Waarschijnlijk het bekendste museum in Japan is het Mori Digital Art Museum in Tokyo. Het museum is in 2018 opgericht en trekt honderden dan niet duizenden bezoekers per dag!  Het museum is volledig gericht op de digitale kunst en is een ware sensatie. Tijdens onze rondreis door Japan bezochten we dit super gave museum en ook als je niet van kunst houdt is dit museum een bezoekje waard.

Wat kun je verwachten van het Mori Digital Art Museum?

Digitale kunst! Het museum is volledig gericht op digitale kunst. Je vindt er dus geen ”traditionele” kunstwerken, maar zo genoemde installaties en (bewegende) projecties op de muren. Het museum heeft diverse kamers met allemaal een eigen thema. De projecties en installaties veranderen telkens, waardoor een kamer nooit hetzelfde is. Zo is er een heuse lampionnenkamer, kun je lopen door een soort van bos en word je verliefd op de prachtige bloemen die telkens op de muur geprojecteerd worden.

Hoe bezoek je het Mori Digital Art Museum?

Zorg dat je een ticket hebt! Dat klinkt natuurlijk logisch, maar het Mori Digital Art Museum in Tokyo is vaak dagen van te voren uitverkocht. Er zijn per dag maar een x aantal kaarten beschikbaar. Ik kocht de kaartjes een week voor vertrek en toen had ik nog maar beperkte keus uit het aantal dagen. Het zal vast niet altijd zo druk zijn, maar better safe than sorry! Kaartjes koop je via je de website en ze zijn niet goedkoop, maar iedere euro waard.

Hoe kom je er?

Het museum bevind zich iets uit het centrum van Tokio, maar is prima met de metro te bereiken. De twee dichtstbijzijnde metrostations zijn Tokyo Teleport en Aomi Station. Afhankelijk van je vertrekpunt en de metrolijnen kun je bij één van deze stations uitstappen. Pak van je vertrekpunt een metrokaartje mee en je ziet precies wat voor jou de handigste route is.

Is het de moeite waard?

Nog niet overtuigd van de foto’s in dit artikel? Zoek dan eens op Instagram op #teamlabborderless en je wilt vandaag nog dit gave museum bezoeken! Doordat het museum verder volledig donker is en je geen kaart mee krijgt ben je vaak de weg en realiteit volledig kwijt! Soms loop je voor je gevoel continue rondjes en dan ineens is daar weer een ‘nieuwe kamer’. Een laatste tip: bezoek het museum of aan het begin of aan het einde van de dag. Het is er altijd erg druk en voor sommige kamers is de toegang beperkt tot een x aantal bezoekers, waardoor je lang in de rij moet wachten.