Voordat we in 2015 naar de Verenigde Staten vertrokken had ik nog nooit gehoord van de wandeling Angels Landing. De trail naar Angels Landing vind je in Zion National Park in de staat Utah. Vanaf het hoogste punt van deze hike heb je een fantastisch uitzicht over Zion Canyon. Als je eenmaal op dit hoogstepunt bent, sta je maar liefst op 453 meter hoogte! De wandeling is dus zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Zelf vond ik de wandeling ook ‘dood’ eng, maar we hebben de top gehaald. En wat was uit uitzicht fantastisch!

Angels Landing, Hike, Zion, VS, USA, Best hike, Zion national park

Zion national park 

Zion National Park is een national park in de staat Utah. Het park trekt elk jaar meer dan drie miljoen bezoekers en is daarmee het drukst bezochte park van de staat Utah. Zion kenmerkt zich door de groene natuur, het enorme rode berglandschap en de virgin river. In de zomermaanden is de auto route (Zion Canyon Scenic Drive) afgesloten voor eigen verkeer. Met een shuttle busjes zijn echter alle plekken gemakkelijk te bereiken. In het park zijn er tientallen hikes te doen, waaronder Angels Landing. Nieuwsgierig naar Zion National Park? Hier vind je onze fotoreportage over Zion National Park.

Angels Landing, Hike, Zion, VS, USA, Best hike, Zion national park

De naam Angels Landing

De trail van Angels Landing is waarschijnlijk één van de meest populaire wandelingen in Zion National Park. De trail is behoorlijk zwaar en dat zegt de naam eigenlijk ook al wel een beetje. De wandeling begint gelukkig vrij eenvoudig, maar vooral het laatste gedeelte van de hike is behoorlijk pittig en gevaarlijk. De naam komt dan ook hier vandaan. Volgens een legende was het bereiken van de top zo moeilijk dat alleen engelen hier konden landen!

Angels Landing, Hike, Zion, VS, USA, Best hike, Zion national park

De klim naar de top

Samen met twee vrienden begonnen we vol enthousiasme aan de klim. Het eerste gedeelte is een pittige, maar vrij eenvoudige klim. Doormiddel van een paar steile, brede paden stijg je snel. Je kuiten worden dan ook meteen goed aan het werk gezet. Als je dit gedeelte hebt gehad kom je aan bij een grote open plek. Vanaf deze plek heb je al een mooi uitzicht over Zion Canyon, maar het uitzicht van boven af schijnt nog veel mooier te zijn. Als je last hebt van hoogtevrees is dit de perfecte plek om te genieten en vervolgens terug te keren naar het dal.

Angels Landing, Hike, Zion, VS, USA, Best hike, Zion national park

De laatste 150 meter

Het volgende gedeelte van de klim is een stuk pittiger en met behulp van kettingen klim je stukje voor stukje verder naar boven. Naast je is er niets anders dan afgrond! Goed om te weten dat je nog 150 meter(!) moet stijgen om bij de top van Angels Landing te komen. Wij deden dit voetje voor voetje en elke meter werd er opnieuw de discussie gevoerd of we wel of niet verder moesten gaan! Uiteindelijk hebben we de top gehaald en wat was het uitzicht over Zion Canyon GE-WEL-DIG! Ik was zelf mega trots dat ik de top had bereikt, maar dan moet je nog terug! Op de heenweg naar de top heb je steeds de keuze: stop ik? Of loop ga ik nog een stukje verder? Maar de terugweg heb je deze keuze natuurlijk niet. Je moet weer naar beneden en dat is af en toe best eng! Je kijkt namelijk continue 300 á 400 meter naar beneden en dat is behoorlijk hoog.

Angels Landing, Hike, Zion, VS, USA, Best hike, Zion national park

Zou jij het aandurven om naar Angels Landing te hiken? We hebben nog een leuk YouTube filmpje opgezocht om een nog betere impressie te krijgen van Angels Landing. Vooral onze ouders vinden dit soort fimpjes altijd erg leuk! Sorry pap & mam, haha!