plan je fietstour altijd aan het begin van je reis. Op deze manier krijg je meteen een goede indruk van de stad. Na je fietstour kun je dan bepalen welke delen van de stad je aanspreken en welke je nog een keer wilt bezoeken. Een fietstour via Baja Bikes regel je heel gemakkelijk online en de hele website is in het Nederlands. Wel zo makkelijk!

Fietsen in Boedapest is een echte aanrader. In een relatief korte tijd zie je een mooi stukje van Boedapest met de daar bijbehorende verhalen. Op zoek naar meer inspiratie over Boedapest? Het artikel 10x zeker doen in Boedapest laat je de leukste bezienswaardigheden van Boedapest zien.