Op de valreep in het ‘oude’ jaar nog een nieuwe fotoreportage over 2017, omdat iedereen aan het terugblikken is en wij zelf ook al een lijstje online hebben geplaatst kon een fotoreportage natuurlijk niet ontbreken. We hebben voor jullie onze 17 favoriete foto’s uit 2017 in willekeuring volgorde op een rijtje gezet. Deze fotoreportage is iets anders dan de andere fotoreportages. Normaal gesproken plaatsen we geen tekst tussen de foto’s en alleen een leuke intro. Dit keer zullen we onder elke foto iets kort vertellen over waar deze foto is genomen en waarom deze foto in onze top 17 is beland. Let’s get started.

Traveltag Jordanie Klooster Petra

Ik vind deze foto zo leuk! Deze foto is gemaakt in Petra voor de Monastry. Je ziet mij voor de Monastry staan, waardoor je goed kunt zien hoe enorm groot dit monument was.

Parijs Uitizcht basilique sacre coeur IJfeltoren

Hierboven zien jullie een foto van ons laatste tripje van 2017; Parijs! Deze foto is gemaakt bovenop de Sacre Coeur in de wijk Montemartre. We begonnen aan de trap om 17:00 en hebben net zo lang boven gewacht tot het donker werd!

Hier is Jelmer aan het sandboarden op de zandduinen in Huacachina. Een super vette ervaring met een mega adrenalinekick.

Fotoreportage Zaanseschans Holland Netherlands

Soms vergeet je heel even hoe leuk Nederland is! In het voorjaar maakten wij een tripje naar de Zaanse Schans in Nederland en vonden het super leuk.

Traveltag

In juni was ik met drie super lieve vriendinnen in New York! We bezochten een vriendin van ons en hadden een super leuk tijd samen! (zie ons STRALEN)! Volgend jaar weer?

Fotoreportage Milaan Duomo lange sluitertijd

Iets met een lange sluitertijd en heel veel mensen op een druk plein, dan creëer je deze foto. Jelmer vindt het leuk om met zijn camera te spelen en neemt er ook vaak veel tijd voor. In het begin moest ik aan deze foto wennen, maar ondertussen behoort deze foto zelfs ook tot mijn favorieten.

Deze foto staat heel hoog in mijn favoriete  lijstje! Deze foto is genomen in de Wadi Rum woestijn van Jordanië tijdens de zonsondergang. Een mooi plaatje van Jelmer met zijn camera in zijn hand!

Peru, Colca canyon, Condor, grootste vogel, Cruz del Condor

Tijdens onze reis door Peru bezochten we ook de Colca Canyon. Een geweldig landschap en als kers op de taart liet de condor zich ook nog even zien.


Hoewel ik maar twaalf uur in IJsland was heeft dit land me toch kunnen boeien. Ik heb er vreselijk gelachen met mijn vriendinnen en we hebben de prachtigste natuur ooit gezien.

Machu Picchu Inca trail

Natuurlijk kan ook de klassieke foto van het wereldwonder Machu Picchu niet ontbreken in dit lijstje. Deze foto is gemaakt rond een uurtje of 16:00 in de middag en zoals je kan zien was het toen behoorlijk rustig!

Fotoreportage Jordanië Dodezee deadsea salt Floting drijven

Ziet dit er niet relax uit? Oké, eerlijk is eerlijk deze boekjes liggen gewoon op strand voor de foto’s. Dat maakt het natuurlijk niet minder leuk om te drijven op het laagste en zoutste meer ter wereld!

Peru, Titicacalake, Titicacameer, Puno, Uros, Boot

We bezochten in 2017 niet alleen het laagste gelegen meer ter wereld, maar ook het hoogst gelegen meer ter wereld! Dit is het Titicacameer welke op maar liefst 3800 meter boven zeeniveau ligt.

Peru, Inca trail, Machu Picchu, Winay wayna, Cusco

Op deze foto zien jullie de mooie Urubamba rivier en de oude Inca ruïne Wiñay Wayna. Deze mooie uitzichten kwamen we telkens tegen op de Inca Trail. We begonnen onderaan de rivier en zijn al helemaal omhoog gelopen! Een fantastisch ervaring! Zien jullie mij in het hoekje nog naar boven sjokken?

Fotoreportage Jordanië Kamelen Wadi Rum

Midden in de Wadi Rum woestijn in Jordanië kwamen we ’s morgens heel vroeg een hele kudde kamelen tegen! Prachtig om te zien en bijna een onwerkelijk beeld.

Ja, net zo als het wereldwonder Machu Picchu kan ook de foto van de Treasury in Petra niet ontbreken in ons favoriete lijstje. Twee wereldwonderen in één jaar zullen we waarschijnlijk niet heel snel nog een keer mee maken! Wil je trouwens weten hoe je bij dit uitkijkpunt komt check dan dit artikel.

Fotoreportage New York Yellowcab Skyline Brooklynbridge

Deze foto ademt New York! De gele taxi, de welbekende Brooklyn Bridge en natuurlijk de Skyline van New York op de achtergrond.

Als afsluiter de favoriete foto van mijn moeder en ik vind hem zelf ook wel erg tof! Deze foto is gemaakt in Jerash. Deze lieve man legt mij de akoestiek van het oude Romeinse theater uit, een leuk en grappig effect!

Dit was alweer de laatste foto van onze fotoreportage. Ik ben benieuwd wat jou favoriete foto is! Wil je nog meer foto’s van ons zien? Neem dan eens een kijkje op onze pagina met meerdere fotoreportages. Op oudejaarsdag volgt er nog een fotoreportage met onze beste negen foto’s van Instagram.