Het is vandaag 20 april en dat betekend dat het precies één jaar geleden is dat ons eerste blog online kwam. Bizar dat het alweer een jaar geleden is! In dit artikel blikken we terug op één jaar Billenbloot Kokosnoot. Benieuwd naar wat wij het afgelopen jaar allemaal hebben gedaan? Lees dan snel verder.

1 jaar Billenbloot Kokosnoot

Dat wij van reizen houden is denk ik ondertussen geen geheim meer! We vinden het heerlijk om samen op pad te gaan en hierbij onze verhalen en foto’s met jullie te delen. We liepen al langer met het idee rond om een blog te beginnen en op een gegeven moment dachten we: waarom niet? Uiteindelijk besloten we het gewoon te gaan doen en toen moesten we nog een leuke en gezellige naam bedenken.

In 2016 waren we naar de Malediven geweest en ik neuriede hier vaak “drink met je Billenbloot melk uit een Kokosnoot …. “ en zo was onze naam geboren. Hoewel ik zelf erg aan de naam twijfelde krijgen we vooral op Instagram heel veel leuke reacties op onze naam! Super leuk.

Het afgelopen jaar hebben we ook qua reizen niet stil gezeten. Zo bezochten we Jordanië, Milaan, Peru, New York, Parijs, Leeuwarden en Thailand! Stuk voor stuk mooie bestemming met elk zijn eigen charme. Naast dat we artikelen schreven over al deze mooie bestemmingen hadden we zelfs in ons eerste blogjaar al een aantal leuke samenwerkingen. Zo werkten wij onder andere samen met Albelli, Dekbed Discounter, Your Memory Route en Fotofabriek.nl.

De best gelezen artikelen

Hoewel we niet altijd even consequent een artikel online hebben geplaatst, zijn er het afgelopen jaar maar liefst 77 artikelen online gekomen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat we al zoveel geschreven hadden! Daarnaast schreef ik niet alleen artikelen voor onze eigen website, maar vind je ook nog een aantal leuke artikelen op Travelaar.nl. Dit waren het afgelopen jaar de meest gelezen artikelen:

3. 8x handige apps op reis; dit artikel met handige reisapps werd veel door jullie gelezen. Heel erg bedankt daarvoor. We gebruiken zelf deze apps allemaal nog altijd als we op reis zijn en hopen dat jullie er ook veel aan hebben gehad! Daarnaast was het een super leuk artikel om te schrijven.

2. Wat te doen in Wroclaw?; nog altijd één van mijn favoriete stedentrips was naar Wroclaw. We hadden tickets gescoord voor €20,- en hadden een mega fijn tijd in deze Poolse stad. Als je nog op zoek bent naar een budgetproof citytrip overweeg dan eens om een bezoekje aan Wroclaw te brengen.

1. De ideale reisroute voor 2 weken naar Sri Lanka; Sri Lanka is als backpackbestemming upcoming en dat was ook zeker terug te zien op onze website. Jullie waren allemaal nieuwsgierig naar de ideale reisroute voor 2 weken Sri Lanka. Mocht je nog twijfelen over Sri Lanka? Lees dan ook eens onze andere artikelen over Sri Lanka.

Facebook en Instagram

Naast dat we heel veel tijd besteden aan onze website besteden we ook heel veel tijd en plezier aan onze social media kanalen. Zo kun je ons vinden op Facebook en Instagram. Op Instagram zijn we het afgelopen jaar bizar snel gegroeid! Bedankt hiervoor! Ondertussen hebben we meer dan 1200 volgers en hopen hier het aankomende jaar nog meer aandacht aan te kunnen besteden. Volg jij ons al?

Op ons Instagram account posten we foto’s van al onze reizen van het afgelopen jaar, maar posten we ook soms nog een mooie foto van een eerdere reis. Dit waren de drie meest populaire foto’s van het afgelopen jaar:

3. The Treasury; we beginnen meteen met één van mijn persoonlijke favoriete foto’s! Deze foto is gemaakt in de oude stad Petra voor het meest bekende monument The Treasury

2. Machu Picchu; deze foto maakten we na het lopen van de Inca trail. We zagen eindelijk Machu Picchu liggen en waren beiden super blij om dit magische wereldwonder te mogen zien. Deze foto kreeg maar liefst 305 likes en was onze laatste foto van de reeks Peru.

1. Parijs; and the winner is… lang getwijfeld of ik deze foto überhaupt wilde posten, maar nu heeft deze foto gewoon de meeste likes van al onze foto’s op Instagram! Super leuk! Deze foto is gemaakt voor de liefdesmuur in Parijs en we hadden samen erg veel lol in het maken van deze foto! Met 316 likes staat deze foto met recht op nummer 1!

Goede voornemens

Na het terugblikken op ons eerste blogjaar is het natuurlijk vooral tijd om vooruit te kijken. Wat willen we met Billenbloot Kokosnoot en hoe willen we dit bereiken? We gaan in ieder geval proberen om consequenter artikelen online te plaatsen en proberen dit vanaf nu twee keer per week te doen. Daarnaast was ons persoonlijke artikel erg goed gelezen en willen we in de toekomst meerdere leuke tags voor jullie invullen. Op deze manier leren jullie niet alleen de bestemmingen, maar ook ons een beetje beter kennen. Daarnaast blijven we doorgaan met de maandelijkse fotoreportage’s en willen we elke maand gaan terugblikken op de afgelopen maand. Genoeg leuke ideeën dus.

Als laatste willen we natuurlijk jullie allemaal bedanken! We vinden het super leuk dat jullie allemaal onze artikelen lezen en hopen dat jullie dat nog heel vaak met veel plezier blijven doen! Op naar nog heel veel mooie reizen!